ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ η αντιπολίτευση, έμειναν μόνο οι «10» του Τσέπελη!

*Δεν συζητήθηκε το ψήφισμα καταδίκης της  Τουρκίας για την Συρία, γιατί οι 3 μειονοτικοί αντιδήμαρχοι του Τσέπελη, αντέδρασαν έντονα κι είπαν…ΔΕΝ το ψηφίζουμε!

Αποσύρθηκε το ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για την εισβολή της στη ΣΥΡΙΑ κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου μετά την έντονη αντίδραση των τριών μειονοτικών αντιδημάρχων Ξάνθης Σιαμπάν Μπαντάκ, Σουά και Λεβέντ που ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη.

Το ψήφισμα καταδίκης ζήτησε να εκδοθεί με επιστολή της, η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ του Πασχάλη Λύρατζη και τελικά θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 18.00.

Ιδού και η σχετική επιστολή της παράταξης Λύρατζη:

ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

κ. ΜΠΟΥΤΟ ΙΩΑΝΝΗ

Τα μέλη της Δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης να καταδικάσει την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού.

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία και τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού. Ζητούμε να προστατευθεί η ζωή χιλιάδων αθώων ανθρώπων και την αποχώρηση των εισβολέων από τις κουρδικές περιοχές. Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε αθώες ψυχές που θυσιάζονται στον βωμό των οικονομικών συμφερόντων. Σήμερα είναι οι κούρδοι της Βόρειας Συρίας αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.»

Παρακαλούμε για την συζήτηση του ψηφίσματος στο συμβούλιο της Τετάρτης 30-10-2019.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ

Αποχώρησε σύσσωμη και από τη συνεδρίαση της Τετάρτης!

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση αποχώρησε σύσσωμη από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διαφωνώντας με τον τρόπο που θα καταρτίζονταν οι δυο σχολικές επιτροπές και για την όλη διαδικασία.

Η διαφωνία που εκδηλώθηκε και με έντονη αντιπαράθεση του επικεφαλής της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους Σάββα Μελισσόπουλου και με τη νομική σύμβουλο, αφορούσε την επιμονή της παράταξης του Δημάρχου να βάλει πολίτες στις δυο Σχολικές Επιτροπές (σ.σ. Η μια 11μελής και η άλλη 15μελής) , ενώ η συστατική πράξη προβλέπει κατά την αντιπολίτευση μόνο δημοτικούς συμβούλους.

Σύσσωμες όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν ενώ ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος τόνισε φεύγοντας τελευταίος ότι «δεν υπάρχει απαρτία στη συνεδρίαση», για να πάρει την…αυστηρή απάντηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτου, εμείς θα αποφασίσουμε σε αυτό!

ΘΕΜΑ ΔΕΥΑΞ ΕΘΕΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι με προεξέχοντα και πάλι τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη, όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέμεναν να ρθεί προς συζήτηση επιτέλους ως τακτικό θέμα, αυτό της ΔΕΥΑΞ για να συζητηθούν τόσο οι αντιμισθίες του νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και τα όσα κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους Φάνης Παπαδάκης.

-Αλήθεια κύριε Τσέπελη γιατί τέτοιος φόβος και τρόμος να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑΞ στο δημοτικό συμβούλιο; Παρόντος και του πρώην Προέδρου φυσικά Μαρίνου Σδρέβανου που συνεχίζει να εισπράττει και τόση λάσπη…