• Επικοινωνία
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Πολιτισμός

Η πρώτη πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους από τον σύλλογο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  έχει γραφτεί ήδη στην ιστορία!

30 Οκτωβρίου 2019
in Πολιτισμός
Η πρώτη πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους  από τον σύλλογο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  έχει  γραφτεί ήδη στην ιστορία!
Share on FacebookShare on Twitter

Την παραμονή της Εθνικής μας γιορτής,  πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρθενική πεζοπορία στο δάσος της Δαδιάς  όπου πενήντα πεζοπόροι από την Αλεξανδρούπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης περπάτησαν στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή  Γκίμπενα (520μ) της Δαδιάς.

Πεζοπόροι ηλικιών από 12 ως και 75 ετών έγιναν μια ομάδα και με απόλυτη αρμονία και συνεργασία ακολουθώντας την καλά σηματοδοτημένη κόκκινη διαδρομή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου κατέληξαν στο σημείο παρατήρησης εντός μίας ώρας και εικοσιτριών λεπτών και αφού απόλαυσαν την πανέμορφη θέα και μετά από ένα σύντομο διάλλειμα επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα και ποτό στον χώρο αναψυχής του Οικοτουριστικού Κέντρου αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Γιατί μπορεί η πεζοπορία να ήταν το ζητούμενο όμως το σημαντικό είναι  οι εμπειρίες και τα όσα μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας!

Οι υπεύθυνοι της πεζοπορίας, Κική Τσακαλδήμη και Κώστας Χαριτόπουλος , με την ιατρική κάλυψη του Γιώργου Αλεξιάδη, με την τεχνογνωσία αλλά και την υποστηρικτική τους συμπεριφορά συνετέλεσαν στην συνοχή της ομάδας και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντός ακόμη και για τα πολύ αρχάρια μέλη. Σε όλη την διάρκεια των μετακινήσεων η «Κική των κορυφών» μοιράστηκε με τα μέλη της ομάδας , βασικές γνώσεις πεζοπορίας και χρήσης εξοπλισμού καθώς και κάποιες ιστορίες από την εμπειρία της στα ψηλά βουνά.Κατά την πεζοπορία τα μέλη της ομάδας πέραν της μόνιμης χλωρίδας που συναντάται εκεί, όπως αυτής της Πεύκης, της Δρυός,  της Αγριοκουμαριάς ,του Ρείκι και της Λαδανιάς, είχαν την ευκαιρία να δουν διαφόρων ειδών μανιτάρια που την περίοδο αυτή αφθονούν στην περιοχή. Τέλος από το σημείο παρατήρησης είδαν σε κοντινή απόσταση κάποια είδη αρπακτικών που αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και τους επεξεργάστηκαν από αέρος.Η οργανωμένη πεζοπορία στην Αλεξανδρούπολη, είναι πλέον γεγονός και νέοι προορισμοί αναμένονται να ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ.Μείνετε συντονισμένοι και κλείστε τη θέση σας εγκαίρως καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη και οι θέσεις περιορισμένες.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ – ΒΡΟΥΤΣΗ «έκλεισαν» τα Επιμελητήρια για την επιδότηση εργασίας!

Επόμενο Άρθρο

Με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης: Εγκατάσταση σημαίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Πνεύματος στη Σταυρούπολη

Επόμενο Άρθρο
Με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης:  Εγκατάσταση σημαίας στο παρεκκλήσι  του Αγίου Πνεύματος στη Σταυρούπολη

Με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης: Εγκατάσταση σημαίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Πνεύματος στη Σταυρούπολη

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης