• Επικοινωνία
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – 75 κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

13 Οκτωβρίου 2021
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ερώτηση για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 35% στις επιχειρήσεις κατέθεσε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

*Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε εισαγωγή με ειλεό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οπως αναφέρουν πληροφορίες ωστόσο, υπάρχει υποτροπή στο παλαιό και μείζον θέμα υγείας που αντιμετωπίζει.
Η κυρία Γεννηματά νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με θεράπουσα ιατρό την Αν. Κοτανίδου
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, στενοί της συνεργάτες της ανέφεραν ότι όπως είναι ευνόητο, η Φώφη Γεννηματά, δεν πρόκειται να κατέλθει για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
………

*Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.065, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 682.394, εκ των οποίων 50,9% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.033 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.210 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336.
………..
*Οι νέες λοιμώξεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν ως εξής:
85 στην ΠΕ Δράμας
69 στην ΠΕ Έβρου
3 στην ΠΕ Θάσου
65 στην ΠΕ Καβάλας
75 στην ΠΕ Ξάνθης
41 στην ΠΕ Ροδόπης
ΣΥΝΟΛΟ 338

…….


*Υψηλές θετικότητες, που ξεπερνούν το 4% και φτάνουν έως και 31,25%, καταγράφηκαν στα rapid tests του ΕΟΔΥ την Δευτέρα. Τα στοιχεία ενσωματώθηκαν στο επιδημιολογικό δελτίο της Τρίτης.
Οι υψηλότερες θετικότητες καταγράφηκαν την Δευτέρα στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου (31,25%) με λίγα όμως τεστ, στα Γρεβενά (12,24%), στον Πρίνο Θάσου (10,53%), στην Ορεστιάδα, στο Λακκί της Λέρου και στη Συκιά Χαλκιδικής (9,68%), στο Κιλκίς (7,84%) και στην Κοζάνη (7,63%).
Στον αντίποδα, σε 63 δειγματοληψίες σε όλη τη χώρα δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό στον κορωνοϊό τεστ.
………

*Την παραπομπή 27 κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τη φονική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά τον Ιούλιο του 2018 εισηγείται στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Πολυκράτης.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι 27 κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως ήταν και η αρχική ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί την άνοιξη του 2019.
….


*Ανάμεσα στα πρόσωπα που ζητείται η παραπομπή τους σε δίκη είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αρχηγός Σωτήρης Τερζούδης, ο τότε υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.
……

*Αναλυτικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για:
Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεο.
Πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεο.
Σε ό,τι αφορά τον ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που προκάλεσε το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς, ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί για εμπρησμό από αμέλεια.
Τέλος, ο εισαγγελέας προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του συγκυβερνήτη συντονιστικού ελικοπτέρου.
Την τελική απόφαση για τις κατηγορίες και τον αριθμό των προσώπων που θα παραπεμφθούνε σε δίκη θα τη λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τις προσεχείς εβδομάδες.
…..

*Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγαρικού τυριού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στα ψυγεία της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200 gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», που διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας.
Η προμήθεια του εν λόγω τυριού έγινε από εταιρεία με έδρα τη Γερμανία και εν συνεχεία το ανασυσκεύασε ως ΦΕΤΑ.
…
*Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε στη μη ανανέωση της πιστοποίησης της επιχείρησης και στην απένταξή της από το Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ό,τι αφορά την παραγωγή, τη συσκευασία και την εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».
Παρέπεμψε επίσης την επιχείρηση στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και για διερεύνηση τυχόν ποινικής διάστασης της όλης υπόθεσης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Αποκλειστικό. Στις 5-10-2021, δηλαδή πριν λίγες μέρες, η πολιτική μηχανικός του Δήμου Ξάνθης κατέθεσε αίτηση κατεδάφισης των κτιρίων των Παλιών Σφαγείων του Δήμου Ξάνθης, συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων!!! Μιλάμε για ιδιόκτητο οικόπεδο! Και ερωτώ….
Έχει ο Δήμος Ξάνθης το συγκεκριμένο ακίνητο 9 στρεμμάτων, εκτός από το Ακίνητο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ που μπορεί να πάρει από το Υπουργείο Παιδείας για σχολείο και θέλει ο κύριος Τσέπελης με το ζόρι να πείσει τους συμβούλους του να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης το οικόπεδο του γνωστού μεγαλοεργολάβου που είναι 6 στρέμματα έναντι 1.250.000 ευρώ; Το γράψαμε και χθες το επαναλαμβάνω και σήμερα…Θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες!!!
Κάποιοι με αυτά που κάνουν, δεν πρέπει να κοιμούνται τα βράδια..
Η ΚΑΤΙΝΑ

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Σσσσ…..Ψίθυροι – Πετρέλαιο θέρμανσης: Με τσουχτερή τιμή αρχίζει την Παρασκευή η διάθεση

Επόμενο Άρθρο

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ένα γραφείο στο Δημαρχείο για τον Στάμο Τριμίτζιο!

Επόμενο Άρθρο
ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Καταδίωξη διακινητή παράνομων μεταναστών και τροχαίο στην Ξάνθη!

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Ένα γραφείο στο Δημαρχείο για τον Στάμο Τριμίτζιο!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ –  Ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα Κοινωνικών Πολιτικών ορίστηκε η δικηγόρος Μαργαρίτα Γουδετσίδου

Covid-19: 45% περισσότεροι θάνατοι στη Βόρεια Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σάκης Κριτσίνης κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο Αβδήρων Φώτη Σταυρακάρα για παράβαση καθήκοντος

Στο νεκροτομείο του ΠΓΝΑ παραμένει εδώ και δύο μήνες σωρός νεκρού άνδρα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης