ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Από δις ισόβια για υπεξαίρεση, 5 χρόνια φυλακή για απιστία στον Θεολόγο Καλαϊτζή από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης

*Πρώτη και έκτακτη είδηση. Από δις ισόβια για υπεξαίρεση, 5 χρόνια φυλακή για απιστία στον Θεολόγο Καλαϊτζή από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης! Αθώος ο Γιώργος Δερές!

*Αναλυτικότερα: Στα μαλακά όπως αναμένονταν –με βάση τον νέο Ποινικό Νόμο- «έπεσε» ο καταδικαστείς πρωτόδικα σε δις ισόβια πρώην διευθύνων σύμβουλος της  ΕΑΠΑΞ Θεολόγος Καλαϊτζής, αφού χθες αργά το απόγευμα απαλλάχτηκε από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης της κατηγορίας της υπεξαίρεσης και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή μόνο για απιστία και ζημιά στην επιχείρηση ύψους 128.000 ευρώ.

Ποινή που ήδη όμως έχει εκτίσει, οπότε και αναμένεται να αφεθεί από την ερχόμενη Δευτέρα ίσως ελεύθερος.

….

*Αθώο από τις κατηγορίες έκρινε το δικαστήριο τον Γιώργο Δερέ που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 ετών, καθώς το δικαστήριο ευθυγραμμίστηκε με την πρόταση και της Εισαγγελικής έδρας.

…..

*Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου στον Θεολόγο Καλαϊτζή ενώ μείωσε κατά πολύ την ζημιά που υπέστη ο Δήμος Ξάνθης από το πρωτόδικο ποσόν του 1.300.000 ευρώ στις 128.000 ευρώ.

Ποσόν που υποχρεούται ωστόσο να διεκδικήσει με αγωγή που πιθανόν θα ασκήσει μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της δίκης ο Δήμος Ξάνθης

*Μάρτυρας υπεράσπισης του Θεολόγου Καλαϊτζή κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, που βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο πλευρό του,  ενώ η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο καθώς την δίκη παρακολούθησαν ο Μανώλης Φανουράκης, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Απόστολος Γκαλέτσης, ο Τάσος Θεοδωρίδης και πλήθος συγγενών και φίλων των κατηγορουμένων.

Δικηγόροι υπεράσπισης του Θεολόγου Καλαϊτζή ήταν οι Θεοχάρης Δαλακούρας και Στέργιος Γιαλάογλου

Δικηγόρος υπεράσπισης του Γιώργου Δερέ ήταν Ντίνος Γκρόζος

….

*Σημειώνω ότι η πρόταση της Εισαγγελικής Αρχής για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ Θεολόγο Καλαϊτζή ήταν αθωωτική για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ενοχή για την κατηγορία της απιστίας, που υιοθετήθηκε και από το δικαστήριο και μετέτρεψε και την ποινή των δις ισοβίων σε πενταετή κάθειρξη λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Αθωωτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα για τον πρώην διευθυντή της ΕΑΠΑΞ Γιώργο Δερέ με την οποία συμφώνησε και το δικαστήριο. Πρωτόδικα ο Γιώργος Δερές είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

…..

*Μετά την απόφαση του Εφετείου που τον αφήνει ελεύθερο από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Θεολόγος Καλαϊτζής ξέσπασε σε λυγμούς και πνίγηκε στην αγκαλιά των συγγενών και φίλων του που βρίσκονταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.

….

*Αλλάζω θέμα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ενημερώνει ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και θα λήξουν Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

…..

*Με ανάρτησή του χθες στο fb ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς αποκάλυψε την παρακάτω σημαντική είδηση:

«Θέματα φύλαξης των συνόρων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με κοινή διαπίστωση πως ο συνδυασμός μικτών δράσεων αστυνομίας και στρατού, έχει οδηγήσει στη μείωση έλευσης μεταναστευτικών ροών.

Έγινε εκτενής αναφορά στην προκήρυξη για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων, η οποία βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς πριμοδοτείται η εντοπιότητα των Εβριτών, ενώ συμφωνήθηκε να κινηθούμε απά κοινού αρμοδίως ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 180 αστυνομικοί που στελεχώνουν τις δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας του Έβρου ενισχύοντας αποτελεσματικά το έργο της συνοριακής φύλαξης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δημήτριος Δερβεντλής, ο Αναπληρωτής Ταμίας Νικόλαος Μουμτζίδης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Άγγελος Κρατίδης».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Θα το πω το κρίμα μου καθαρά και σταράτα όπως έμαθα πάντα να τα λέω επί χρόνια…

Χθες στην δίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΠΑΞ Θεολόγου Καλαϊτζή περίμενα πλην του πρώην δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη να είναι παρών τουλάχιστον και ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με τον οποίο επί χρόνια (για να μην πω επί 20ετία) ήταν το ισχυρό «δίδυμο» του Δήμου Ξάνθης…

Μαζί δηλαδή συμμετείχαν και έπαιρναν τις αποφάσεις σε πολλές περιπτώσεις για θέματα της ΕΑΠΑΞ στα οποία ενήμερα ήταν και άλλα μέλη των πρώην διοικήσεων….

Στο χθεσινό λοιπόν δικαστήριο, μόνο τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Απόστολο Γκαλέτση, τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη και τον Τάσο Θεοδωρίδη είδα στο πλευρό του.

Άπαντες οι λοιποί πρώην κολλητοί, ήταν απόντες!

Η ΚΑΤΙΝΑ