ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ- Αρμοδιότητες Μέτιου στον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη για να μην πάει με τον…Ζαγναφέρη! Του ανέθεσε την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας!

*Διαβάζω επί λέξει στο χθεσινό δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης αναλαμβάνει αρμοδιότητες προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Διαθέτοντας εμπειρία στα ζητήματα του αγροδιατροφικού τομέα, ο κ. Ευφραιμίδης θα έχει συμμετοχή σε εξειδικευμένες Εκθέσεις, ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

-Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κύριο Μέτιο, ανέθεσες  την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον κύριο Νίκο Ευφραιμίδη για να τον…δελεάσεις ώστε να μην κατέβει υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Κώστα Ζαγναφέρη;

Και στ’ αλήθεια ο ίδιος ο κύριος Νίκος  Ευφραιμίδης πως το σχολιάζει αυτό; Του άρεσε ;

(σ.σ. Τελικά όλα και όλοι για την καρέκλα και τα ταξιδάκια; Με τέτοια τερτίπια θέλει να κρατηθεί κύριε Μητσοτάκη ο εκλεκτός σου στην Περιφέρεια; Εφευρίσκοντας νέες…αρμοδιότητες για να «βολέψει» όλους τους Περιφερειακούς του συμβούλους και να μην τον εγκαταλείψουν;)

………

*Αναβλήθηκε λόγω ωραρίου η χθεσινή δίκη των πρώην Αντιδημάρχων Δόμησης Απόστολου Αγκόρτσα και Αλέξανδρου Κυριακίδη για τις 12 Μαρτίου 2019. Η δίκη αφορούσε δηλώσεις του Απόστολου Αγκόρτσα για τα αλισβερίσια του Δήμου με τους επιχειρηματίες, ενώ η δίωξη έγινε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελική αρχή Ξάνθης μετά από δημοσίευμα του «Μ»

…..

*Στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» στην πλατεία Συντάγματος ανακοινώθηκε χθες το νέο δεξιό κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού» από τον Δημήτρη Καμμένο και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Οι συνιδρυτές του κόμματος (πρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος) αναφέρθηκαν στον σκοπό αλλά και στις αρχές της πρωτοβουλίας αυτής, λέγοντας πως στόχος είναι η ένωση των δεξιών κομμάτων σε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο, ώστε «να απενοχοποιηθεί επιτέλους η Δεξιά περνώντας σε μια δημοκρατική αντεπίθεση».

….

*Η είδηση; Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν σε εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό, στη Θράκη, όπου «μετατρέπεται σε μητρική η τουρκική γλώσσα και καταργείται ουσιαστικά η συνθήκη της Λωζάννης», στον αλβανικό εθνικισμό «που εκφράζεται με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Έντι Ράμα» και «στη μυστική διπλωματία που λαμβάνει χώρα για αναθεώρηση των συνόρων»!!!

*Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, απο το οποίο ζητεί να επιβληθεί σε πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης ή οποιαδήποτε άλλη δυσμενέστερη ποινή κρίνει το ΣτΕ ως προσήκουσα ποινή, πέρα από αυτή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς, που του επιβλήθηκε.

Ο εν λόγω πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη κρίθηκε από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών ένοχος για τα παραπτώματα:

α) Της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος,

β) Αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας,

γ) Της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και

δ) Της συμπεριφοράς ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

…………

*Κατά πλειοψηφία, του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς, ενώ το μέλος του πειθαρχικού αντιπρόεδρος του ΣτΕ Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου (μειοψηφία) έκρινε ότι η προσήκουσα ποινή είναι αυτή της προσωρινής παύσης ενός έτους.

Ο πρώην γενικός πρόξενος από την Σμύρνη τοποθετήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Στο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής εμφανιζόταν έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών, κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από τον ίδιο, καθώς είχε την ευθύνη. Στη συνέχεια, εξόφλησε τμηματικά εν μέρει το επίμαχο ποσό και άφησε ανεξόφλητο το ποσό των 34.456 τουρκικών λιρών.

Ακολούθησε οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Προξενείο της Σμύρνης, όπου διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση κατά τη θητεία του συγκεκριμένου γενικού προξένου, όπως είναι δωρεά Τούρκου επιχειρηματία προς το γενικό προξενείο της Σμύρνης χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες προϋποθέσεις, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα κλπ.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Η απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε μετά από πολλά χρόνια αγωνίας και ταλαιπωρίας την προσφυγή των οικολόγων για το Αρδευτικό του Κάμπου της Ξάνθης, ανοίγει πλέον το δρόμο και για την  υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου στην ιστορία της Ξάνθης…
Λογικά όπως είπε και χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv ο Αλέξανδρος Κοντός, πρέπει να υπάρχουν ακόμη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα 50+50 εκατομμύρια ευρώ, είναι έτοιμες οι μελέτες από την περίοδο που ήταν ο ίδιος Υπουργός και είχαν δρομολογηθεί οι πρώτες εγκρίσεις…
Αυτό λοιπόν που απαιτείται στην παρούσα φάση, είναι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υλοποιηθεί το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ Ξάνθης. Γεγονός που απαιτεί να κινηθούν ενωτικά και όλοι οι Φορείς, απαιτώντας το, γιατί θα δώσει και τη λύση που περιμένουν πάνω από μια 20ετία ο αγροτικός κόσμος του Νομού μας. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα στραβώσει κάτι..
Η ΚΑΤΙΝΑ