ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΣΕΠΕΛΗ Η ΔΙΚΗ! Αθωώθηκε πανηγυρικά χθες ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος!

Το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης κήρυξε πανηγυρικά αθώο το μεσημέρι της Τρίτης τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, επειδή είχε παύση από Αντιδημάρχους του το 2015 τους τότε αντιδημάρχους του Μανώλη Τσέπελη και Απόστολο Αγκόρτσα κάτι που γίνεται κατά πάγια τακτική σε όλους τους Δήμους, προκειμένου ένας Δήμαρχος να δοκιμάσει και να αξιοποιήσει όλους τους δημοτικούς του συμβούλους!

Αθωωτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελικής έδρας (Νικολέτα Καραντόλα) που τόνισε ότι δεν βρήκε δόλο στο κατηγορούμενο.

Υπεράσπιση του Δημάρχου Ξάνθης ήταν ο δικηγόρος Κώστας Κουρτίδης, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης παρέστη εκτός από μάρτυρας κατηγορίας και ως πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον Θανάση Ξυνίδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εκατηγορείτο γιατί τον Οκτώβριο του 2015 είχε παύσει από αντιδημάρχους τους Μανώλη Τσέπελη και Απόστολο Αγκόρτσα.

Ακολούθησε ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Ξάνθης με αποτέλεσμα να διαταχθεί Εισαγγελική έρευνα και να ασκηθεί δίωξη κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που απουσίαζε από τη δίκη και εκπροσωπήθηκε ωστόσο από τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδης διότι οι πρώην αντιδήμαρχοι Μανώλης Τσέπελης και Απόστολος Αγκόρτσας κατέθεσαν ότι αντικαταστάθηκαν παρά την θέλησή τους και χωρίς να ενημερωθούν με βάση τις…παραιτήσεις που οι είχαν δώσει, πριν την ανάλυψη των καθηκόντων τους.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ήταν οι εξής:

1)Νόθευση εγγράφου που εμπιστεύθηκαν στον κατηγορούμενο λόγω της υπηρεσίας του ως υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση, 2) Ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση.

Μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση κατέθεσαν  οι πρώην αντιδήμαρχοι Μανώλης Τσέπελης και Απόστολος Αγκόρτσας και οι μάρτυρες υπεράσπισης οι νυν αντιδήμαρχοι Χασάν Ογλού Φερτούν και Δέσποινα Παρτσαλίδου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος.

Αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση, εμφανίστηκε απέναντι από τα δικαστήρια στο «γυράδικο» του «Προέδρου» ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος  περιστοιχισμένος από τους αντιδημάρχους  και  τα πρωτοκλασάτα στελέχη του γιορτάζοντας την πανηγυρική αθώωσή του, δεχόμενος τα συγχαρητήρια όλων αλλά και απλών πολιτών!