ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΔΕ: Ξύλα πέτρες

*Η ταινία Mount Everest 2017, The Greek expedition» για την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ από τους Μάικ Ευμορφίδη και Αντώνη Συκάρη το 2017 θα προβληθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη, στις 20.00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασα στο fb

Την προβολή διοργανώνει ο ΕΟΣ Ξάνθης ενώ παρόντες παρόντες στην εκδήλωση θα είναι και oi ιστορικοί ορειβάτες. Ο Μάικ Ευμορφίδης της Coco Mat από την Ξάνθη και ο Αντώνης Συκάρης.

-Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δύο ορειβάτες για τους κινδύνους και τα εμπόδια που συνάντησαν μέχρι να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους.

*Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην ΝΟΔΕ για την ανακοίνωση για τα καυσόξυλα στην Ορεινή περιοχή. Ιδού αυτούσιο το δελτίο τύπου:

«Ξύλα-πέτρες»

Χωρίς καμιά αναφορά στην ταμπακιέρα, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σε ρυθμούς…παραΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μιχάλη Πατεράκη με το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με ειρωνικό τίτλο ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, απαντά στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας τοπικά για το θέμα των ποσοτήτων για καυσόξυλα στην ορεινή περιοχή. Αναλυτικά:

Για άλλη μια φορά η ΝΟΔΕ Ξάνθης, αποσβολωμένη προφανώς από τα τελευταία σημαντικά αντίμετρα που παίρνει η κυβέρνηση και τα θετικά βήματα της οικονομίας,

  •     την κατάργηση του επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες και τους αγρότες,
  •     τη μη περικοπή των συντάξεων που τόσο επιθυμούσε,
  •     το κοινωνικό μέρισμα και η 13 σύνταξη που θα δοθεί σε λίγες ημέρες,
  •     τις σημαντικές μειώσεις κατά 33% των εισφορών για όλους τους επαγγελματίες,
  •     τη μείωση της ανεργίας κατά 8%,
  •     τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας,
  •     τις νέες ΣΣΕ που κατάργησαν
  •     την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου
  •     το σημαντικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ….

βρίσκεται σε πανικό.

Η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να βρίσκεται στη βουλή και όχι στις λαϊκές αγορές, όταν ψηφίζονται σημαντικά πράγματα για την κοινωνία.

Η Ελλάδα σήμερα δυνατή, χωρίς μνημόνια αποφασίζει μόνη και επιστρέφει στον λαό αυτό που τους στέρησε ο «χειμώνας» που επέβαλαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εσείς ασχοληθείτε με …ξύλα πέτρες

Από το γραφείο τύπου.

…..

*Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Αδειούχων Βιοτεχνών Θερμοϋδραυλικών Νομού Ξάνθης και ιδού αναλυτικά όλα τα ονόματα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΜΑΜ ΝΟΥΡΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΜΑΜ ΑΛΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΧΑΤΖΗ ΧΟΥΣΕΪΝ ΧΟΥΣΕΪΝ

ΜΕΛΟΣ: ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΜΑΜ ΝΟΥΡΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

*Με τον επικαιροποιημένο τίτλο «Τα φάγαμε όλοι μαζί…και συνεχίζουμε να τα τρώμε» παρουσιάζεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-economia Publishing περιλαμβάνει τη φράση «Τα φάγαμε όλοι μαζί», που δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 και περιγράφει: «το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός Οικονομικών, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και o συγγραφέας του βιβλίου Θεόδωρος Πάγκαλος.

……

*Τρέχει και δεν φτάνει πλέον ο Μέτιος με συσκέψεις και φωτογραφίες στο fb για να αποδείξει το έργο…που δεν έχει αλλά προβάλλει μέσα από τα ανέξοδα δελτία τύπου της Περιφέρειας.

Ιδού ένα ακόμη δελτίο τύπου που μας έστειλε κάποιος από τους πολλούς εκπροσώπους τύπου που διαθέτει

«Τις δυνατότητες στήριξης του επενδυτικού σχεδίου του Δήμου Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ εξέτασαν σε σύσκεψη στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή των υποδομών που θα επιτρέψουν την άντληση και μεταφορά της οικονομικής και ανανεώσιμης γεωθερμικής ενέργειας στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ορφανού. Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση αλλά και η τηλεθέρμανση καταναλωτών στην παραλιακή ζώνη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και τονώνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.

Για σημαντικό έργο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, δίνει αναπτυξιακή προοπτική και είναι φιλικό προς το περιβάλλον έκανε λόγο ο κ. Μέτιος, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. «Το έργο της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από τον Δήμο Παγγαίου κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης που επιθυμούμε για τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια», κατέληξε ο ίδιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Παγγαίου»

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ένα περιστατικό πρωτοφανούς θράσους έλαβε χώρα στη Σαμοθράκη, κάνοντας τους κατοίκους του νησιού –κι όχι μόνο- να αναρωτιούνται για την ευσυνειδησία των συμπολιτών τους.
Το γεγονός έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, στο μέρος όπου είναι παρκαρισμένα τα οχήματα του Πυροσβεστικού κλιμακίου.
Να σημειωθεί πως στη Σαμοθράκη δεν υπάρχει υπόστεγο ούτε χώρος όπου να φυλάσσονται τα οχήματα, με αποτέλεσμα να είναι σταθμευμένα σε μια αλάνα μακριά από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και χωρίς εποπτεία.
Άγνωστοι έσπασαν το πλαϊνό λουκέτο των οχημάτων και κατάφεραν να σηκώσουν τον στόρι και να αποσπάσουν 2 αλυσοπρίονα.
Για την κλοπή έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ το περιστατικό δηλώθηκε και στην αστυνομία που διεξάγει έρευνες, ενώ οι Πυροσβέστες απευθύνουν έκκληση προς όλους τους κατοίκους, για την κατάθεση οποιουδήποτε στοιχείου ή πληροφορίας για την εύρεση των ειδών που κλάπηκαν, αφού οι ίδιοι αναγκαστικά επιβαρύνονται οικονομικά!!! Τι άλλο θ΄ ακούσουμε!
Η ΚΑΤΙΝΑ