ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Το σχόλιο της υποψήφιας Δημοτικής συμβούλου Δέσποινας Καλαϊτζόγλου για το κολυμβητήριο

*Καλό το ερώτημα και το φιλοξενώ αυτούσιο:

Η Δέσποινα Καλαϊτζόγλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο σχολίασε λοιπόν στο fb τα παρακάτω:

«Λέει υποψήφιος δήμαρχος…. Με τα αποθεματικά του Δήμου θα κάνουμε το κολυμβητήριο άρα… Μπράβο Δημαρχοπουλε για τη σωστή διαχείριση του ταμείου του Δήμου. Με τα δικά σου λεφτά και την νόμιμη αδειοδότηση που εσύ κατάφερες μετά σαράντα χρόνια τάζουν έργα»

-Και ποιοι ΤΑΖΟΥΝ Δέσποινα; Αυτού που επί 20-30 χρόνια αγωνίζονταν εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα κι είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια και του Κολυμβητηρίου αλλά και όλων των δημοτικών ακινήτων στο Δήμο Ξάνθης…

Και ειλικρινά δεν εννοώ μόνο τον κύριο Τσέπελη!

……….

*Ιδού ωστόσο και η απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης στο σχόλιο της Δέσποινας Καλαϊτζόγλου:

«Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος: Η αλήθεια είναι … ότι με ιδίους πόρους (αποθεματικά όπως τα εννοούν, δεν υπάρχουν) έγιναν οι μελέτες νομιμοποίησής του, με ιδίους πόρους έγιναν επίσης οι μελέτες αποκατάστασής του, με ιδίους πόρους επίσης σήμερα αποκαθίσταται. Αλήθεια επίσης είναι ότι όλοι αυτοί που σήμερα τάζουν ότι ΘΑ κάνουν ότι ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ…. στο δημοτικό συμβούλιο ψήφιζαν ΟΧΙ να ΜΗΝ γίνει!!!»

-Φανουράκη, γιατρέ, Τσέπελη, Μούρκα…για ποιους χτυπάει η καμπάνα;

………

*Σπουδαία ήταν η ανάρτηση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Αβδήρων Χάρη Σουπιάδη (σ.σ. Κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Αθανάσιου Κριτσίνη) και αναφέρει τα παρακάτω:

«Xaris Soupiadis: Θεώρησα πως ειναι αδικο να κρίνουμε αυστηρά τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους από τον καναπέ και να λέμε ότι μια ζωή είναι οι ίδιοι και ίδιοι . Σαν ενεργός δημότης λοιπόν πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο δημοτικο σύμβουλο, Στον συνδυασμό του Αθανασίου Κριτσινη , καταρχάς γιατί με εκφράζει το όραμα του και το πρόγραμμα του που θα φέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και έπειτα για να αλλάξουν κάποια άτομα του παρελθόντος, που μας απέδειξαν τις δυνατότητες τους. Διεκδικώντας λοιπόν την ψήφο σας και την πολύτιμη βοήθεια σας, θελω να μου δώσετε την ευκαιρία να παλέψω για την υλοποίηση του προγράμματος μας . Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και κλείνοντας Θα δανειστώ ένα ρητό του Πλάτων 427-347π.χ.

” ‘Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά

είναι καταδικασμένοι να εξουσιαζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους”.

Με εκτίμηση και σεβασμό: Σουπιάδης Θεοχάρης»..

*Πάρτε όμως γεύση με μια ακόμη ανάρτηση υποψηφίας δημοτικής συμβούλου, αυτήν τη φορά του συνδυασμού Γιώργου Τσιτιρίδη για τον Δήμο Αβδήρων που σχολιάζει από την δική της πλευρά την δική της κάθοδο:

«Η μόνη χαμένη μάχη στη ζωή είναι αυτή που δεν δώσαμε ποτέ και η επιλογή το να θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου, στους συμπατριώτες σου, είναι στάση ζωής. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, να διεκδικήσω με την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό που θέλουμε και μας αξίζει για το Δήμο μας, δράσεις και πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Δεν υπόσχομαι τα αυτονόητα –υπόσχομαι να είμαι μάχιμη για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΓΚΛΑΒΙΝΗ_ΚΥΡΙΑΚΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό #Πολίτες_σε_Δράση με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τσιτιρίδη Γεώργιο για τον ιστορικό #Δήμο_Άβδήρων

-Κική Προχώρα δυνατά κι εμείς μαζί σου…!

……

*Τα συγχαρητήρια από την αγωνιστική Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ξάνθης Ελένη Χατζηγεωργίου για τους Πόντιους και τις εξαιρετικές εκδηλώσεις:

«Ελένη Χατζηγεωργίου

Συγχαρητήρια στους Συλλόγους Ποντίων της Πόλης μας για την εξαιρετική εκδήλωση στη Πλατεία Ελευθερίας στο Ηρώο της Πόλης μας και το Μνημείο προσφυγικού ελληνισμού χτες το βράδυ. Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γενοκτονία των αδελφών Ποντίων από τους Νεότουρκους του Μουσταφά Κεμάλ. Εκτός από την έκθεση φωτογραφίας που έχει στηθεί, είχε και μια εξαιρετική ομιλία με θέμα : “Η μνήμη της Γενοκτονίας του ελληνισμού”, έγινε μια εξαιρετική ανάλυση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου ως κανονιστικό Ζήτημα από τον εξαιρετικό ομιλητή, υποψήφιο διδάκτορα διεθνούς δικαίου του Α.Π.Θ. κ. Δημήτρη Κούρτη, ο οποίος όπως μου είπε έχει και κυπριακή καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του. Έκανε μια εξαιρετική ανάλυση του όρου γενοκτονία σε άλλη βάση αλλά της νομικής σημασίας και διεκδίκησης της αναγνώρισης της γενοκτονίας, για όσο το δυνατό από περισσότερες χώρες. Ποταμός κατεβατός όπως λέμε στο νησί μας ο εξαίρετος ομιλητής. Χρέος και υποχρέωση όλων μας, όλου του απανταχού ελληνισμού να βοηθήσουμε σ’ αυτόν τον αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ελληνισμού της Ανατολής. Είναι το καλύτερο μνημόσυνο που μπορούμε να κάνουμε στις χιλιάδες πατριώτες μας που εκτελέστηκαν με βάρβαρο τρόπο από τις ορδές των Νεοτούρκων»

-Συνυπογράφουμε τα συγχαρητήρια της κυρίας Χατζηγεωργίου και σαν εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Διαβάζω σε ένα ακόμη δελτίο τύπου αδίστακτης προσωπικής αυτοπροβολής του Περιφερειάρχη-παρεάρχη Χρήστου Μέτιου:
«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία νέα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, συνολικού ύψους 3.839.817 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Τα δύο από αυτά είναι έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Το πρώτο, ύψους 1.507.000 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ ΑΜΘ στην περιοχή του Αγίου Λουκά στην Καβάλα. Το δεύτερο, ύψους 839.500 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη. Και τα δύο έργα έχουν στόχο να εξοικονομήσουν ενέργεια για τα συγκεκριμένα κτίρια, να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες και να τα καταστήσουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 1.493.317 ευρώ, αφορά στην εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Καβάλας.»
-Εργα που θα …γίνουν δηλαδή! Και αναγγέλθηκαν ήδη άλλες…6 φορές!
Η ΚΑΤΙΝΑ