ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Γιατί ο Δήμαρχος καλεί κάθε μέρα στο γραφείο του υποψήφιους του Πασχάλη Λύρατζη και να τους «πιέζει» να κατέβουν μαζί του;

*Πάλι σε ατόπημα υπέπεσε ο Δήμαρχος Μπάμπης ή άλλως…Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος! Όπως λένε λοιπόν οι πληροφορίες μου, κάλεσε τον Δημήτρη Γεωργανά, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Πασχάλη Λύρατζη και από τους πρώτους μάλιστα που έκλεισαν μαζί του, προκειμένου να τον «πιέσει» να κατέβει…μαζί του!

Καταλαβαίνω ότι το έκανε με όλους! Αλλά πρόκειται για ΓΕΩΡΓΑΝΑ! Είναι δυνατόν όταν δίνει τον ΛΟΓΟ του ένας Γεωργανάς, γιος του Ιωάννη Γεωργανά και της Νινής να τον «παίρνει» πίσω; Και να πουλάει τον άνθρωπο που πρώτος τον εμπιστεύτηκε και του ζήτησε να κατέβει μαζί του; Είναι δυνατόν;

….

*Κι άντε καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης προκειμένου να επανεκλεγεί Δήμαρχος Ξάνθης, θα δώσει ένα σωρό υποσχέσεις, αναζητώντας…νεροκουβαλητές, αφού στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να εκλέξει περισσότερο από 9-11 δημοτικούς συμβούλους!

Δεν ντρέπεται όμως να «τρέχει» πίσω από τον Πασχάλη Λύρατζη ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ μην αντιμετωπίσει αυτόν την δεύτερη Κυριακή; Και να του κάνει από μπροστά τον φίλο;

-Και δεν φοβάται επίσης ότι όλοι αυτοί οι «νεροκουβαλητές» που κλείνει, μπορεί όπως λειτουργεί απέναντί τους, στο τέλος να τα «πάρουν» μαζί του και να τον καταψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή; Λέω…

….

*Τις θέσεις τριών Δήμων όσον αφορά το ζήτημα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων  από τη λειτουργία των Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμών του Συγκροτήματος Αχελώου παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος.

*Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε θέσει, για μία ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμίση και τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή κατά την 5η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Φιλιππιάδα.

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δημόσιας παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καίριων ζητημάτων, τα οποία έχει επεξεργαστεί το Δίκτυο τα προηγούμενα χρόνια. Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος είναι ο Γεν. Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Σκορδόπουλος συμμετείχε επίσης στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με Έλληνες ευρωβουλευτές όπως τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος συντόνισε την δημόσια παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό

Κοινοβούλιο, τον κ. Νότη Μαριά, την  κ. Εύα Καϊλή καθώς και τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών του Κ.Κ.Ε. και της κ. Σπυράκη. Μικρής διάρκειας συνάντηση  πραγματοποιήθηκε με τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλλουν στο πλαίσιο διεκδίκησης για την ικανοποίηση του.

….

*Την παρέμβαση του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ζητούν οι εκπρόσωποι του «Ουράνιου Τόξου» με επιστολή που του απέστειλαν και τον καλούν να μεσολαβήσει στους μητροπολίτες των Νέων Χωρών (Βόρειας Ελλάδας), οι οποίοι υπάγονται σ’ αυτόν πνευματικά. Αιτούνται να διεξάγεται εκκλησιασμός και στην μακεδονική γλώσσα για την μακεδονική μειονότητα, όπως αναφέρουν.

Μάλιστα όπως σημειώνουν, θα αποστείλουν τις επόμενες ημέρες ένα σημείωμα με τον αριθμό των μελών ανά μητρόπολη στο Φανάρι.

….

*Στην επιστολή που έχει ημερομηνία 6 Μαρτίου το Ουράνιο Τόξο αναφέρει: «Ζητούμε να έχουμε εκκλησιασμό στη μητρική μας Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα η οποία ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών το αλφάβητο των οποίων επινόησαν από τον 9ο μ.Χ. αιώνα οι εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενοι Ισαπόστολοι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Και συνεχίζουν: «Συγκεκριμένα, επιθυμούμε η Θεία Λειτουργία να γίνεται και στη Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα έστω κάποιες Κυριακές στις περιοχές της Ελλάδας όπου διαβιούμε μακεδονόφωνοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες».

Όπως εξηγούν: «Εμείς οι ντόπιοι γηγενείς μακεδονόφωνοι εθνικά Μακεδόνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Νέων Χωρών μετά το 1913 αναγκαστήκαμε λόγω διωγμών και απαγορεύσεων να περιορίσουμε από το δημόσιο βίο πολλά ανθρώπινα δικαιώματά μας για να επιβιώσουμε».

….

*Παράλληλα τονίζουν ότι «από την αρχή του περασμένου αιώνα Εκκλησία, Κράτος και παρακράτος στην Ελλάδα άλλοτε με σιωπηρή κι άλλοτε με φανερή βία, απειλές και εκφοβισμό άλλαξαν τη γλώσσα μας, τα ονόματά μας και την εθνική ταυτότητά μας. Κατά το παρελθόν Μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα πρωτοστάτησαν στο γκρέμισμα παλαιών Μακεδονικών Ορθόδοξων Ναών με αγιογραφίες και επιγραφές στο κυριλλικό αλφάβητο με το πρόσχημα ότι ήταν ετοιμόρροπες».

«Ακόμη και σήμερα είμαστε θύματα σιωπηρής εχθρότητας και μισαλλοδοξίας σημαντικής μερίδας κληρικών των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που απευθυνόμαστε απευθείας σε Εσάς μέσω του πολιτικού μας φορέα Ουράνιο Τόξο», σημειώνει η επιστολή του Ουράνιου Τόξου.

-Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του με αυτά που θ’ ακούμε από δω και πέρα!

 

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Τον εκδότη της «Α» Σταύρο Μωραϊτη είδε χθες ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Τσέπελη Χρήστος Μούρκας και νομίζοντας προφανώς ότι έχουμε…πρωταπριλιά, του είπε ότι ο… «αδελφούλης» πάει για το…51% με την πρώτη Κυριακή!

Κάτι που λέει από την δική του πλευρά βέβαια και ο Δήμαρχος Μπάμπης με μια διαφορά…!

Ότι τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις δείχνουν «καθίζηση» του Τσέπελη που συνεχώς αντί να αυξάνουν του…φεύγουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ από την άλλη οι τελευταίες μεταγραφές του Δημαρχόπουλου είναι εντυπωσιακές…!

Και έναν «βουβό» κόσμο που συναντάω, μου μιλάει περισσότερο για Παπαχρόνη και Λύρατζη!

Μπερδεμένα δηλαδή πράγματα..

Η ΚΑΤΙΝΑ