Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο που συνελήφθησαν σε απαγορευμένη περιοχή στη Βύσσα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 29χρονος υπαξιωματικός και ο 26χρονος Βρετανός, εργαζόμενος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στη Βύσσα του δήμου Ορεστιάδας να φωτογραφίζουν διάφορα σημεία της περιοχής.

Και οι δύο είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ στον Άγγλο υπήκοο επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ακόμα πιο συγκεκριμένα από το νομό Ιωαννίνων, όπου διαμένει, και εδρεύει και η δομή στην οποία εργάζεται. Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κατασκοπείας, που θεωρείται κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, ενώ στην περίπτωση του στρατιωτικού αναμένεται να ακολουθήσει και ξεχωριστή διαδικασία, από την πλευρά της υπηρεσίας του.

Η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο μετά, στο Εφετείο Κομοτηνής.

Ικανοποιημένοι από την απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι “επιμένουν στην αθωότητα των εντολέων τους όσον αφορά το αδίκημα της κατασκοπείας” και υπογραμμίζοντας πως, τόσο ο υπαξιωματικός όσο και ο Βρετανός, “δικαιολόγησαν τα πάντα στις απολογίες τους”. “Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην περιοχή για να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες σε σχέση με την οργάνωση στην οποία εργάζεται ο Άγγλος υπήκοος”, δήλωσε συγκεκριμένα η δικηγόρος τους, Παναγιώτα Φαρμάκη.