ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου με εκπροσώπους καρναβαλικών συλλόγων της Ξάνθης

*Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη από την βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης, μολονότι ήταν εκεί παρών τόσο ο Μανώλης Φανουράκης όσο και ο Χρήστος  Μέτιος.

Γιατρέ, ποιος ο λόγος της απουσίας σου;

…..

*Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο στη κοινή γνώμη και η αποκάλυψη του Πάνου Παπαδόπουλου χθες στην Ανοιχτή γραμμή ότι «Κώστας Ζαγναφέρης και Γιάννης Μπούτος» μπορεί να κατέβουν πακέτο μαζί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο Τσέπελη, γιατρού, Δημούδη και ομάδας!

-Καλή τους επιτυχία.

…..

*Στη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να είναι έτοιμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού για να προχωρήσει εμπρόθεσμα στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχει προχωρήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Το θέμα αυτό απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει παράλληλα για το θέμα αυτό συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση, είπε ο κ. Πατούλης.

…..

*Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Χαρίτση, διαπίστωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι αντίθετος στην υπουργική απόφαση, που ορίζει υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα είπε ότι ο υπουργός τον ενημέρωσε πως έχει θέσει το θέμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο νόμο « Κλεισθένη», τόσο σε θεσμικά ζητήματα, όσο σε θέματα της εκλογικής διαδικασίας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΚΕΔΕ αναμένει από τον υπουργό Εσωτερικών να ορίσει συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

…..

*Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης τιμά τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου, Προστάτη των Καρκινοπαθών με αρτοκλασία που θα τελέσει κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, την Πέμπτη το πρωί 07 Φεβρουαρίου 2019 , στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

..

*Συνεχίζω τη στήλη με την παρακάτω ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που αλίευσα από το FB και αναφέρει τα παρακάτω:

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ, 1ΜΜ, ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αναχώρηση από Ξάνθη 10:00πμ από την πλατεία ελευθερίας

δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 6983631407

Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε Ελλάδα και Τουρκία

Όχι στον φράκτη του ΄Εβρου, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες

Όχι στις παράνομες επαναπροωθήσεις στον ΄Εβρο

Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

Αιγαίο της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας Τουρκίας

Θα χαιρετήσουν Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Γιάννης Κούτρας, γιατρός, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, Γιώργος Μποτσίδης, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αέξανδρούπολης, Μηλιαζήμ Τζεμαλί, εκπαιδευτικός Ξάνθη

Η ΚΕΕΡΦΑ εντάσσει αυτήν την εκδήλωση στην προετοιμασία των μεγάλων συλλαλητηρίων που θα γίνουν στις 16 Μάρτη σε δεκάδες χώρες σε όλο τον Πλανήτη και στις Ελλάδα σε οκτώ πόλεις: Αθήνα, Ομόνοια 3μμ, Θεσσαλονίκη 12μες Άγαλμα Βενιζέλου, Χανιά 12μες Πλατεία Αγοράς,

Ξάνθη 4μμ Κεντρική Πλατεία, Γιάννενα 12μες Περιφέρεια, Βόλος 1μμ Άγιος Νικόλαος, Πάτρα 12μες Πλατεία Γεωργίου, Ηράκλειο 12μες Λιοντάρια

…..

*Την Δευτέρα το απόγευμα στο Καφέ Φοίλιστρον  ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης  κος Χατζηθεοδώρου συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς και συλλόγους της Ξάνθης , συναντήθηκε με εκπροσώπους καρναβαλικών συλλόγων της Ξάνθης θέλοντας πρώτον να έρθει σε μία επαφή με τους εκπροσώπους συλλόγων και να  τους ακούσει σε προτάσεις  τους για την ενίσχυση και ανάπτυξη του θεσμού και δεύτερον να συμπεριλάβει τις προτάσεις τους στο πρόγραμμά του.

….

*Η Θρακική Σκηνή ήταν παρούσα δια των εκπροσώπων της Ιπποκράτη Γαλάτη και  Θόδωρου Αθανασιάδη,  κατέθεσε τις προτάσεις της τις οποίες ανέπτυξε και δεσμεύτηκε αν επιθυμεί ο κος Χατζηθεοδώρου να του τις παραδώσει και εγγράφως, όπως είχε πράξει στο παρελθόν και με τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Χρίστο Πούλιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  είδε θετικά προτάσεις της Θρακικής Σκηνής όπως και δεν απέρριψε και άλλες προτάσεις που ακουστήκανε. Μακάρι την ίδια πρωτοβουλία να έπαιρναν και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι..

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, την διάκριση-κατηγοριοποίηση βουλευτών που έχουν ενταχθεί σε μια κοινοβουλευτική ομάδα, ανεξάρτητα αν έχουν εκλεγεί ή όχι με το ίδιο κόμμα. καταλήγοντας ως εξής στο υπόμνημά του στην επιτροπή κανονισμού της Βουλής.

«Επομένως, κάθε προσπάθεια, έμμεση ή άμεση, για παρεμπόδιση, ή απίσχνασης της βούλησης των βουλευτών, δυνάμενης να μεταβάλλεται κατά ιδεολογική βάση, ή να συμπίπτει ανά πάσα στάση της κοινοβουλευτικής περιόδου με άλλες ιδεολογικές κατευθύνσεις, σύμφωνα με την βουλευτική συνείδηση, ως ανόθευτου μέσου έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, αποτελεί μέγιστη και θεμελιώδη παράβαση, τόσο του άρθρου 1 όσο και των άρθρων 52 και 60».

Το δικό μου σχόλιο; Είναι αργά  για δάκρυα…Πάνο!

Η ΚΑΤΙΝΑ