Ο ΤΟΨΙΔΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ Τις εξελίξεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ!

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, «λαγό» τον χαρακτηρίζουν οι υπόλοιποι! Θα κάνει πίσω ο Κώστας Ζαγναφέρης;

Λαγός του Μέτιου ή ματ στον Τοψίδη πριν προλάβει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Έβρου να αναγγείλει επίσημα την κάθοδό του στις Περιφερειακές εκλογές 2019, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ; Ότι κι από τα δύο κι αν συμβαίνει, ουδείς γνώριζε και ξαφνιάστηκαν όλοι, όταν χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πάνος Παπαδόπουλος την ώρα που μιλούσε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, του ανακοίνωνε την επίσημη…υποψηφιότητα Πέτροβιτς!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

Με δήλωση που έστειλε στα ΜΜΕ, την κάθοδό του ως υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ στις Περιφερειακές εκλογές 2019 ανακοίνωσε επίσημα ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου και αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την έκπληξή τους για την απόφασή του εξέφρασαν ο Αντιπεριφεριάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ενώ ο εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης», μίλησε αβίαστα για «λαγό του Μέτιου». Κύκλοι πάντως από τον Έβρο σχολιάζοντας την ανακοίνωσή του, τόνιζαν ότι «ο Πέτροβιτς βιάστηκε να προλάβει «την κάθοδο του Χριστόδουλου Τοψίδη στις Περιφερειακές εκλογές 2018»

Στην επιστολή του ο κύριος Δημήτρης Πέτροβιτς αναφέρει τα παρακάτω:

Με την παρούσα δήλωση σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, αποτελεί προσωπική επιλογή, αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους τους συμπολίτες της Περιφέρειάς μας. Στην καθημερινή μας πορεία, ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές του, οι θέσεις, η στάση και οι πρακτικές του. Το επόμενό μου βήμα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει στόχο να (επανα)φέρουμε την Περιφέρειά μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου γίνεται σήμερα, καθώς το εγχείρημα αυτό απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία, ώστε να υπάρξουν οι κοινωνικές συνθέσεις και οι πολιτικές συμπράξεις που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση.

Η συγκρότηση του συνδυασμού μας θα ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά.  Ήδη άξιοι και ικανοί άνθρωποι, από όλο το πολιτικό φάσμα, πλαισιώνουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής. Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία.

Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνέργεια, απαιτεί όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μας.

Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική θέση και η αξιοσύνη των ανθρώπων που κατοικούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πλέον δεν μένουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας…

Με αίσθημα ευθύνης επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση και να πάμε μπροστά, μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Μπορούμε και θα πετύχουμε!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜΘ

Ο Δημήτριος Πέτροβιτς, γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας. Στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Σημεία αναφοράς του Δημητρίου Πέτροβιτς:

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την αρχή της νέας διοίκησης της Περιφέρειας το 2014 και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής την περίοδο 2012-2014.

Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR).

Μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκλογική διαδικασία του 2010, ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε με την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη ποσοστό 55%, ενώ το 2014 έλαβε ποσοστό 63%.

ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟΨΙΔΗΣ ή ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ;

Το ερώτημα βέβαια που πλανάτε μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πέτροβιτς είναι τι θα κάνουν μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις οι Ζαγναφέρης και Χριστόδουλος Τοψίδης. Θα κάνουν πίσω; Θα πάνε με τον Πέτροβιτς; Θα ακολουθήσουν τον Μέτιο; Θα κατέβουν και οι ίδιοι;

Σε αναμονή εξελίξεων λοιπόν…