• Επικοινωνία
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Επιλεγμένα

Ζευγάρι Ελλήνων εθελοντών από την Ξάνθη παντρεύτηκε στην Κένυα!

26 Αυγούστου 2019
in Επιλεγμένα, Κοινωνία
Ζευγάρι Ελλήνων εθελοντών από την Ξάνθη παντρεύτηκε στην Κένυα!
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Νίκος Κουτσούδης και η Χρύσα Μυλωνά, μετά από δέκα μέρες παραμονής φέτος τον Αύγουστο για εθελοντική εργασία στη Ριρούτα της Κένυα, μια από τις πιο υποβαθμισμένες παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, αποφάσισαν τελικά να κάνουν το γάμο τους σε αυτή την άγνωστη και μακρινή περιοχή της Αφρικής.

Είναι ο πρώτος γάμος Ελλήνων που γίνεται στη συγκεκριμένη Μητρόπολη, ενώ όπως σημείωσαν ήταν ένας απλός γάμος με βάση τις παραδόσεις των ντόπιων χωρίς τους καλεσμένους και τα περιττά έξοδα που γίνονται στην Ελλάδα.

Έτσι αποφάσισαν να διαθέσουν τα χρήματα που εξοικονόμησαν για να στηρίξουν την κοινότητα και τα σχολεία της περιοχής, όπου αναπτύσσεται μεγάλο φιλανθρωπικό έργο από την τοπική Αρχιεπισκοπή.

Το μυστήριο τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Μακαρίου της Πατριαρχικής Σχολής.

Σε σχετική ανάρτησή τους αναφέρουν:

«Just married – Our Greek wedding, in Kenya!

Έπειτα από σχεδόν δέκα ημέρες παραμονής στην περιοχή Ριρούτα, σε μία από τις περισσότερο υποβαθμισμένες παραγκουπόλεις στο Ναϊρόμπι της Κένυας, η εθελοντική δράση για τα παιδιά της κοινότητας στο ταξίδι αυτό, στιγμάτισε επίσης την κοινή πορεία της ζωής μας, με τον πιο όμορφο, αληθινό και ευλογημένο τρόπο.

Για πρώτη φορά, τελέστηκε γάμος Ελλήνων στην εκκλησία του Αγίου Μακαρίου με την παρουσία ντόπιων οικογενειών και ιερέων από τη ευρύτερη περιοχή, παιδιών από τα γύρω σχολεία αλλά και με την παρουσία λοιπών εθελοντών από Ελλάδα και Κύπρο που βρεθήκαμε όλοι μαζί την ίδια χρονική περίοδο, ενισχύοντας τις προσπάθειες ανακαίνισης των σχολείων, ώστε να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο της Αρχιεπισκοπής και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακαρίου.

Εάν ψάχνετε σε αυτόν τον γάμο για στημένες εικόνες, επαγγελματικές φωτογραφήσεις, πλούσιες ανθοδέσμες και στολισμούς, σκηνικά από παραμυθένια γεύματα, υπερπαραγωγές ντυσιμάτων και ορχήστρες, λυπούμαστε πολύ αλλά δε θα τα βρείτε.

Στο δικό μας γάμο, επιλέξαμε τα χαμόγελα και την αγάπη των παιδιών της τοπικής κοινότητας.

Επιλέξαμε στιγμές όπου αξιοπρεπείς άνθρωποι και οικογένειες ενώ δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα στις παραγκουπόλεις, με έκδηλη χαρά προσφέρθηκαν να τιμήσουν με την παρουσία τους, την ιδιαίτερη και ευλογημένη ημέρα για εμάς.

Η Χρύσα και εγώ αποφασίσαμε, τα προσκλητήρια, οι στολισμοί και τα λοιπά έξοδα των συμβατικών γάμων που γίνονται στην Ελλάδα, να γίνουν στον τόπο αυτό χορηγία και προσφορά αγάπης και υποστήριξης στα χαμόγελα των παιδιών.

Τα γλέντια και τα δείπνα στα κέντρα δεξιώσεων να γίνουν βιβλία, δάσκαλοι και καθημερινό συσσίτιο για τα 350 και πλέον παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο St. Clement της περιοχής.

Τα ντυσίματα και οι επαγγελματικές φωτογραφίες να γίνουν συνεισφορές στις πολύτεκνες οικογένειες των ντόπιων που έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους και πολλοί μάλιστα μιλούν ελληνικά, δίχως να έχουν επισκεφτεί ποτέ τη χώρας μας και υποστηρίζουν παρά τις όποιες δυσκολίες, καθημερινά το έργο του Μητροπολίτη.

Εδώ υπάρχουν αυθόρμητες στιγμές με ανθρώπους που μας αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα. Όταν βρεθήκαμε σε έναν άγνωστο τόπο, έξω από τη ζώνη ασφάλειας και των δεδομένων που έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας, αυτοί μας τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τραγουδώντας και χορεύοντας για την ευλογημένη μέρα, μέσα από την καρδιάς τους.

Η αμφιβολία να λαμβάνεις μια σημαντική απόφαση ζωής, ενώ βρίσκεσαι μακριά από γονείς, συγγενείς και φίλους αλλά και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα γνώριμα μέρη, υπάρχει και είναι μεγάλη πρόκληση και δίλημμα.

Χαιρόμαστε όμως ιδιαίτερα που οι γονείς και τα αδέλφια στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την τολμηρή απόφαση και μας έδωσαν την ευχή τους μέσα από την καρδιά τους, πλημμυρίζοντας με υπερηφάνεια και χαρά, κατανοώντας απόλυτα τον ιδιαίτερο σκοπό της πράξης αυτής.

Η αυθόρμητη ζεστασιά από τη φιλοξενία και την αγάπη των ντόπιων κατοίκων, σε κάνει να υπερβαίνεις τον εαυτό σου.

Δεχθήκαμε με χαρά τον ιερό σκοπό και την ιδιαίτερη τιμή να ώστε μοιραστούμε όλοι μαζί τη γαμήλια τελετή όσο πιο απλά και αληθινά γίνεται με το μυστήριο του γάμου να τελείται αρμονικά σε τρεις γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Σουαχίλι.

Άγιοι στις μέρες μας δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί, με βεβαιότητα όμως δηλώνουμε η Χρύσα και εγώ ότι αν υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο ένας Άγιος άνθρωπος, αυτός είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος που επί 40 και πλέον έτη με τρόπο ταπεινό, αληθινό και πλήρους ανιδιοτέλειας μάχεται προσφέροντας αγάπη, υποστήριξη και βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους της Αφρικής στηριζόμενος κυρίως στις δικές του δυνάμεις μέσω από χορηγίες και προσφορές ανθρώπων και εθελοντών που διαπιστώνουν εκ των υστέρων το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Στα 75 του έτη, αεικίνητος και γεμάτος ενέργεια αποτελεί ένα πραγματικό παγόβουνο εθελοντισμού, αγάπης και προσφοράς όπου ελάχιστα φαίνονται, αλλά άπειρα πραγματοποιούνται.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους εθελοντές που συνέβαλλαν να πραγματοποιηθεί η σεμνή αυτή γαμήλια τελετή.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο που μας δέχθηκε κοντά του ώστε να προσφέρουμε εθελοντικό έργο και μας αποκάλυψε το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Λεμονή που στάθηκε δίπλα μου στην εκκλησία, τιμή μου που γνώρισα έναν πραγματικό μαχητή και εθελοντή που ενώ απέναντι του είχε πολλά ανυπέρβλητα εμπόδια, κατάφερε να γίνει παραολυμπιονίκης, καθώς και ένας ηθικά άξιος άνθρωπος.

Ευχαριστούμε τον Πρωτοσύγκελο Ξάνθης πατέρα Σωφρόνιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων για την ευλογία τους και την υποστήριξη ώστε να γίνει το ταξίδι αυτό πραγματικότητα.

Το χέρι των εθελοντών πρέπει να λερώνεται κάθε μέρα για να προσφέρει αλλά και για να επιτύχει ο σκοπός. Στο τέλος όμως παραδίδει μια καθαρή πράξη αγάπης και ανθρωπιάς. Αποχωρεί σιωπηρά χωρίς ταμπέλες, χωρίς περγαμηνές και διαφημίσεις, αποχωρεί από τον τόπο που τον φιλοξένησε με ευγνωμοσύνη, γιατί αυτά που παίρνεις μέσα σου από τέτοιες εμπειρίες είναι περισσότερα από όσα δίνεις, ειδικότερα σε έναν τόπο γεμάτο στερήσεις.

Γεμίζεις χαρά και ενέργεια ώστε να πεις ευχαριστώ, να πεισμώσεις και γυρνώντας πίσω να συνεχίσεις να προσφέρεις, να σχεδιάζεις την επόμενη ημέρα, να επικοινωνείς μαζί τους, να μιλάς λίγα Σουαχίλι, να έχεις αποκτήσει κουμπάρους, φίλους και ανθρώπους που τους νοιάζεσαι και σε νοιάζονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Άνθρωποι που πολλοί δεν έχουν πολλά και άλλοι δεν έχουν τίποτα, όλοι όμως αληθινοί και πρόσχαροι, έτοιμοι να σε δεχτούν και να μοιραστούν μαζί σου ότι έχουν, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα τραγούδι, ένα πιάτο ουγκάλι.

Η ευλογία του γάμου επιστεγάζει μια εμπειρία ζωής, κάνοντας τις στιγμές αυτές τόσο μοναδικές και ισχυρές που νιώθουμε τυχεροί και βαθύτατα ευγνώμονες.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς,

Νίκος και Χρύσα.»

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Την πλήρη κατάργηση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Επόμενο Άρθρο

Αλεξανδρούπολη: Έξι νεκροί – επτά σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Επόμενο Άρθρο
Αλεξανδρούπολη: Έξι νεκροί – επτά σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Αλεξανδρούπολη: Έξι νεκροί - επτά σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Δείτε τους πίνακες

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Δείτε τους πίνακες

Συνελήφθη εμπρηστής στη Δράμα

Συνελήφθη εμπρηστής στη Δράμα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης