ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ…ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ: Με απόφαση Μέτιου 19.500 ευρώ της Περιφέρειας ΑΜΘ για χορηγούμενες αναρτήσεις στο Facebook!

«Καυστικό» σχόλιο του Περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη- Ο Μέτιος διαφημίζει τα έργα (;) που όλοι σας ΔΕΝ βλέπετε γύρω μας…!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Με πρωτοφανή απόφαση Μέτιου παραμονές Περιφερειακών εκλογών 2019, δόθηκαν 19.500 ευρώ της Περιφέρειας

ΑΜΘ για ….χορηγούμενες αναρτήσεις στο Facebook των δήθεν έργων  της-δελτίων τύπου με στόχο φυσικά την…αυτοπροβολή και την «διαφήμιση» του έργου με δημόσιο χρήμα!

Το έργο που δόθηκε με απευθείας ανάθεση αφορά την προβολή δράσεων του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 – «Για συγκεκαλυμμένη προεκλογική καμπάνια με λεφτά της Περιφέρειας», κάνει λόγο μάλιστα και ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και  Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης που κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Τοψίδη

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ  Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ηθικό και πολιτικό ζήτημα προκύπτει από την απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να εγκρίνει σε προεκλογική περίοδο τη δαπάνη ποσού ύψους 19.500 ευρώ για χορηγούμενες αναρτήσεις στο Facebook.

Η απόφαση με αριθ. πρωτ. 1551/29.03.2019 αφορά την προβολή των δράσεων του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 και δίνεται με απευθείας ανάθεση στον Νικόλαο Σαββόπουλο με έδρα την Καβάλα και με αντικείμενο εργασιών τις υπηρεσίες διαφήμισης.

Η ανάθεση του έργου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο «γεννά» εύλογα ερωτήματα και δημιουργεί «ύποπτους» συνειρμούς καθώς το τελευταίο διάστημα ο Χρήστος Μέτιος προβάλει επίσης την υποψηφιότητα του για τη θέση του Περιφερειάρχη με αντίστοιχου τύπου αναρτήσεις στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη, μόλις λίγες μέρες πριν, γράφαμε χαρακτηριστικά ότι ο Περιφερειάρχης προσπαθεί με χορηγούμενες αναρτήσεις στο Facebook να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εις βάρος του.

Εκτός του ηθικού ζητήματος που προκύπτει, οι αντίπαλοι του θέτουν επιπλέον και ζήτημα διαφάνειας με τον Μιχάλη Αμοιρίδη να κάνει λόγο για «συγκεκαλυμμένη προεκλογική καμπάνια με λεφτά της Περιφέρειας».

Ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη αναφέρει σε σχόλιο του:

 «Με ανάθεση 19.500 ευρώ για αναρτήσεις στο Facebook η Περιφέρεια με απόφαση Μέτιου θα διαφημίσει τα έργα (;) που όλοι σας ΔΕΝ βλέπετε γύρω μας… Η εικονική πραγματικότητα θα σας ξεγελάσει;

Λεφτά υπάρχουν για βόλτες, φωτογραφίες, εκδρομές, διαφημιστικές καμπάνιες και βραβεία χωρίς αντίκρισμα. Αποτέλεσμα πρακτικά μετρήσιμο ή ορατό έργο είδατε; Ας έδιναν τα χρήματα σε κάποια ΜΜΕ τουλάχιστον της περιοχής θα έπιαναν και τόπο τα λεφτά.

26 Μαΐου επιλέγουμε για το μέλλον μας, οι δυνατότητες πολλές, μην τις αφήσετε στα χέρια που τις άφησαν αναξιοποίητες».

fonirodopis.gr