ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Γρανιτένιες πέτρες του οδοστρώματος σηκώθηκαν από την ορμή των νερών στο Καβάκι

*Στην Καβάλα θα βρεθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα.

Ο υπουργός θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση η οποία θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο GALAXY, ενώ θα έχει επαφές με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

*Τις τελευταίες ημέρες  η βροχή που έπεσε στην Ξάνθη ήταν πάρα πολλή και μπορεί να μην μας έγινε αντιληπτό το μέγεθος και ο όγκος του νερού που έπεσε αφού δεν παρατηρήθηκαν  πλημμυρικά  φαινόμενα όμως σε ένα σημείο της Ξάνθης, στην οδό Ευριπίδου, πιο πάνω από την εκκλησία στο Καβάκι , οι γρανιτένιες πέτρες του οδοστρώματος σηκώθηκαν από την ορμή των νερών που έτρεχαν στο δρόμο. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί πρωτοφανή φαινόμενο γιατί θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι το βάρος αυτών γρανιτένιων λίθων , όλες μαζί  που βγήκαν από το οδόστρωμα ζυγίζουν αρκετούς τόνους.

….

*Τέλος θα πρέπει να  συγχαρούμε όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΞ , από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο , που συντηρούν  άριστα και καθαρίζουν τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης  ομβρίων υδάτων  και δεν είχαμε καμία ζημία όπως συνέβη σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

………

*Το καρναβάλι πλησιάζει  και απόδειξη  αυτού  είναι ότι άρχισαν οι εργασίες  τοποθέτησης του Λούνα Παρκ  στον χώρο μπροστά από το Κολυμβητήριο δίνωντας κάθε χρόνο το ιδιαίτερο χρώμα στην εμποροπανίγηρη που στήνεται  κάθε χρόνο την περίοδο του Καρναβαλιού στον συγκεκριμένο χώρο  .

….

*Με δάκρυα χαράς δέχθηκε η 53χρονη καθαρίστρια την πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Λάρισας που την έστειλε στη φυλακή για το απολυτήριο του Δημοτικού που είχε παραποιήσει.

Συγγενείς της ευχαρίστησαν, μάλιστα, τους αρεοπαγίτες για τη διαδικασία, με την πρόεδρο του ποινικού τμήματος όπου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης να της απαντά: «Πράξαμε μόνο το καθήκον μας».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείεται, εάν γίνει δεκτή τελικά η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Α.Π., να μη χρειαστεί να καθίσει και πάλι στο εδώλιο η 53χρονη.

Και αυτό διότι στην περίπτωση που οι αρεοπαγίτες θεωρήσουν ότι δεν τελέστηκε άδικη πράξη,  τότε η υπόθεση κλείνει εδώ, χωρίς να απαιτείται να επιστρέψει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

…..

*Η εισαγγελέας του Α.Π. Όλγα Σμυρλή πρότεινε όχι μόνο να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, αλλά και να κηρυχθεί αθώα η 53χρονη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η κα Σμυρλή ανέφερε μεταξύ άλλων για:

– την απάτη κατ’ εξακολούθηση: η απάτη προκλήθηκε άπαξ, η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφήρμοσε τις ποινικές διατάξεις. «Ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε την περίοδο 1996-2015 που ήταν ο χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο λαμβάνοντας τον μισθό της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης, όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ κι όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε τις μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί».

– τη ζημία: δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν κι όχι περισσότερα. Η εισαγγελική λειτουργός δέχθηκε πως δεν θεμελιώνεται περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου καθώς και ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώα η 53χρονη για την απάτη αφού δεν υπήρχε βλάβη για το Δημόσιο.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝ
Μαθαίνω από πρώτο χέρι ότι με «μπηχτές» κατά του γιατρού Ιπποκράτη Καμαρίδη του Μανώλη Φανουράκη και του Απόστολου Αγκόρτσα  της Αγριάνης, απάντησε με επιστολή της στον τοπικό «Μαχητή» η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου. Θεωρώντας μάλιστα…λογικό το ποσόν των 4.340 ευρώ διαφήμισης σε όμιλο περιοδικών για 6 σελιδούλες!
«Όσον αφορά το ποσό της ανάθεσης είναι απόλυτα εύλογο και ανάλογο της παρεχόμενης υπηρεσίας και  σίγουρα δεν ξεπερνάει το ποσό των επιχορηγήσεων/αναθέσεων/προμηθειών που συχνά και η αντιπολίτευση ομόφωνα ψηφίζει στα  δημοτικά συμβούλια», αναφέρει η κυρία Παρτσαλίδου με νόημα..
Σε ποιες ομόφωνες…απευθείας αναφέρεται άραγε η Αντιδήμαρχος; Πολύ θάθελα να μάθω αν και εγώ είμαι μια απλή…
H ΚΑΤΙΝΑ