Δεν έβγαλε ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης-18 ψήφους ο Γιώργος Ξυνίδης, 14 η Δέσποινα Παρτσαλίδου!

Για την εκλογή του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ απαιτούνταν να πάρει ένας υποψήφιος για να εκλεγεί, 23 ψήφους. Κάτι που δεν κατάφερε κανείς από τους 6 υποψηφίους. Ευχαριστήριο της Δέσποινας Παρτσαλίδου.

Δεν έβγαλε τελικά το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ αφού επί 38 ψηφισάντων (σ.σ. Απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Διαφωνίδης, ενώ για πολιτικούς λόγους απείχε απο τη ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ κ.Βογιατζής), απαιτούνταν να πάρει ο υποψήφιος 23 ψήφους για να εκλεγεί.

Η δημοτική παράταξη του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στήριξε φανερα την υποψηφιότητα του Γιώργου Ξυνίδη, που παράλληλα υποστηρίχτηκε από 4-5 τουλάχιστον δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους του Σάββα Μελισσόπουλου αλλά και συμβούλων των άλλων παρατάξεων, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις 23 ψήφους (τα 3/5) που απαιτούντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1.Ξυνίδης Γιώργος 15

2.Παρτσαλίδου  Δέσποινα 10

3.Μαϊδανόγλου Ιωάννα 5

4.Παπαγεωργίου Αθανασία Δικηγόρος Μίκρας Θεσσαλονίκης 1

5.Σταθούλη Ελένη 4

6.Σπυρίδου Άννα 1

ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1.Ξυνίδης Γιώργος 18

2.Παρτσαλίδου  Δέσποινα 14

3.Μαϊδανόγλου Ιωάννα 2

4.Παπαγεωργίου Αθανασία Δικηγόρος Μίκρας Θεσσαλονίκης 1

5.Σταθούλη Ελένη (απέσυρε την υποψηφιότητά της)

6.Σπυρίδου Άννα 3

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο  Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος ανακοίνωσε ότι δεν εκλέχτηκε ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Από τη πλευρά της μετά το τέλος  της ψηφοφορίας, η γνωστή δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου ευχαρίστησε τους 14 δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την υποψηφιότητά της.