ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στα τσίπουρα το έριξε ο Ζαγναφέρης…

*Τώρα μάλιστα…Έχοντας λοιπόν στο πλευρό του το στενό του επιτελείο με πρώτο και καλύτερο τον Χρήστο Παπαχαβιάρη αλλά και τον Πρόεδρο του συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάκη Λουκμακιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης όπως μαθαίνω, πήγε για τσίπουρο σε ταβέρνα του Δήμου Τοπείρου…

-Δεν έμαθα όποιος ποιόν από τους υποψήφιους πήγε να…σιγοντάρει. Ιδού ωστόσο το σχόλιο του Σάκη Λουκμακιά στο fb:

«Όλα τα ωραία αρχίζουν ένα ποτήρι τσίπουρο!!! και αρνάκι στο φούρνο!!!!!.»

-Άντε και καλή….χώνεψη! Σας χρειάζεται μετά από αυτό που έκανε ο Πέτροβιτς στον Ζαγναφέρη!

…………

*Εγραψε χθες η πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξια Γκιρτζικη στο fb:

«Πανό σε Αλβανικό γήπεδο έγραφε: «ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος».

Η αθλητική νομοθεσία απαγορεύει τα εθνικιστικά/ ρατσιστικά συνθήματα, moto δε της FIFA είναι το «No to racism”!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) υποχρεούται, θεσμικά και ηθικά, να παραπονεθεί στην Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και αν δεν υπάρχει επίσημη συγνώμη για το πανό και τιμωρία της ομάδας,οπαδοί της οποίας σήκωσαν το εν λόγω πανό,τότε να απαιτήσει από την UEFA, τον αποκλεισμό των Αλβανικών ομάδων από κάθε αθλητική διοργάνωση, όπως και της εθνικής τους ομάδας!

-Συμφωνώ και επικροτώ…! Για να δούμε, ο κύριος Πανίδης και η διοίκηση της ΕΠΟ θα κινηθούν όπως ορίζει ο Αθλητικός Νόμος…!

……

*Το 50% συν δυο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha αποκτά θυγατρική της Motor Oil.  Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε επίσημη ανακοίνωση το τίμημα ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην δημοσιότητα δόθηκε χθες το απόγευμα η επίσημη ανακοίνωση για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA από την Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη. Η εξαγορά είναι ακόμα ένα βήμα για την πλήρη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA.

….

*Το δρόμο προς τις φυλακές θα ακολουθήσει και ο τρίτος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα παράτυπων μεταναστών, μέσω του ποταμού Έβρου. Ο περίπου 50 ετών, αγρότης στο επάγγελμα, ολοκληρώνοντας χθες τη δίωρη απολογία του στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

«Ο κατηγορούμενος δήλωσε τη μεταμέλειά του εξ αρχής, δέχθηκε ένα μέρος των πράξεών του, πολλές τις αντέκρουσε και δεν τις δέχεται, και βέβαια όλα αυτά θα κριθούν στο δικαστήριο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Θεόδωρος Αγγλιάς. Σημείωσε πως ο 50χρονος «έχει δικαίωμα προσφυγής κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, αλλά και αργότερα αίτησης στο Συμβούλιο δικαστών της Αλεξανδρούπολης, για να βγει με περιοριστικούς όρους διότι αντιμετωπίζει, όπως δήλωσε και με έγγραφα, και προβλήματα υγείας και οικονομικά πολλά».

«Εν πάση περιπτώσει, δήλωσε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε θα επαναλάβει τις πράξεις. Θα κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων του γιατί έχει λόγους, δεν έχει παρελθόν, έχει οικογένεια και γνωστή διαμονή. Όσο βαριά και να είναι μια πράξη πάντα κρίνεται ο κατηγορούμενος, και το προσωπικό πρόβλημα κάθε κατηγορουμένου είναι κι αυτό σεβαστό και πάντα πρέπει να εξετάζεται με μεγάλη προσοχή», προσέθεσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

….

*Ως προς το κατηγορητήριο ο κ. Αγγλιάς είπε πως είναι αντίστοιχο με των δύο αστυνομικών και διαφοροποιείται στο ότι όσον αφορά στον πελάτη του δεν συμπεριλαμβάνει «την παράβαση καθήκοντος γιατί δεν έχει αυτή την ιδιότητα».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αστυνομία, «ο ιδιώτης συλληφθείς αντλούσε, έναντι αμοιβής, την πληροφόρηση από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω της ιδιότητάς τους και της απασχόλησής τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης, είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης η κακουργηματικού, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου κ.λπ. αδικήματα.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ήταν το “γερό χαρτί” του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και του Γιάννη Σαραντάκου, στη δεύτερη μέρα της εκπομπής “Ώρα Ελλάδος 07.00”, στην τηλεόραση του Open.
Το δημοσιογραφικό δίδυμο που, κάθε πρωί παίρνει τη σκυτάλη από την Αμαλία Κάτζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή, “ανέκρινε” την Έφη Αχτσιόγλου, για μια σειρά από ζητήματα αιχμής, τόσο αναφορικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, την πορεία της κυβέρνησης και τις εκλογές, όσο και την προσωπική πολιτική διαδρομή της, στη Βουλή ή… στον δήμο Αθηναίων, όπως διακινούν τα σχετικά σενάρια.
Η Έφη Αχτσιόγλου δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια περί καθόδου της στον αυτοδιοικητικό στίβο, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και του Γιάννη Σαραντάκου αναφορικά με το φλέγον θέμα των συντάξεων, για το οποίο ξεκαθάρισε ότι, η κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση του μέτρου της περαιτέρω μείωσής τους, καθώς και για τη δικαστική πορεία της διεκδίκησης των αναδρομικών.
(Σ.Σ. Ο Ιορδάνης ξεκίνησε δυνατά και είμαι σίγουρη ότι θα ανεβάσει σύντομα σε στυλ…MEGA και το OPEN)! Καλή του επιτυχία…
Η ΚΑΤΙΝΑ