ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΑΝΩ ΚΑΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΛΙΚΙΩΤΗ! Στηρίζουνε τα κεντρικά, διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ο…Κηλικιώτης!

*Άνω κάτω έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου Άγγελο Κηλικιώτη αφού…

Τα μεν κεντρικά ανακοίνωσαν την στήριξή τους, η δε τοπική Νομαρχιακή διέψευσε την είδηση που γράφτηκε όπως ανέφερε σε τοπικά Μέσα, μόνο που το πρώτο μέσον που την έγραψε, είναι αυτό που λειτουργεί ως…γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αλλά και του Υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη.

…..

 

*Όλα ξεκίνησαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σε πανελλήνιο επίπεδο ποιους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους υποστηρίζει στη χώρα.

Αναλυτικά λοιπόν για την Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε τα παρακάτω ονόματα:

Στον Β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία | Κώστας Κατσιμίγας

Στον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Νομός Δράμας

Δήμος Δοξάτου: Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός | Θέμης Ζεκερίδης

Δήμος Δράμας: Πόλη και Ζωή | Κυριάκος Χαρακίδης

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου: Κίνηση Νέων | Γιάννης Κυριακίδης

Δήμος Παρανεστίου: Ανοιχτοί Ορίζοντες | Αλίκη Σωτηριάδου

Δήμος Προσοτσάνης: Δημοτική Συνεργασία | Άγγελος Λύσσελης

Νομός Έβρου

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης | Δημήτρης Λαζόπουλος

Δήμος Ορεστιάδας: Είναι στο Χέρι μας – Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας | Σάκης Παπανδρέου

Δήμος Σαμοθράκης: Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης | Αθανάσιος Βίτσας

Δήμος Σουφλίου: Συνεργασία – Ανάπτυξη – Συνοχή | Παναγιώτης Καλακίκος

Νομός Καβάλας

Δήμος Θάσου: Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε μαζί | Δημήτρης Θεοδωρίδης

Δήμος Καβάλας: Συμπαράταξη πολιτών | Άρης Βέρρος

Δήμος Νέστου: Πορεία με όραμα | Ευάγγελος Τσομπανόπουλος

Δήμος Παγγαίου: Σωστή επιλογή | Βασίλης Ξουλόγης

Νομός Ξάνθης

Δήμος Αβδήρων: συνΕΡΓΑΣΙΑ | Βασίλης Τσολακίδης

Δήμος Ξάνθης: Πολίτες για την Ξάνθη | Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Δήμος Τοπείρου: Νέα Πνοή | Άγγελος Κηλικιώτης

Νομός Ροδόπης

Δήμος Κομοτηνής: ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή | Ελένη Λαφτσή

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή | Μιχάλης Βασιλειάδης

…..

*Η απάντηση ήρθε αμέσως σχεδόν μετά την δημοσιοποίηση της σχετικής είδησης από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που ανέφερε τα παρακάτω μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε.

Διαβάστε την ανακοίνωση αυτούσια:

«Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, διαψεύδει τα τοπικά δημοσιεύματα, που αναφέρουν την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό Νέα Πνοή, με επικεφαλής τον Άγγελο Κηλικιώτη, στον Δήμο Τοπείρου. Υπογραμμίζει επίσης, πως οι μόνοι υποψήφιοι, που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνδυασμός Πολίτες για την Ξάνθη, με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου στον Δήμο Ξάνθης και Συνεργασία,  με επικεφαλής τον Βασίλη Τσολακίδη στον Δήμο Αβδήρων.

Από το Γραφείο τύπου»

….

*Ακολούθησε αμέσως μετά η διάψευση από τον Άγγελο Κηλικιώτη που σε επιστολή του στην «Α» ανέφερε  τα παρακάτω:

«Με το παρόν θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του συνδυασμού μας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική παράταξη. Είναι βασική αρχή των ανθρώπων του συνδυασμού μας, να απέχουμε από οποιασδήποτε μορφής κομματική υποστήριξη, αφού πιστεύουμε βαθιά σε μια ανεξάρτητη κι ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Ευτυχώς για όλους μας, στις 26 Μαΐου ο Δήμος Τοπείρου παίρνει Νέα Πνοή κι απαλλαγμένος από τις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος, ατενίζει  πλέον αισιόδοξα το καινούριο αύριο που επιλέγουν οι κάτοικοι του.

Στις 26 Μαΐου ο Δήμος μας αλλάζει σελίδα.

Υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου

Άγγελος Κηλικώτης»

….

*Ακυρώθηκε τελικά  το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας λόγω μη απαρτίας και αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 14:00.

Ιδού αναλυτικά και  τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

01ο ΘΕΜΑ :    Έγκριση πρακτικού διαπαραταξιακής  και διακομματικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης με θέμα την κατανομή των χώρων υπαίθριας διαφήμισης για την προεκλογική προβολή των υποψηφίων των παρατάξεων και κομμάτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ης Ιουνίου 2019 και την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019 (συντάκτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)

02ο ΘΕΜΑ :    Συμπλήρωση των αριθμ.3/2019 & 23/2019 προγενέστερων αποφάσεων Δ.Σ. Ξάνθης σχετικά με την «Μερική τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με το άρθρο 91 του Ν.4583/18 (ΦΕΚ.Α’ /212/2018) Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό» (συντάκτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)

03ο ΘΕΜΑ :    Χορήγηση έγκρισης εισόδου – εξόδου για αντιπροσωπευτικό όχημα «ελαφρύ φορτηγό» στην εγκατάσταση «τυροκομείο» σε δημοτική οδό συμβάλλουσα στην οδό Τρ. Μιχαηλίδη (συντάκτρια Αικατερίνη Μανά)

04ο ΘΕΜΑ :    Κατανομή πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης (συντάκτης Θεόδωρος Πιπέλης)

05ο ΘΕΜΑ :    Έγκριση έκθεσης με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το 1ο τρίμηνο του έτους 2019 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΟΕ)

06ο ΘΕΜΑ :    Δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Αγίας Λαύρας (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Δέσποινα Παρτσαλίδου, Πρόεδρος ΕΠΖ)

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Χριστόδουλο Τοψίδη και Χρήστο Μέτιο βλέπει για την δεύτερη Κυριακή ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv μιλώντας στον Πάνο Παπαδόπουλο.

Προηγουμένως αρνήθηκε βέβαια ότι κάνει αβάντα στον Μέτιο μολονότι ήταν ο πρώτος….κατήγορός του, ενώ προσπάθησε να το «παίξει» σε διπλό ταμπλό, εμφανιζόμενος να στηρίζει υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους και από τις δυο παρατάξεις, επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι πριν λίγες μέρες έπινε τσίπουρο με τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ξάνθης Μιχάλη Αμοιρίδη..

Τώρα κατά πόσο βοηθάει τον κύριο Ζαγναφέρη αυτό, να το «παίζει» δηλαδή και με τους μεν και με τους δε…

Αυτό το ξέρει ο ίδιος αλλά και το…μέλλον!

Η ΚΑΤΙΝΑ