ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αυξάνουν οι συναντήσεις του Αλέξανδρου Κοντού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

*Αυξάνουν και πληθαίνουν οι συναντήσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα η τελευταία τους συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και μάλιστα κράτησε περίπου μια ώρα, καθώς επικεντρώθηκε στο Αγροτικό και το Συνεταιριστικό κομμάτι.

Το δε κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, καθώς ο Αλέξανδρος Κοντός ήταν από τους πρώτους βουλευτές όταν πρωτοεκλέχτηκε που φιλοξένησε στα Χανιά ο Αείμνηστος Πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

…..

*Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η 4η που είχε μέσα σε ένα μήνα περίπου με τον Αρχηγό της Ν.Δ. ο Αλέξανδρος Κοντός που είναι εμφανές ότι είναι και από τις πρώτες επιλογές του στο πόστο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

…..

*Κανείς δεν περίμενε  από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τοπείρου Σάκη Λουκμακιά ν’ αφήσει τέτοιες αιχμές κατά του Προέδρου της ΝΟΔΕ Νίκου Κιατίπη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για «λαγό» του εκλεκτού υποψήφιου του πρώην Δήμαρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου, Άγγελο Κηλικιώτη..

Και μάλλον δεν το περίμενε και ο ίδιος για να αντιδράσει αφού χθες στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου από το Next tv αρκέστηκε στο να πει ότι, «δεν σχολιάζω δηλώσεις του κυρίου Λουκμακιά…»

….

*Από την άλλη πολλοί βέβαια διερωτούνται πότε θα τα «πάρει»με τον Λουκμακιά και τα παιχνίδια του ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου που μάλλον έχει πολλά να του «σύρει» από την θητεία του στους Σχολεία και στους Παιδικούς σταθμούς…

……

*Σημειώνω ότι σε σχετική ερώτηση στον Νίκο Κιατίπη γιατί ψήφισε κατά του  Προεδρείου στο να διεκδικήσει δικαστικά ο Δήμος Τοπείρου αυτά που ζημίωσε και του οφείλονται από λάθη του πρώην Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ είπε ότι «δεν επιχείρησαν με την κυρία Καρκαλιάνη να δώσουν άφεση αμαρτιών στον πρώην Δήμαρχο Τοπείρου, αλλά καταψήφισαν διότι τους φάνηκαν πολλά τα χρήματα για ιδιώτη δικηγόρο…!

Σχόλιο επ΄αυτού ουδέν, αλλά οι καιροί Πρόεδρε της ΝΟΔΕ είναι πολύ «πονηροί» και το γνωρίζεις αυτό…!

…..

*Καλό νέο για τον Δήμο Ξάνθης.

Συγκεκριμένα το ποσό των 4 εκατομμυρίων 85 χιλιάδων ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την στήριξη σε κτηριακές υποδομές της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης θα διαθέσει φέτος το υπουργείο Παιδείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού του.

Η διάθεση του ποσού θα γίνει σε 26 Δήμους όλης της χώρας για την εγκατάσταση 95 αιθουσών διδασκαλίας ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους (καρεκλάκια, τραπεζάκια και παγκάκια νηπίων, πίνακες εργασιών, συρταριέρες νηπίων βιβλιοθήκες, γραφεία και καρέκλες νηπιαγωγών, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λπ). Στην Ξάνθη από το Υπουργείο κατανέμονται 6 νέες αίθουσες

Τα σχολεία στο Δήμο Ξάνθης σύμφωνα με το Xanthi2 είναι τα εξής:

13ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

15ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

16ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης,

2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

15ο-20ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης

10 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Οι αίθουσες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται.

……

*Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός κάθε έργου υπολογίζεται από κάθε Δήμο που συμμετέχει στη δράση και αφορά στο σύνολο των απαιτούμενων αιθουσών, σύμφωνα με τα εξής:

  • Έως 22.000€ πλέον Φ.Π.Α. για προμήθεια και τοποθέτηση κάθε αίθουσας διδασκαλίας
  • Έως 14.000€ πλέον Φ.Π.Α. για προμήθεια και τοποθέτηση κάθε χώρου υγιεινής (W.C.)
  • Έως 7.000€ πλέον Φ.Π.Α. για λοιπές δαπάνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα των αιθουσών, περιλαμβανομένου και του απαιτούμενου εξοπλισμού σύμφωνα με τη δυναμικότητα (αριθμός μαθητών).

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι που περιλαμβάνονται στην απόφαση καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ το αργότερο έως τις 20-10-2018. Η λήξη των έργων ορίζεται στις 31-03-2019

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Στο πλευρό του Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου τάχτηκε χθες ξεκάθαρα με δηλώσεις του στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Next Tv ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, που αρνήθηκε να σχολιάσει ναι μεν  τις δηλώσεις του πρώην αντιδήμαρχου Σάκη Λουκμακιά που «κλείνει» στον στενό συνεργάτη του Χατζηευαγγέλου Άγγελο Κηλικιώτη, στο ερώτημα ωστόσο αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου ξεκαθάρισε ότι, «αν του το ζητήσει ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου που είναι φίλος του και έχουν πολλούς και ιστορικούς αγώνες, αφού κοινή ήταν η προσπάθεια να φύγει το σύστημα Χατζηεαυγγέλου από τον Δήμο, τότε θα κατέβει…»
Συμπέρασμα; Μαζί θα πορευτούν και στις δημοτικές εκλογές 2019 Θωμάς Μίχογλου και Στέλιος Μωρα|ϊτης και άρα…ακολουθεί και ο Τάσος Τσάκαλος, παρά τα όσα φημολογούνταν..
Η ΚΑΤΙΝΑ