ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Παρουσία Στέργιου Γιαλάογλου σήμερα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για τα αναδρομικά της ΔΕΥΑΞ επί Τσέπελη (19.00)

Με ενθουσιασμό αλλά και ανακούφιση υποδέχτηκε ο κόσμος σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ –κι όχι μόνο στη Ξάνθη-την κάθοδο του Κώστα Ζαγναφέρη ως Ανεξάρτητου Υποψήφιου Περιφερειάρχη κι όχι ως υποψήφιου Περιφερειάρχη των κομματικών γραφείων. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι δεν τραβάει ο Μέτιος, αλλά και στο ότι όλοι οι πολίτες ήθελαν και μια διέξοδο…έξω από την…κομματίλα όπως διακήρυξε και ο Κώστας Μπακογιάννης.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Αυτήν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 ορίστηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου μετά από αίτηση που υπογράφουν συνολικά 17 δημοτικοί σύμβουλοι, να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα, η αναγκαστική αγωγή της ΔΕΥΑΞ κατά των εργαζομένων για τα αναδρομικά. Ιδού τι αναφέρει και η σχετική πρόσκληση:

01ο ΘΕΜΑ :    Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σε έκτακτη συνεδρίαση και ένταξη θέματος στην ημερήσια διάταξη σχετικά με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ)

……

*Σημειώνω έτσι για την ιστορία ότι από την παράταξη του Δημάρχου την αίτηση των 17 έχουν υπογράψει δυο δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι Μπογιάρ και Χρήστος Μούρκας. Και κανείς άλλος. Επίσης την συνυπογράφουν και οι δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Πυρνάρη και  Μανώλης Τσέπελης και όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην του Κώστα Γουναρίδη.

…..

*Επίσης θα ήθελα να διευκρινίσω ότι την επιστολή των «17» συνυπογράφει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Τσέπελη, Μούρκα κλπ και ο Σωτήρης Τσιακίρογλου, αυτό όμως δεν αγγίζει την κόρη του Μαίρη Τσιακίρογλου που παραμένει (σ.σ. Προς το παρόν τουλάχιστον…), πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις και σας υπενθυμίσω τι έλεγε η σημερινή αντιπολίτευση πριν κάτι μήνες για τον πρώην Πρόεδρο της ΟΕΒΕ.

….

*Στην συνεδρίαση επίσης παρών θα είναι και ο Νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ Στέργιος Γιαλάογλου που θα εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους η νυν διοίκηση, δεν μπορούσε να μην καταθέσει την αγωγή σε βάρος των εργαζομένων αλλά και το πώς έχει το ιστορικό της.

-Περιμένω βέβαια να τον αντικρούσει με σοβαρά πολιτικά και…νομικά επιχειρήματα ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης, όπως και καλό θα ήταν να είναι παρούσα στη συνεδρίαση και η πρώην διευθύντρια Μαρία Λυκίδου.

….

*Ποιος θα βγει φυσικά «θριαμβευτής» από την συγκεκριμένη ιστορία για μια ακόμη φορά και σημειώστε το…

Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, ο άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί ούτε καν το υπηρεσιακό πολυτελές αυτοκίνητο που πάρκαρε έξω από το σπίτι του ο Τσέπελης και θεωρείται με διαφορά, ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Πρόεδρος που έχει περάσει από την δημοτική εταιρεία…

Που επί Τσέπελη βομβάρδιζε βέβαια η τότε αξιωματική αντιπολίτευση με επικεφαλής τους Χρίστο Πούλιο και Θανάση Ξυνίδη..

Περισσότερα αύριο Πέμπτη στις 19.00 με ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση και από το NEXT tv.

……

*Συλλυπητήριο: Τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Ξάνθης, εκφράζουμε την οδύνη μας για την αδόκητη απώλεια του φίλου και συνεργάτη Κυρ Χασάν. Ο εκλιπών Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Δήμου Μύκης, αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας και προσφοράς στην παράταξη και στον τόπο μας. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

…..

*Και μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση που πήρα από το ΔΠΘ και φιλοξενώ στη στήλη μου:

«Σας προσκαλούμε στην τελετή αναγόρευσης του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ Benjamin Hendrickx σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 στην Κομοτηνή, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Θα προηγηθεί Ημερίδα προς τιμή του με θέμα: «Η συνάντηση του Βυζαντίου με τη Δύση. Όψεις ιστορίας και πολιτισμού» στον ίδιο χώρο και ώρα 17.00.

Ο Πρόεδρος

του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας

Καθηγητής Μανόλης Γ. Βαρβούνης»

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ