ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ο Δημαρχόπουλος όμως ως Δήμαρχος, ήταν ανοιχτός σε όλους τους Δημότες!

Απάντηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου μέσα από την εκπομπή Ανοιχτή γραμμή του NEXT tv

ΣΕ χαμηλούς και σεμνούς τόνους απάντησε η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης στην ανακοίνωση του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου για τις εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου και τα όσα ανέφερε σχετικά με την θέση του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, (Σ.Σ. Άφησε ελεύθερους τους ψηφοφόρους του συνδυασμού να ψηφίσουν κατά συνείδηση…)

Όπως είναι γνωστό, στην ανακοίνωσή της για τις εκλογές της Κυριακής 2 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου αναφερόμενους στους δυο υποψηφίους Δημάρχους Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Μανώλη Τσέπελη, ανέφερε τα παρακάτω:

«Θεωρούμε ότι και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι εκπροσωπούν τις δυο εκφάνσεις του ίδιου σαθρού αυτοδιοικητικού κατεστημένου. Από τη μια ένα σύστημα κομματικών συμφερόντων που διαιωνίζει την εξουσία του χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τοπική αυτοδιοίκηση(σ.σ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος).  Από την άλλη ένα δίκτυο προσωπικών συμφερόντων και αδιαφάνειας που τοποθετείται πάνω από τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Πιστοί, όμως, στην αξία της ελεύθερης βούλησης δεν θα μπορούσαμε να υποδείξουμε «γραμμή»  στους συνδημότες και στις συνδημότισσές μας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ούτε θεωρούμε έντιμη την επιλεκτική επίκριση του ενός εκ των δύο, υποδεικνύοντας, έμμεσα, ως καταλληλότερο τον άλλον

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης λοιπόν απαντώντας στη αναφορά του Γιώργου Χατζηθεοδώρου για τον «γαλάζιο κομματικό υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο» απάντησε λιτά ως εξής:

«Μπορεί να έχει χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αλλά 5 χρόνια που τον ζούμε όλοι οι Ξανθιώτες, ήταν πάντα ΑΝΟΙΧΤΟΣ σε όλους τους πολίτες, λειτουργώντας καθαρά αυτοδιοικητικά και μη ξεχωρίζοντάς τους ούτε σε ποιο κόμμα ανήκουν, ούτε τι θρήσκευα έχουν…Η Νέα Δημοκρατία άλλωστε θέλει τους Αυτοδιοικητικούς να υπηρετούν έντιμα και καθαρά όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς»

Εξ’ άλλου σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλο για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη,  ο κ.Μιχάλης Πατεράκης είπε ότι τα ονόματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Επικεφαλής πάντως του ψηφοδελτίου  της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης θα τεθεί ο πρώην  Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ενώ κατά πάσα πιθανότητα οι δυο γυναίκες υποψήφιες θα είναι η δικηγόρος Μαρίνα Παυλίδου και η γιατρός Δέσποινα Σταμπουλή.