Π.Λαφαζάνης για την εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη: Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας,  κος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Σε γνωρίζω από την κόψη” με το  δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Εδώ δεν έχουμε ουσιαστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εδώ έχουμε αδυσώπητη μάχη χωρίς όρια και φραγμούς για την εξουσία. Μάλιστα είναι ακόμα περισσότερο ανούσια γιατί και σε δευτερεύουσες πτυχές της πολιτικής δεν υπάρχουν πλέον διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ διότι την πολιτική δεν την καθορίζουν πλέον ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ την καθορίζουν οι πιστωτές μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Η χώρα είναι μια αποικία και οι έλληνες είναι σύγχρονοι ραγιάδες.

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, η Ελλάδα είναι η ακραία περίπτωση μιας νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο, μιας νέου τύπου αποικιοποίησης η οποία καλπάζει τα ταχύτατους ρυθμούς.  Εμείς είμαστε απλώς το εφιαλτικό μέλλον τους και αναφέρομαι στις άλλες χώρες του Νότου και στις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρώπης.

Για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Μπορεί να έχουν μερικές επιτυχίες, μάλλον προδιαγεγραμμένες, στο Βαλκανικό χώρο λόγω και των καθεστώτων που υπάρχουν αλλά ούτε το ΝΑΤΟ πάει καλά είναι η σκιά του παλιού εαυτού του ούτε βεβαίως πάνε καθόλου καλά οι ΗΠΑ οι οποίες χάνουν έδαφος στην περιοχή και βεβαίως χάσανε ένα πολύ μεγάλο πόλεμο που κάνανε στη Συρία. Η ήττα είναι συντριπτική για τις  ΗΠΑ και αλλάζουν όχι μόνο τα δεδομένα στην περιοχή αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα.  Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ μεγάλη υποχώρηση, ποντάρει σε πολύ αδύνατο πλέον άλογο ο Τσίπρας και ο Σημίτης όταν δορυφοριοποιούνται απέναντι στις ΗΠΑ και απελαύνουν τους Ρώσους διπλωμάτες νομίζοντας ότι κατ΄αυτό τον τρόπο κάνουν μια φιλοαμερικάνικη πολιτική με τον Τζ. Πάιατ ο οποίος θέλει την Ελλάδα Ουκρανία του Νότου. Αυτή η πολιτική είναι απολύτως αδιέξοδος, είναι ανιστόρητη, δεν βλέπει τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί, δεν βλέπει τις αλλαγές των συσχετισμών στην περιοχή μας και στην Ευρώπη. Δένει την Ελλάδα σε ένα άρμα το οποίο δεν μπορεί να της προσφέρει απολύτως τίποτα παρά μόνο πλήγματα και κινδύνους για το άμεσο μέλλον.

Για την εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:  Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση, αιφνιδίως διώχνουνε τους μουφτήδες τους οποίους έχει διορίσει η κυβέρνηση στο όνομα του ορίου ηλικίας αλλά δεν λένε τι θα ακολουθήσει και ποιο θα είναι το καθεστώς που θα διαδεχτεί το σημερινό. Αυτό κρατιέται μυστικό, υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου και βεβαίως υπάρχουν πιέσεις από την πλευρά της Τουρκίας οι μουφτήδες πλέον να εκλέγονται από τους μουσουλμάνους.

Ερωτηθείς αν αυτές οι κινήσεις γίνονται μετά από σκέψη ή από απερισκεψία από την πλευρά του κ.Γαβρόγλου

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Νομίζω ότι το θέλει απολύτως, υπήρχε ένα κλίμα στον παλιό Συνασπισμό και στο ΣΥΡΙΖΑ με αυτές ακριβώς τις απόψεις τις οποίες προσπαθούν να κάνουν πρακτική κυβερνητική πολιτική σήμερα και οι οποίες είναι πολύ βαθιά ριζωμένες σε ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που απ’ ότι βλέπω έχει γίνει κυρίαρχο σήμερα.