ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αιχμές του Μιχάλη Αμοιρίδη κατά του νυν Αντιπεριφερειάχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη

*Πολύ ενδιαφέρον το μήνυμα της υποψήφιας Δημοτικής συμβούλου Ξάνθης Σταυρούλας Καζάκης (Συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ-Γιώργος Χατζηθεοδώρου), για τον πυλώνα που λέγεται κοινωνική πολιτική.

Το φιλοξενώ αυτούσιο στη στήλη μου:

“ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ”-ΠΥΛΩΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός ο άξονας είναι πολύ σημαντικός στην αναφορά μας. Υψηλή προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η διατήρηση και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής που έχει πληγεί μετά από χρόνια κρίσης. Θεωρούμε ότι αυτό το έργο βρίσκεται στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν και συνολική λύση του προβλήματος μπορεί να υπάρξει μόνο από την υιοθέτηση μιας άλλης πολιτικής που θα οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στη μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, ωστόσο ο Δήμος μπορεί να ενισχύει τόσο τις δημοτικές δομές αλληλεγγύης όσο και εκείνες που στηρίζονται στην εθελοντική δράση προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπολιτών του που έχουν ανάγκη και να βρεθεί στο πλάι τους.

Σήμερα, στο δήμο μας οι δομές αλληλεγγύης είναι ανύπαρκτες ή υπολειτουργούν. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής χρειάζεται να είναι πλαισιωμένη από εκπροσώπους των εργαζόμενων, των ωφελούμενων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

1)ΑΜΕΑ

2)ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

3)ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4)ΠΕΡΙΟΧΕΣ “Γκέτο”

5)ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 6)ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

7)ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΡΕΦΩΝ-ΝΗΠΙΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σταυρούλα Καζάκη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ξάνθης

με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Χατζηθεοδώρου»

….

*Η παρουσίαση των κεντρικών πυλώνων του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας» θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ.

Ιδού και τι αναφέρει η πρόσκληση:

Αξιότιμοι Συνδημότες και Συνδημότισσες θα είναι τιμή μας και χαρά μας να παραβρεθείτε στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος μας και των υποψηφίων του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας» την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Παπαχρόνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης

…..

*Αιχμές του πρώην Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη την Πρωτομαγιά στο fb κατά του νυν Αντιπεριφερειάχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη για τους 685 Αμερικάνους που επισκέφθηκαν την Πρωτομαγιά την πόλη της Ξάνθης αλλά και το Πόρτο Λάγος, με ημερήσια εκδρομή που πραγματοποίησαν στην περιοχή μας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Καβάλας όπου αγκυροβόλησε το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ταξιδεύουν στη Μεσόγειο. Συγκεκριμένα τι έγραψε ο Μιχάλης Αμοιρίδης:

Καλημέρα καλό μήνα, με 685 καινούργιους φίλους της Ξάνθης μας οι οποίοι μόνο κατά λάθος δεν έρχονται στη Ξάνθη, από καιρό έχει γίνει δουλειά ώστε η Ξάνθη να είναι προορισμός ημερήσιων εκδρομών, χωρίς πολλά λόγια για αυτοπροβολή. Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Άγγλοι, Ρουμάνοι αλλά και οι κρουαζιέρα αποτέλεσαν στόχο. Το όφελος διπλό, τόνωση της επισκεψιμότητας και της κατανάλωσης αλλά και μια πρώτη γνωριμία με τη Ξάνθη που μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική επιλογή επανάληψης της επίσκεψης με ενδεχόμενες διανυκτερεύσεις. Δεν φταίνε οι Φίλιπποι που είναι κλειστοί. Φταίει που κάποιοι βάλαμε το κεφάλι κάτω και δουλέψαμε χωρίς πολλές φωτογραφίες αλλά με στόχο την ουσία. Οι 685 επισκέπτες της κρουαζιέρας έρχονται γιατί τους έγινε ενημέρωση με υλικό που διατέθηκε πολλούς μήνες πιο μπροστά στις εταιρείες, τους φάνηκε γοητευτική και επέλεξαν να είναι μαζί μας. Το αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν είναι και εάν δεν είχε διακοπεί η δουλειά που γινόταν, από την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειας θα ήταν ακόμη πιο εμφανές.

……

*Μια όμορφη πρωτοβουλία πήραν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και εθελοντές της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ του Υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη απο τις 8 το πρωί της Πρωτομαγιάς.

Μοίρασαν στους εκδρομείς σακούλες για τα σκουπίδια και διάφορα φυλλάδια του συνδυασμού στις εισόδους και εξόδους της πόλης από το πρωϊ της Πρωτομαγιάς με σύνθημα την προστασία του περιβάλλοντος και της Φύσις.

….

*Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών, αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκδρομείς και τον κόσμο για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν την πρωτοβουλία τους.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Την…χαρά του έχει βρει σε αυτές τις εκλογές ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αφού από τη μια δεν ασχολείται κανείς μαζί του κι από την άλλη σπανίως πλέον βρίσκεται στην…Αντιπεριφέρεια Ξάνθης προτιμώντας είτε την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο γιος του, είτε την γενέτειρά του το Κιλκίς.

Βρήκε δηλαδή κυριολεκτικά την ηρεμία και την…χαρά του, αφού και ελάχιστοι πλέον τον ψάχνουν, αφού ειδικά αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι τρέχουν να μαζέψουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να ολοκληρώσουν τους συνδυασμούς τους, ή… σταυρούς!!! Οπότε τόριξε στο…τσάμικο και τις σούβλες! Στα καλύτερα του δηλαδή ο Κώστας…

Η ΚΑΤΙΝΑ