ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των Οικολόγων για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ του κάμπου Ξάνθης, επιτέλους μπορεί να υλοποιηθεί το έργο!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ Αλέξανδρου Κοντού έστω και με…πολύχρονη καθυστέρηση, διότι πρώτος αυτός ως βουλευτής, είχε ενημερώσει την αντιπρόεδρο-εισηγήτρια του συγκεκριμένου θέματος στο ΣΤΕ, προκειμένου να απαντηθούν οι δόλιες αιτιάσεις των Οικολόγων στην προσφυγή τους!

Η χθεσινή χαρμόσυνη είδηση: Το ΣτΕ έβγαλε επιτέλους την τελική απόφασή του, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ την προσφυγή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ του Κάμπου Ξάνθης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ
NEXT TV

Για το παραπάνω θέμα και μη μπορώντας μάλιστα να κρύψει την συγκίνησή του διότι επί Υπουργίας του με το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, εγκρίθηκαν οι πρώτες μελέτες και είχαν ενταχτεί τα πρώτα έργα, μπορεί πλέον να υλοποιηθεί το τεράστιο για τον κάμπο του Νομού Ξάνθης ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ που θα δώσει νέα πνοή στην γεωργία στην περιοχή μας και θα έχει τεράστια οφέλη για τον αγροτικό κόσμο, επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή  «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του Πάνου Παπαδόπουλου στο Next tv ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Κοντός, «οι μελέτες είχαν γίνει στο Υπουργείο και αφορούσαν μάλιστα και την διαχείριση των υδάτων, οπότε αυτό που προέχει πλέον είναι να κατέβουν ενωμένοι όλοι οι Φορείς της  Ξάνθης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του, για να δούμε και αν υπάρχουν τα διαθέσιμα…

Όπως μάλιστα αποκάλυψε  ο κ. Κοντός, είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου, αρχικά με 50 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά με άλλα 50 εκατ. ευρώ-χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η υπόθεση σκάλωσε τελικά στο ΣτΕ με την προσφυγή των Οικολόγων και την τεράστια καθυστέρηση που ακολούθησε.

Μάλιστα ο πρώην Υπουργός τόνισε με έμφαση ότι «η δικαίωση της Ξάνθης από το ΣτΕ ανήκει σε όλους τους Φορείς που έδωσαν τη μάχη και είχαν ενημερώσει τους δικαστές για ποιο έργο πρόκειται…

Από την ώρα που υπάρχουν οι εγκρίσεις θα πρέπει λογικά να υπάρχουν στα διαθέσιμα και οι χρηματοδοτήσεις, επανέλαβε ο Αλέξανδρος Κοντός, ομολογώντας χαρακτηριστικά: «νοιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος από την εξέλιξη αυτή, γιατί όταν το μένος των Οικολόγων ξέσπασε κατά της Ξάνθης, πήγαμε όλοι μαζί, κι εγώ σαν βουλευτής και όλοι οι Φορείς και εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου και ενημερώσαμε την εισηγήτρια του ΣτΕ για την σπουδαιότητα του έργου, πιστεύοντας ακράδαντα ότι είχαμε δίκαιο.

Δυστυχώς το μένος των Οικολόγων ξέσπασε στη Ξάνθη κι εγώ πιστεύω ακράδαντα σήμερα ότι υπήρξε ιδιοτέλεια κάποιων και τάχτηκαν κατά του έργου, με αποτέλεσμα αυτό να καθυστερήσει επί τόσα χρόνια και να χαθεί τόσος χρόνος…».

-Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν… και από δω και πέρα τον λόγο πλέον έχουν όλοι!

Θα πρέπει ενωμένη όλη η Ξάνθη, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Δήμαρχοι, Φορείς κλπ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκε για την απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την προσφυγή των Οικολόγων για το Αρδευτικό όπως μας είπε πήρε την πρωτοβουλία και συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης ή στο ΕΒΕ» με τους βουλευτές, τους φορείς, την ΕΑΣ  και τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους» προκειμένου να αποφασιστεί κοινή κάθοδος στην Αθήνα.

Μάλιστα ο Κώστας Ζαγναφέρης μιλώντας χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv  τόνισε με έμφαση: «Το έργο αυτό είχε οραματιστεί επί Νομαρχίας του ο Αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Που εκεί που βρίσκεται, πιστεύω ότι νοιώθει κι αυτός δικαιωμένος… Ήρθε επιτέλους η μεγάλη ώρα να ξεκινήσει το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ του Κάμπου της Ξάνθης. Ενότητα, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα χρειαζόμαστε αυτή την ώρα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο…».