ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – 11.590.00 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων στη Δυτική πεδιάδα του Νέστου

Κάποτε κατηγορούσαν τον ΑΟΞ ως παράγκα του…Ολυμπιακού! Τώρα την κατηγορούνε για …«παραμάγαζο» του Ιβάν Σαββίδη! Κι όσο περνάει ο καιρός  μετά την αποχώρηση του Χρήστου Πανόπουλου, η κατάσταση θα χειροτερεύει! Το μέλλον της ομάδας πάντως…μόνο ρόδινο δεν είναι, μετά και την ήττα στο κύπελλο από ομάδα της Β’ Εθνικής!

*Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Δικαστικό Μέγαρο άκουσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης για την έλλειψη προσωπικού, τις συνθήκες και τα ωράρια εργασίας, την υλικοτεχνική υποδομή και τη μηχανοργάνωση.

Του κατέθεσαν ολοκληρωμένο υπόμνημα και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ.Τσιάρα, προκειμένου να τα μεταφέρει και να διεκδικήσει λύσεις που θα αναβαθμίζουν δικαστικά την Κομοτηνή, καλύπτοντας όμως παράλληλα τις ανάγκες των εργαζομένων και των λειτουργών της δικαιοσύνης.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Υπουργό αλλά και να τον καλέσουμε να επισκεφθεί την Κομοτηνή, εφόσον είναι έτοιμος να μας δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν», τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης.

………

*Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος   επί τη ευκαιρία  της λήξης και τυπικά (σήμερα 31 Οκτωβρίου 2019) μιας ακόμα εξαιρετικά δύσκολης λόγω καιρικών συνθηκών (ανομβρία, υψηλές θερμοκρασίες-καύσωνες, χαμηλή υγρασία, πνέοντες άνεμοι) αντιπυρικής περιόδου (από 1η Μαΐου έως 31η  Οκτωβρίου 2019) με χαρά ανακοινώνει ότι τόσο η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όσο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρούπολης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βιομηχανικής Περιοχής Ξάνθης,  αντιμετώπισαν επιτυχώς όλα τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στην επιχειρησιακή επικράτεια του Νομού Ξάνθης και αφορούσαν Δασικές, Αγροτικές και Αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φορείς του Νομού μας για την ουσιαστική συνδρομή τους (Τμήματα, Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Δήμων Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης), Δασαρχεία Ξάνθης & Σταυρούπολης, Διεύθυνση Δασών Ν. Ξάνθης, τοπικές επιχειρήσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π., καθώς και τους ανώνυμους πολίτες που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο και από τον χώρο ευθύνης τους ο καθένας, στον εντοπισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

…..

*Την έγκριση της χρηματοδότησης τριών έργων κατασκευής, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για τα έργα της κατασκευής αρδευτικού φράγματος και αρδευτικού δικτύου στη Διποταμιά Καστοριάς, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ, της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων στη Δυτική πεδιάδα του Νέστου συνολικού ύψους 11.590.000 ευρώ και του εξοπλισμού του αρδευτικού δικτύου στη Γέργερη Ηρακλείου συνολικού ύψους 3.000 ευρώ.

…………

*Το Πρόγραμμα Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Σκρέκα Κωνσταντίνου στον Ίασμο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

ΩΡΑ 09:30: Άφιξη στον Ίασμο στο Δημαρχείο,εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιάσμου,την Δημοτική Αρχή,τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου και τους φορείς.

ΩΡΑ 10:00: Επίσκεψη στον κεντρικό χώρο της 3ης Γιορτής Τσίπουρου,στο προαύλιο του παλαιού δημοτικού σχολείου,περιήγηση στην έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και χαιρετισμός με τους παραγωγούς πρωτογενή τομέα που συμμετέχουν.

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

ΩΡΑ 11:00: Χαιρετισμός και συμμετοχή στην ημερίδα με Θέμα «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην Α.Μ.Θ» στα πλαίσια της 3ης  γιορτής τσίπουρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημοτικού σχολείου.

……..

*Οι Εβρίτες της Ξάνθης τιμούν τον προστάτη τους

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης στα πλαίσια εορτασμού του προστάτη του «Αγίου Ιωάννου Γ΄ Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος» θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

Από το Δ.Σ. καλούνται οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

….

*Σάββατο κι απόβραδο και ασετυλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς έβγαζα από τις τσέπες μου φλούδες μανταρίνι σου ’ριχνα στα μάτια να πονάς…», με αυτούς τους στίχους όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον Γιάννη Σπανό.

Τροβαδούρος και εκπρόσωπος μιας ολόκληρης εποχής των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα, ο Γιάννης Σπανός τραγούδησε κυρίως τον έρωτα και την ομορφιά της ζωής. Παίζοντας ώρες ατελείωτες στο πιάνο του είτε στα στούντιο, είτε στις αίθουσες που φιλοξενούσαν το ταλέντο του. Εδώ και αρκετό καιρό είχε αποσυρθεί στο Κιάτο. Αξέχαστες θα μείνουν οι ερμηνείες των τραγουδιών του από την Αλέκα Κανελλίδου, καθώς και από τη Βίκυ Μοσχολιού, αλλά και από άλλες πασίγνωστες φωνές.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Είναι φανερό ότι θα ζήσουμε…μεγάλες νύχτες με Δήμαρχο Ξάνθης τον Τσέπελη αλλά και όλη αυτή την παρέα που τον «περιβάλλει» ο καθείς για τον δικό του λόγου…

Για παράδειγμα μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει ότι ακόμη και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης που είχε δεχτεί επίθεση κάτω από την ζώνη του Φανουράκη γιατί δεν…συνεχάρη τον Τσέπελη για την εκλογή του, θεάθηκε την περασμένη Κυριακή στο Orange να πίνει καφέ μαζί του και στο ίδιο τραπέζι μάλιστα να είναι και ο δικηγόρος και Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης.

Από τη μια δηλαδή ο Τσέπελης προκειμένου να έχει «πολιτική προστασία», κάνει συμμαχία με όλους από την άλλη δε οι «σύμμαχοι» τρέμουν και φοβούνται μην…εκτεθούν στο τέλος οι ίδιοι με το να εμφανίζοντας ως…συνομιλητές του!

Η ΚΑΤΙΝΑ