ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Μπένη χθες στο Τριμελές Ξάνθης, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό

*Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη χθες στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό. Την αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος συνήγορος υπεράσπισής του Θανάσης Ξυνίδης.

……..

*Η θεματολογία των διαλέξεων που παρουσιάζονται αυτήν την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (www.acadimia.eu), έχει ως εξής:

Η θεματολογία των διαλέξεων για την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, έχει ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

«Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου – Διοικητήριο, Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 – 21.00.

Ομιλητής: Ιωάννης Δόκας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ

Θέμα Διάλεξης: Το φαινόμενο των ατυχημάτων και η ασφάλεια ως προβλήματα ελέγχου της πολυπλοκότητας

….

*Η δίκη 16 προσώπων που κατηγορούνται ότι «επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση» της Τουρκίας υποστηρίζοντας διαδηλώσεις το 2013, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, θα αρχίσει στις 24 Ιουνίου, μετέδωσαν χθες τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας.

Η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης αυτής, η οποία προκαλεί ανησυχία σε οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο δικαστήριο της Σηλυβρίας, στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA.

……

*Αναλυτικότερα: Τουρκικό δικαστήριο δέχθηκε χθες το κατηγορητήριο ενός εισαγγελέα, ο οποίος ζητεί να επιβληθούν ποινές ισόβιας κάθειρξης σ’ αυτά τα 16 πρόσωπα που κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» επειδή υποστήριξαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2013, γνωστές με την ονομασία «κίνημα του Γκεζί».

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο Καβαλά, ένας μαικήνας σεβαστός στους κύκλους των διανοουμένων στην Τουρκία και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στη Γαλλία, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Ο δημοσιογράφος Τζαν Νουντάρ, πρώην διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet ο οποίος έχει καταφύγει στη Γερμανία, περιλαμβάνεται επίσης στα πρόσωπα που θα δικασθούν, όπως και ο ηθοποιός Μεχμέτ Αλί Αλαμπορά.

….

*Από το γραφείο της Περιφέρειας πήρα και φιλοξενώ το παρακάτω δελτίο:

«Πόρους ύψους 250.000 ευρώ θα αποδεσμεύσει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την ανόρυξη πέντε νέων γεωτρήσεων άρδευσης από τον Δήμο Κομοτηνής.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.

Οι νέες γεωτρήσεις θα είναι πλήρως εξοπλισμένες και θα περιλαμβάνουν τέσσερις αντλίες, δύο δεξαμενές και έναν αρδευτικόαγωγό μήκος 1500 μέτρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ.Αχμέτ Ιμπράμ, στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.»

-Τα χιλιάρικα «τρέχουν» στην Περιφέρεια….αλλά στην Αντιπεριφέρεια Δράμας τα οχήματα είναι…ακίνητα ελλείψει…καυσίμων και πετρελαίων!

…..

*Πυρ και μανία είναι το περιβάλλον του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη με τον κύριο Τσέπελη και ο λόγος φυσικά είναι πολύ απλός…

Ο τελευταίος, πανικόβλητος που του φεύγουν συνεχώς υποψήφιοι, διέδωσε –ψευδώς φυσικά- ότι ο Πασχάλης Λύρατζης θα κατέβει υποψήφιος μαζί του, όπως και ο …γιατρός!

Φυσικά πρόκειται για κακοήθεια αφού ο Πασχάλης Λύρατζης όχι μόνο έχει αυτήν τη στιγμή πανέτοιμο τον συνδυασμό του, αλλά και γιατί «όταν κάποια στιγμή τούγινε κρούσει να πάρει τον Τσέπελη μαζί του, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ακόμη και να το συζητήσει!»

-Ε, όχι και να πάρω υποψήφιο μαζί μου τον Τσέπελη είχε πει στους…μεσολαβητές!!!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Συμβουλή μιας απλής Κατίνας.
Κύριε Τσέπελη, κατανοώ και καταλαβαίνω τον πανικό και την αγωνία σου γιατί δεν μπορείς να βρεις υποψηφίους και να κατεβάσεις αξιόλογο συνδυασμό, πλην όμως σου συνιστώ να σταματήσεις να λες ψέματα για τον Λύρατζη διαδίδοντας ότι δήθεν θα κατέβει μαζί σου για να ενισχύσεις το…χαμό σου ηθικό.
Αδελφούλη Μανώλη, για τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους λοιπόν μπορείς να λες ότι θέλεις αφού ήδη έχεις φάει σε πολλές περιπτώσεις τα «μούτρα» σου, αφού ονόματα που ανακοίνωνες σαν δικά σου, την έκαναν για άλλους συνδυασμούς…
-Σε συμβουλεύω όμως να μην προκαλείς τον Λύρατζη, γιατί θα αναγκαστεί ο ίδιος να το κάνει και να σε κράξει δημόσια αν δεν σταματήσεις να λες ψέματα εις βάρος του!
Μη προκαλείς δηλαδή την «τύχη» σου…!
Η ΚΑΤΙΝΑ