ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ TOY DEB! Κατά της Έλενας Ροφαέλα απαιτεί…επίσημη δήλωση «συγγνώμης» για το κρούσμα του Εχίνου!

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ επίθεση του ακροδεξιού Τουρκικού Κόμματος DEB κατά της Διοικήτριας του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενας Ροφαέλα που με αφορμή δηλώσεις που έκανε σε φιλικές της εφημερίδες (σ.σ. Δεν τις κατονομάζει…), σύμφωνα με τις οποίες δήλωσε ότι «δεν είχε κακή πρόθεση, όταν αναφερόμενη σε κρούσμα του Κορωνοϊού στη περιοχή μας, «κατονόμασε τον Εχίνο»!

Απαιτώντας πλην των δημοσιευμάτων αυτών, να κάνει…επίσημη δήλωση «συγγνώμης» ουσιαστικά!

Κατά την ταπεινή άποψη της «Α», κακώς η  διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα προέβη στις συγκεκριμένες  «δηλώσεις» σε κάποια φιλικά της ΜΜΕ διότι αυτό θεωρήθηκε «αδυναμία» για τους Τουρκόφρονες που ζητάνε τώρα υποκριτικά και τα ρέστα, αφού ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ!

Δυστυχώς ήταν μεγάλη της γκάφα…!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Xθές o  πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ξεκίνησε να ισχύει από την Δευτέρα 23 Μαρτίου του 2020 6:00 η ώρα το πρωί, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του Κορονοϊού. Όπως δηλώσαμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και τα μέτρα που ελήφθησαν. Με γνώμονα την ανθρώπινη υγεία πιστεύουμε πως το τελευταίο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι πολύ   σωστό   και   θα   θέλαμε   να   ζητήσουμε   από   όλους να   ακολουθήσετε αυστηρά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ωστόσο,   ενώ   υπάρχει   ο   εφιάλτης   του   Κορονοϊού   που   έχει   απλωθεί   τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένες ρατσιστικές προσεγγίσεις και γεγονότα.

Στις   21   Μαρτίου   του   2020   δημοσιεύτηκε   ένα   σκίτσο   στην   εφημερίδα Καθημερινή που στόχευσε Μουσουλμάνους και Τούρκους. Όπως φαίνεται στο σκίτσο, η προσπάθεια να δημιουργηθεί η αντίληψη ότι ο Κορονοϊός προέκυψε από Μουσουλμάνους και Τούρκους είναι πράξη αντίθετη προς το ανθρώπινο μυαλό. Ως ΚΙΕΦ, θέλουμε  να εκφράσουμε ότι όλοι πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που θα συνδέουν την διαφορετική κουλτούρα, τις πεποιθήσεις και τις ταυτότητες με την επιδημία σε αυτές τις μέρες που όλος ο κόσμος περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Ενα άλλο περιστατικό που έγινε στην περιοχή μας, μας έδειξε ότι μπορούν να γίνουν διακρίσεις ακόμη και σε ανθρωπιστικά και υγειονομικά θέματα. Από την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ανακοινώνει τα κρούσματα Κορονοϊού χωρίς λεπτομέρειες στις πρώτες  4 περιπτώσεις, ενώ στην   5η   περίπτωση   ανακοινώνει   το   όνομα   του   χωριού.

Στη   δήλωση   του νοσοκομείου για την  5η  περίπτωση υιοθετήθηκε μια  διαφορετική μέθοδος από τις προηγούμενες   δηλώσεις, ανακοινώνοντας  το χωριό του Εχίνου  της Ξάνθης.

Θα   θέλαμε   να   τονίσουμε   ότι   πρόκειται   για   μια   ρατσιστική προσέγγιση, στην οποία αντέδρασε και η κοινωνία μας. Παρόλο που αργότερα οι εφημερίδες έγραψαν ότι η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Ελενα Ραφαέλα δεν είχε καμία κακή πρόθεση, αναμένουμε επίσημη δήλωση.

Επιπλέον, στα σχόλια που έγιναν στα  κοινωνικά μέσα σχετικά με το θέμα, καταδικάζουμε   έντονα   το   άτομο   που   πρότεινε   την   επαναφορά   της απαγορευμένης ζώνης με την αντιδημοκρατική μπάρα στο 8ο χιλιόμετρο του ορεινού όγκου Εχίνου-Ξάνθης.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε εκ νέου ότι αυτές οι διακριτικές και ρατσιστικές ενέργειες, ανακοινώσεις και κατανοήσεις θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Τονίζουμε πως πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες που επηρεάζουν την χώρα αλλά και όλο τον κόσμο με αλληλεγγύη και υπομονή.

ΚΙΕΦ