ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ! ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ανάσα ζωής για τον αγροτικό κόσμο και την ανάπτυξη της Ξάνθης μας!

Το Επιμελητήριο Ξάνθης και ο Δήμος Τοπείρου μπροστάρηδες ενότητας αλλά και ενότητας για την υλοποίηση του μεγάλου έργου

*Η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των οικολόγων δεν δικαιώνει μόνο το όραμα, την επιμονή του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού αλλά και τα όνειρα ζωής χιλιάδων αγροτών, για ανάπτυξη και πλούτο. Ο επιμένων νικά!

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ για τον αγροτικό κόσμο και την ανάπτυξη στο Νομό Ξάνθης! Κάπως έτσι χαρακτηρίζουν ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης και ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ μετά από χρόνια και να δώσει το «πράσινο» φως υλοποίησης του κορυφαίου έργου που θ΄ αλλάξει όλα  τα δεδομένα για την περιοχή μας!

«ΔΕΝ πρέπει να χαθεί ούτε μέρα, πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να υλοποιηθεί επιτέλους, το πιο μεγάλο αγροτικό έργο του Νομού Ξάνθης. Το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ! Χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος!» τονίζουν και οι δυο στο προσκλητήριό τους, καλώντας σε συστράτευση όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου.

Ιδού τι αναφέρουν και οι ανακοινώσεις τους στα ΜΜΕ:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Ο επιμένων νικά!

Το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης σχεδιάστηκε, μελετήθηκε επί Υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ως το μεγαλύτερο οικολογικό έργο της πατρίδας μας. Επί Νομαρχίας του αείμνηστου Γεώργιου Παυλίδη, τον Ιανουάριο 2009 ένα μέρος αυτού δημοπρατήθηκε. Δυστυχώς όμως μια «χούφτα» οικολόγων κατόρθωσε να το καθυστερήσει με κίνδυνο να χαθούν τα διαθέσιμα κονδύλια. Πολλές φορές με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, ισχυρή νομική υποστήριξη επισκεφθήκαμε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενωμένοι όλοι οι φορείς και εκθέσαμε τις δίκαιες απόψεις για το μεγάλο οικολογικό έργο του νομού μας και την αναγκαιότητα υλοποίησής του.

Η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των οικολόγων δεν δικαιώνει μόνο το όραμα, την επιμονή του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού αλλά και τα όνειρα ζωής χιλιάδων αγροτών, για ανάπτυξη και πλούτο. Ο επιμένων νικά!

Το Επιμελητήριο Ξάνθης προτρέπει τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, τον πρώην Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό με τη εμπειρία και πολύτιμες γνώσεις που διαθέτει επί του θέματος, τους βουλευτές του νομού μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Δημάρχους Τοπείρου και Αβδήρων καθώς και όλους τους φορείς, ενωμένους, άμεσα σε κοινή σύσκεψη, ώστε να βρεθεί άμεση λύση υλοποίησης αυτού του μεγάλου οικολογικού έργου που θα φέρει ανάπτυξη και πλούτο στον τόπο μας. Η αίθουσα του Επιμελητηρίου είναι διαθέσιμη για αυτό το σκοπό. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα! Μπροστά στο συμφέρον του τόπου μας δεν περισσεύει κανείς!

Ξάνθη, 03 Οκτωβρίου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ: Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο!

Προς:

  1. Μ.Μ.Ε
  2. Βουλευτές Ν. Ξάνθης 3. Πρώην Υπουργό κ.Αλέξανδρο Κοντό
  3. Γραφείο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδόνιας και Θρακης, κ.Χρήστου Μέτιου
  4. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αν.Μακ.Θράκης κ. Κων/νου Ζαγναφέρη

Μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης, επιτέλους δημιουργούνται ελπίδες υλοποίησης του μεγάλου οικολογικού Αρδευτικού έργου του Νομού μας, το οποίο οραματίστηκε, σχεδίασε και ενέταξε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και που επί Νομαρχίας του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, τον Ιανουάριο του 2009,ένα μέρος αυτού κατάφερε να δημοπρατηθεί.

Η απόφαση απόρριψης της προσφυγής των Οικολόγων από το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει πλήρως το Νομό μας και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες αγρότες για ανάπτυξη και πλούτο.

Οι Φορείς ενωμένοι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο, προκειμένου να επισκεφτούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε άμεσα να υλοποιηθεί ένα έργο πνοής για το Νομό μας και ιδιαίτερα για το Δήμο Τοπείρου.

Εύλαλο, 3-10-2018

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ