Χειροπέδες σε δύο διακινητές και 31 λαθρομετανάστες στους νομούς Ροδόπης και Έβρου

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (5-9-2018), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, 40 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, στο Μικρό Πιστό Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 40χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Ροδίτη, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα σε παρακείμενο αγρό και τράπηκε πεζός σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον διακινητή, ενώ όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος κατηγορείται επίσης για κλοπή, πλαστογραφία και παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, διότι  για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 4-9-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, οι πινακίδες που έφερε ήταν πλαστές, ενώ το οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πινακίδων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.