ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Το ευχαριστήριο του Διοικητή του Γ.Ν. Ξάνθης για τον Μαγνητικό τομογράφο – Λέξη για τον Γρηγόρη Στογιαννίδη

Άνω κάτω έγινε πάλι χθες το δικαστήριο με την αντιπαράθεση του Θανάση Ξυνίδη με τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο και τον πρώτο για μια ακόμη φορά να χάνει την μνημειώδη ηρεμία του. Φαντάζεστε να δούμε τελικά στις δημοτικές εκλογές 2019 την μεγάλη κόντρα του Π. Παπαδόπουλου με τον Θ. Ξυνίδη; Ζούμε γι’ αυτό!
Αλέκτωρ

*Η είδηση. O Υφυπουργός Yγείας Παύλος Πολάκης, υπέγραψε την έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια ενός συγκροτήματος μαγνητικού συντονισμού (MRI) για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Ξάνθης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.

Η δαπάνη θα εκτελεστεί μετά την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων από την ένταξη της προμήθειας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης και όσων συνέδραμαν, δικαιώθηκαν και σύντομα οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από μια πολύτιμη δημόσια υποδομή.

….

*Το σχόλιο: Αναστάσιος Τσορλίδης: Πολλά Μπράβο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας!!!

Τόσα χρόνια είχαμε τον πόνο μας και τρέχαμε στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης (100 χλμ) για μαγνητική (ή σε ιδιώτη στην Κομοτηνή)

*Και το ευχαριστήριο:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον νέο Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για την έγκριση του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο μας.

Ευχαριστώ επίσης τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη για την έγκριση της προμήθειας.

Μεγάλη ήταν η στήριξη από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, του Διοικητή μας κ. Πλωμαρίτη και ιδιαιτέρως του Υποδιοικητή κ. Τσαλικάκη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ το βουλευτή Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Μουμίνογλου Μπιρόλ.

Το έργο ήταν ώριμο εδώ και καιρό και ευχαριστώ τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτό, Δ/ντή Ακτινολογικού, Τμήμα Πληροφορικής, Βιοϊατρικό τμήμα, Τεχνική Υπηρεσία, Διεύθυνση και Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας.

Η αξιοπιστία του Νοσοκομείου είναι δεδομένη και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε 2,2 εκ. ευρώ από πόρους ΕΣΠΑ, το μαγνητικό τομογράφο και ελπίζω στο προσεχές χρονικό διάστημα να ανακοινώσουμε πόρους για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής

Γερόπουλος Αχιλλέας»

….

*Ερώτημα. Δηλαδή κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, δεν ήθελε και δεν συνέβαλε στην έγκριση του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Ξάνθης; Και στο φινάλε…

Στον Πολάκη οφείλουμε τον μαγνητικό τομογράφο. Και καλό είναι λοιπόν να μην γίνεται καπηλεία σε τέτοια θέματα!

….

*Στην προκήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Διαγωνισμού για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, προχώρησε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, προϋπολογισμού άνω των 246.000 ευρώ.

Στόχος της σύμβασης είναι η ασφαλής και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου, η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν το φυσικό περιβάλλον και οι εγκαταστάσεις του καθώς και η παροχή καλών υπηρεσιών στους επισκέπτες.

*Την Δευτέρα 15η Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , συνεχίζοντας την Ιεραποδημία Του στην μακρινή Αφρική , επισκέφτηκε με την συνοδεία Του το Μικαλάι , όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Του Προφήτου Ηλιού με την παρουσία χιλιάδων πιστών που διψούν να μάθουν για τον Χριστό και την Ορθοδοξία.

….

*Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Σχολείο , το οποίο έφτιαξε και στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Της Ξάνθης και Του Περιθεωρίου , με την συμβολή του Λαού της Ξάνθης και την επίβλεψη του Γραφείου Της Εξωτερικής Ιεραποστολής Της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης. Οι μαθητές υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό μεγάλο , τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και την συνοδεία Του , ο οποίος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους διδασκάλους ευχόμενος , υγεία πολλή , πρόοδο και ειρήνη από Τον Θεό στην ζωή Τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας 15ης Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων , επιστρέφοντας στην Κανάγκα, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο Του Ευχελαίου και μίλησε στους Εκατοντάδες Πιστούς που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό .

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ