Ξυλοδαρμός μαθητή στην Καβάλα: «Το παιδί είπε στη διευθύντρια για το περιστατικό και εκείνη του ζήτησε μάρτυρες»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη συμπεριφορά των δασκάλων και της Διευθύντριας του σχολείου στην Καβάλα στο οποίο ένας 8χρονος μαθητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές τους.

Μιλώντας στο Open, ο πατέρας του 8χρονου, Τάσος Αντωνιάδης, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των δασκάλων, οι οποίοι ήταν μπροστά στο περιστατικό και δεν αντέδρασαν, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για τη συμπεριφορά της διευθύντριας του σχολείου, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, του ευχήθηκε απλά «περαστικά» και ρώτησε πότε θα επιστρέψει ο 8χρονος -ο οποίος έχει και σπασμένα πλευρά από το περιστατικό- στα μαθήματα.

«Παίζανε ποδόσφαιρο… Τσαντίστηκαν τα παιδιά της 4ης και κάποια στιγμή τον έπιασε ένα από αυτά και πήγε και ένα δεύτερο και άρχισε να τον χτυπάει με μπουνιές -αν ήταν και κλωτσιές δεν ξέρω, για μπουνιές είπε ο μικρός. Ευτυχώς βρέθηκε ένα παιδί της έκτης τάξης που γνώριζε τον γιο μου και τους χώρισε, πήρε τους άλλους δύο, ελευθέρωσε τον μικρό και πήγε ο μικρός στη Διευθύντρια να πει ότι τον χτύπησαν και ότι πονάει. Ζήτησε βοήθεια. Υπήρχαν τέσσερις δάσκαλοι στην αυλή και παρόλα αυτά ευτυχώς βρέθηκε το παιδί της έκτης. Οι δάσκαλοι δεν παρενέβησαν ποτέ. Πάνε να υποβαθμίσουν το γεγονός και να πουν ότι συνέβη σε δευτερόλεπτα. Ότι δηλαδή ένα παιδί έσπασε τα πλευρά του γιου μου σε δευτερόλεπτα», αναφέρει ο πατέρας του 8χρονου.

Και προσθέτει: «Η Διευθύντρια μου είπε απλά περαστικά και ρώτησε πότε θα γυρίσει στο σχολείο. Δεν ρώτησε τίποτα άλλο και προσπαθεί να πει ότι το παιδί δεν πήγε σε εκείνη μετά το περιστατικό. Το παιδί πήγε στη Διευθύντρια και εκείνη του ζήτησε μάρτυρες και τον κράτησε και 4 ώρες παραπάνω, μέχρι να λήξει το ολοήμερο. Εμείς το μάθαμε στις 4, όταν γυρίσαμε από τις δουλειές μας».

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθήτριας
στο σχολείο του 8χρονου

Εντωμεταξύ, νέα περιστατικά εκφοβισμού κι επιθέσεων κατά μαθητών από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων, στο 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την πρόσφατη καταγγελία πατέρα ότι ο γιος του, μαθητής τρίτης δημοτικού, στο ίδιο σχολείο, δέχθηκε επίθεση από δύο παιδιά της τετάρτης δημοτικού, και μάλιστα παρουσία τεσσάρων καθηγητών.

Όπως καταγγέλλει στο Thestival.gr γιαγιά μαθήτριας δευτέρας δημοτικού, που μεγαλώνει την 7,5 ετών εγγονή της «το πρώτο περιστατικό έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. Η εγγονή μου προσπάθησε να υπερασπιστεί συμμαθητή της και την χτύπησαν. Συγκεκριμένα, μαθητές τρίτης δημοτικού έπιασαν συμμαθητή της και δεν τον άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Λίγες μέρες αργότερα άλλο παιδί, πέμπτης δημοτικού, νευρίασε και κλώτσησε την εγγονή μου».

Μάλιστα, όπως περιγράφει η γιαγιά του κοριτσιού, που απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου για να καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχτηκε η εγγονή της, η ίδια της ζήτησε να φέρει… μάρτυρες, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα εκείνη καταγγέλλει. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε καταγγείλει και ο πατέρας του μαθητή της τρίτης δημοτικού που πηγαίνει στο ίδιος σχολείο.

«Δεν γίνεται να φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο», λέει χαρακτηριστικά η γιαγιά της μαθήτριας.

Παράλληλα αναφέρει πως μαζί με άλλους γονείς του σχολείου, θα προβούν σε ότι ενέργειες τους επιτρέπει ο νόμος, προκειμένου να υπερασπιστούν τα παιδιά τους!

Να σημειωθεί, ότι ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να αποδοθούν ευθύνες ενώ η αναπληρώτρια διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, τόνισε πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που έγινε ο ξυλοδαρμός, υπήρχαν στην αυλή τέσσερις καθηγητές.

«Οι διαπληκτισμοί και η επιθετικότητα συνδέονται με την παιδική ηλικία και η επιθετικότητα έχει διάφορες μορφές» δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.