ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Το γεύμα του Ζαγναφέρη με τον Νίκο Ευφραιμίδη…

*Ειλικρινά αισθάνομαι «θλίψη» όταν βλέπω τέτοιες φωτογραφίες! Γιατί αν ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης δεν «πουλούσε» τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τόσο στην κάθοδο στην Αθήνα όσο και στη συνέχεια όταν πήγε με τον Μέτιο….

-Ενδεχομένως ο Κώστας Ζαγναφέρης να ήταν σήμερα υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ! Και να κάναμε αγώνα ψυχής στο πλευρό του!

Τουλάχιστον αυτά μας έλεγε ο ίδιος…!

…..

*Πριν λοιπόν αλέκτωρ λαλήσει (και για μια ακόμη φορά…), ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης εκεί που υποτίθεται ήταν «πυρ και μανία» με τον Νίκο Ευφραιμίδη που τον «πούλησε» -σε αντίθεση με τον Μιχάλη Αμοιρίδη που έκανε πίσω εξ’ αιτίας του-σε χρόνο ρεκόρ…έσπευσε να προσκαλέσει τον κύριο Αλέξανδρο Παυλικιάνο, προκειμένου να αποθανατίσει το μεγάλο γεγονός!

….

*Η θέση της «Α». Κανένα σχόλιο από μας…Άλλωστε Κώστας Ζαγναφέρης είναι αυτός! Πήρε ήδη αυτό που «αξίζει»! Μπήκε στην απομόνωση και αναζητεί απλά λίγη δημοσιότητα…

-Ε λοιπόν φίλε Κώστα, Εμείς δεν χτυπάμε ποτέ τους «αδύναμους»…Κι αφού τόσο πολύ θέλεις να «αυτοκτονήσεις», κάντο…μόνος σου! Άλλωστε προηγήθηκε το κρασί που ήπιες με τον κύριο Μέτιο στο χορό του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης, οπότε…τίποτα πλέον δεν μας παραξενεύει σε σένα!

…………

*Το βιβλίο του Βουλευτή της ΝΔ  Β´Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, με θέμα «Με αίσθημα ευθύνης» των εκδόσεων Ινφογνώμων, θα παρουσιάσει ο Επ.Καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης μαζί με τον Καθηγητή της Παντείου Αγγ. Συρίγο και το εκδότη-αναλυτή Σ.Καλεντερίδη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης και θα προλογίσει ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Α.Τζιτζικώστας.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Το βιβλίο έχει εκτενείς αναφορές σε πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν από κοινού οι βουλευτές για σοβαρά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

…..

*Οι ελεγκτικές Αρχές του υπουργείου Εργασίας δίνουν καθηµερινά µάχη προκειµένου να… δαµάσουν την αδήλωτη εργασία και αυτό αποτυπώνεται µε τον πιο διάφανο τρόπο στα στοιχεία των πληροφοριακών συστηµάτων του υπουργείου, αλλά και του ΣΕΠΕ.

Τον Δεκέµβρη οι ελεγκτικές Αρχές προχώρησαν σε 1.233 ελέγχους, εντόπισαν 415 παραβάτες και επέβαλαν πρόστιµα ύψους 1.634.186 ευρώ. Την ίδια στιγµή, σύµφωνα µε υψηλόβαθµα στελέχη του υπουργείου Εργασίας τα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας σταδιακά µειώνονται, µε την υποδηλωµένη εργασία να παραµένει το µεγάλο «αγκάθι» στην αγορά εργασίας.

….

*Την καθιερωμένη βασιλόπιτά του έκοψε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Ιανουαρίου.

Το φλουρί στην πρώτη πίτα έπεσε στο κομμάτι των εργαζόμενων του Δήμου, ενώ το «φλουρί» των δημοσιογράφων κέρδισε ο εκδότης της «Φωνής» Σταύρος Βλαχόπουλος

…..

*Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το τρίτο θέμα που αφορούσε εξέταση αιτήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την παραχώρηση χώρου από τον Δήμο Ξάνθης για την δημιουργία γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών στον Δήμο που καταψηφίστηκε

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκος  Ανταμπούφης πρόκειται για συμβουλευτικό όργανο που θα λειτουργεί με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών συμβουλευτικής σε νομικά και οικονομικά θέματα αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος και θα πρέπει να ψηφιστεί από το σώμα.

….

*Ωστόσο στην ψηφοφορία που ακολούθησε το θέμα καταψηφίστηκε αφού οι τρεις γυναίκες νομικοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης (Αλεξία Γκιρτζίκη, Δέσποινα Παρτσαλίδου και Ειρήνη Πυρνάρη), προφανώς και με κομματικές εντολές, το καταψήφισαν! .

*Κι όσο για τους Πασχάλη Λύρατζη και Τάσο Θεοδωρίδη, περιέργως όταν ήρθε η συζήτηση του 3ου θέματος και αφού είχε κοπεί η βασιλόπιτα…σηκώθηκαν και έφυγαν από την συνεδρίαση!

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

(σ.σ. Αδιάκριτο ερώτημα. Μήπως τελικά έβαλε το θέμα ο κύριος Δημαρχόπουλος, μόνο και μόνο για να καταψηφιστεί και να μην περάσει τελικά; Μήπως; Και απλά ήθελε να κάνει το χατίρι του Ανταμπούφη;)

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Να είμαι ειλικρινής. Δεν είναι κι ότι καλύτερο για την πόλη, άνθρωπο με υψηλή μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση, να «τρέχουν» πίσω ΥΠΟ τον κύριο Τσέπελη, επειδή ο συγκεκριμένος κύριος έχει μπόλικο χρήμα και μεγάλη οικονομική άνεση και θέλει να «αλώσει» τον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να συνεχίσει τα επιχειρηματικά και προσωπικά του παιχνίδια! Αφού όμως έτσι τους αρέσει, είναι δικαίωμά τους να το κάνουν κι ας τους κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες…!

Εγώ προσωπικά για παράδειγμα, ούτε για καφέ θα καθόμουν με τον Τσέπελη! Αυτοί όμως για να ποζάρουν μαζί του, σημαίνει ότι έχουν και πολλά κοινά σημεία και συμφέροντά τους. Τον λόγο άλλωστε έχει ο λαός!

Η ΚΑΤΙΝΑ