ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Εγκρίθηκε μέσω «ΦιλόΔημου» η δημιουργία πέντε επιπλέον παιδικών χαρών στον Δήμο Ξάνθης, ύψους 522.675,97 ευρώ

*Το «πράσινο φως» από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έλαβε ο Δήμος Ξάνθης για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών στην αστική περιοχή.

Αναλυτικότερα: Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης III, της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξάνθης» από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΣ θα διατεθούν για τον ανωτέρω σκοπό 239.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ξάνθης θα καταβάλλει από ιδίους πόρους πόσο της τάξεως των 283.675,97 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών ανέρχεται στο ποσό των 522.675,97 ευρώ.

……..

*Να σημειωθεί ότι η εγκεκριμένη πράξη αφορά παιδικές χαρές της πόλης και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Κήπο (Παπάκια), στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πάρκο Διοικητηρίου, στο πάρκο Μεξικάνα, καθώς και στο πάρκο Κυψέλης.

Ο Δήμος Ξάνθης πρόσφατα έχει προσθέσει στη «φαρέτρα» του επτά σύγχρονες παιδικές χαρές, οι οποίες πληρούν όλα τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και έχουν εξασφαλίσει σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για δύο ακόμη παιδικές χαρές στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και στην πλατεία Ευμοίρου.

Ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων αναψυχής και κοινωνικοποίησης παιδιών και γονέων και να θέτει τον τομέα αυτό στις προτεραιότητές του.

………

*Την άποψη πως οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ δεν λένε την αλήθεια και πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα εξέφρασε τη Δευτέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

….

*Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Εμείς, οι ΑΝΕΛ κρατήσαμε την κυβέρνηση και βγήκε η χώρα στο οικονομικό ξέφωτο. Με οποιονδήποτε άλλον και να είχε συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε δύο φορές εκλογές. Μερίδιο αυτής της επιτυχίας, πχ για την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, οφείλεται και στη σταθερότητα της κυβέρνησης λόγω των ΑΝΕΛ.»

Για τις συντάξεις δήλωσε επίσης βέβαιος πως δεν θα κοπούν: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει περικοπή συντάξεων και αυτό μπορεί να γίνει και μονομερώς, όπως δείχνει το προσχέδιο προϋπολογισμού, πιστεύω ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Σίγουρα συζητιέται και σε επίπεδο ΔΝΤ και σε επίπεδο Eurogroup, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία για αυτό το ζήτημα. Το μήνυμα με τη διπλή κατάθεση του προϋπολογισμού ήταν αυτό. Με την έξοδο από τα μνημόνια αποκτήσαμε βαθμούς ελευθερίας», τόνισε.

….

*Εξ αιτίας της έκθεσης KavalaExpo 2018 ήρθε στην πόλη μας την Παρασκευή και ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιώργος Αγγελόπουλος. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Αγγελόπουλος επισκέφθηκε το ΤΕΙ ΑΜΘ όπου τον περίμεναν οι Μπαντέκας, Μητρόπουλος, Μαδυτινός, Εμμανολούδης.

…..

*Σημειώνω ότι ο κ. Αγγελόπουλος ήταν έως πρόσφατα στενός συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Εξίσου πρόσφατα μετακινήθηκε από γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας στη θέση του γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Έδειξε ενδιαφέρον για τη συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ. Αυτό το ενδιαφέρον συνεχίζεται.

Στη συνάντηση του Σαββάτου ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΤΕΙ ΑΜΘ ότι η διαδικασία για την οριστικοποίηση της συνένωσης (ΤΕΙ Σερρών- ΤΕΙ Θεσσαλονίκης- Διεθνές Πανεπιστήμιο) αρχίζει τον Οκτώβρη 2018. Τους είπε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση θα ψηφίσει τον απαραίτητο για τη συνένωση νόμο ως το τέλος του έτους. Αυτό το οριστικό όπως φαίνεται χρονοδιάγραμμα, ικανοποίησε τη διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ.

….

*Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας με το Project Δράμα 2020 εκλέχτηκε ομόφωνα ο σημερινός επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης στο Δημοτικό συμβούλιο Δράμας Αλέξης Τσιαμπούσης. Ο Αλέξης Τσιαμπούσης είναι 38 χρονών. Είναι Τοπογράφος Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005.

…..

*Ο Αλέξης Τσιαμπούσης είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020 και ενεργός πολίτης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Δράμας και είναι εμπνευστής και συνδιοργανωτής του Dramaica Youth Festival. Παρότι έχει περάσει από κομματικές θέσεις και, συγκεκριμένα, στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύει σε μια ακομμάτιστη και ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις και συμφέροντα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά

Στις εκλογές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ψήφισαν 96 μέλη της παράταξης. Μοναδικός υποψήφιος, ο Αλέξης Τσιαμπούσης ψηφίστηκε ομόφωνα, δίχως ούτε ένα λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο ως ο επόμενος υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη Καλφόπουλο, ο οποίος το 2014 οδήγησε την παράταξη στο πολύ πετυχημένο αποτέλεσμα του 6,1%, με λίγες εβδομάδες προεκλογικής ετοιμασίας, ελάχιστα χρήματα, αλλά με νέους ανθρώπους δίπλα του, που πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό.

-Καλή του επιτυχία από τη στήλη.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Καλή είδηση. Η Περιφέρεια ΑΜΘ και η Π.Ε. Ξάνθης προχωρούν σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης για τη δημοπράτηση του έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ & ΣΚΕΨΗΣ “ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚIΣ”.
«Ο Πολυχώρος αρχίζει και αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τη λειτουργία του.” αναφέρει σε σχόλιό του στο fb ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Μιχάλης Πουσπουρίκας κι εγώ προσωπικά εύχομαι να πάνε όλα καλά…
Προκειμένου ο Πολυχώρος Μάνος Χατζιδάκις, να μην γίνει…ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Κομοτηνής! Κι ο νοών νοείτω..
Η ΚΑΤΙΝΑ