ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ύποπτο κρούσμα o Βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης, βγήκε αρνητικός

Δεν ξέρω αν μόνος του ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης συντάσσει τα δελτία τύπου που στέλνει στα ΜΜΕ, έχω όμως την εντύπωση ότι όχι μόνο δεν το έχει το επικοινωνιακό, αλλά και πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη.
Χώρια που σε όλες τις ανακοινώσεις του κυριαρχεί φτηνός λαϊκισμός που προκαλεί την νοημοσύνη μας.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ανέβηκαν τόσο γρήγορα οι….«δουλειές»  της διοικήτριας του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενας Ροφαέλας ώστε να αγνοεί τα ΜΜΕ; Και να μην μας ενημερώνει σχεδόν για τίποτα;

…….

*Η στήλη πάντως κόντρα στον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης κυρίας, σας ενημερώνει για μια όμορφη πρωτοβουλία, αλιεύοντας την παρακάτω ανακοίνωση από το site του Νοσοκομείου Ξάνθης:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των υποδομών του εξαιτίας του covid-19 και κυρίως λόγω της επέκτασης κλινών Εντατικής Θεραπείας, έχει ανάγκη από απαραίτητο εξοπλισμό που θα θωρακίσει αποτελεσματικά τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό ενάντια στο φονικό ιό, λειτουργώντας σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Στις εκκλήσεις μας για υλικοτεχνική υποστήριξη ανταποκρίθηκε άμεσα η εταιρία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε. και η Διευθύνων Σύμβουλος κα. Κατερίνα Τοπούζογλου, που με την πολύτιμη δωρεά τους εξοπλίζουν το Νοσοκομείο μας με 6 ειδικά κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αξίας 18.000€.

Θα θέλαμε ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να τους ευχαριστήσουμε δημόσια για τη πολύτιμη συνεισφορά τους και ελπίζουμε το παράδειγμά τους να βρει μιμητές.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΔΕ ΞΕΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!»

…..

*Αλλάζω θέμα.

Ο Βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη, Σπύρος Τσιλιγγίρης, θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα και μπήκε σε καραντίνα. Εξετάστηκε και βγήκε αρνητικός. Αποφάσισε δε να συνδράμει εθελοντικά ως γιατρός στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά ο ίδιος περιγράφει ως εξής την «περιπέτειά» του:

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, παρουσίασα συμπτώματα παρόμοια με αυτά που χαρακτηρίζουν τον επίμαχο ιό.

Επειδή συνυπήρξα για πολλές ώρες στην ίδια επιτροπή της Βουλής με συνάδελφο βουλευτή που ασθένησε και νοσηλεύεται, ακολούθησα επ’ ακριβώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, παραμένοντας απομονωμένος στο σπίτι μου.

Στη συνέχεια υποβλήθηκα στο προβλεπόμενο τεστ τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά.

Με δεδομένη λοιπόν την απουσία κάθε υποψίας, για την υγειονομική μου κατάσταση (εργαστηριακά επιβεβαιωμένο), επικοινώνησα με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα, καθώς επίσης και με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Γεώργιο Γεωργίου και τους μετέφερα την πρόθεση και την ετοιμότητά μου να συνδράμω εθελοντικά στο έργο τους (ως γιατρός) ώστε να προσφέρω κι εγώ αν και όπου κριθεί σκόπιμο και απαραίτητο.

Θέλω εδώ να επισημάνω την άριστη εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο μας σε ότι αφορά την τήρηση των προληπτικών μέτρων, αλλά και των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Ξανθιώτες που ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ και ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτείας, προστατεύοντας έτσι την προσωπική και οικογενειακή τους υγεία.

Σε ότι αφορά τους λίγους εκείνους οι οποίοι προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουνκαι επιμένουν να κυκλοφορούν έξω για ασήμαντες αιτίες, τους παρακαλώ θερμά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος εκφράζω την αισιοδοξία πως θα πάνε όλα καλά και σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα, με τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί με ένα και μόνο τρόπο:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Σπύρος Τσιλιγγίρης

Ιατρός – Χειρουργός

Βουλευτής Ν. Ξάνθης»

-Αλήθεια ή ψέματα; Ο κύριος Σπύρος Τσιλιγγίρης ξέρει βέβαια…! Ωστόσο δεν είναι γελοίο του πράγματος να θέτει τον εαυτό του ως…γιατρός (χειρούργος) στη διάθεση της Διοικήτριας και του Προέδρου Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, όταν:

1.Ως χειρούργος γιατρός, τι  μπορεί να προσφέρει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Μήπως εγχειρίζεται ο ιός και δεν το γνωρίζουμε…

2.Γιατί προτίμησε να εργαστεί ως ΙΔΙΩΤΗΣ χειρούργος κι όχι ως γιατρός του ΕΣΥ;

3.Αν θέλει να γίνει ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ας φορέσει την άσπρη φόρμα κι ας πάει στο Νοσοκομείο αποδεικνύοντας στη πράξη ότι θέλει να βοηθήσει…

Κι όχι εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να  ζητήσει κανείς τη συνδρομή του. Άλλωστε χειρούργους έχει αρκετούς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και μάλιστα πολύ ικανούς. Όπως ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης  κ.Φιλίππου για παράδειγμα. Τουλάχιστον μην εμπαίζεις κύριε Σπύρο Τσιλιγγίρη την νοημοσύνη μας!

…..

*Στην γειτονική Τουρκία σπουδάζουν δεκάδες φοιτητές που έλκουν την καταγωγή τους από τη Θράκη και πιο συγκεκριμένα την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Μετά και τις τελευταίες ωστόσο εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού, οι φοιτητές επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Πρόκειται για ομάδες πληθυσμού ωστόσο οι οποίες ακόμη και εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού οφείλουν να μπουν σε καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

*Και στο ρεζουμέ! “Οι τελευταίοι 49 Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Τουρκίας, επέστρεψαν σήμερα στη χώρα από το Τελωνείο των Κήπων. Σε εφαρμογή της σχετικής οδηγίας, κατεγράφησαν και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Τους συστήσαμε μαζί με τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό” σχολίασε στο fb ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ