ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

Ποιος το περίμενε ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Γιάννης Ζερενίδης να «εισβάλει» με τέτοιο τρόπο στη ΔΕΥΑΞ συνοδευόμενος από Κιμμεριώτη οπαδό του, επειδή οι υπηρεσίες του έκοψαν το…νερό! Και να απειλεί τους υπαλλήλους! Ποιος το περίμενε; Εμείς σίγουρα όχι…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Όπως αναμένονταν, πρόσωπο πλέον της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα και κατά πάσα πιθανότητα και της…χρονιάς, τείνει να γίνει ο αντ’ αυτού δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης!

Που ο ίδιος υπογράφει ακόμη και τις πιο απλές αποφάσεις! Τέτοιος φόβος και τρόμος ο κύριος  Τσέπελης για την δικαιοσύνη, ώστε να μην υπογράφει πουθενά; Απλά μια σκέψη κάνω..

……..

*Στο μεταξύ και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση –κάποιοι λένε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης εισηγούνται κάποια πρόστιμα σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  αλλά ο Πρόεδρος  το τραίναρε γιατί δεν ήθελε να τα βάλει υπό συζήτηση και να το…καθυστερήσει – , τελικά την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Αντιδήμαρχου Γιάννη Ζερενίδη και με τη συμμετοχή και του Φανουράκη.

*Συγκεκριμένα την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις:

  1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης
  2. Έκφραση γνώμης για δημιουργία Θέσης Στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Κιουταχείας 22 (εισηγητής Δ.Κ.Ξ.)
  3. Έκφραση γνώμης για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της οδού Νέστου από την αριστερή πλευρά αυτής και στο τμήμα μεταξύ των οδών Πλάτωνος και Δημοκρίτου (εισηγητής Δ.Κ.Ξ.)
  4. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.3037/02 (συντάκτης Ευριπίδης Αλεξόπουλος)
  5. Έκφραση γνώμης για «Έγκριση υψομετρικής μελέτης στο O.T.5 του οικισμού Ευμοίρου του Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Πρόεδρος ΕΠΖ Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Ζερενίδης

(Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

…….

*Συνεχίζει τις επιθέσεις του ο πρώην υπάλληλος του υφυπουργού Οικονομικών Στάθη Γιαννακίδη, δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου.

Με τον τελευταίο να μην αντιδρά –προς το παρόν τουλάχιστον-αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το κάνει, αφού όλοι αντιλαμβάνονται το «ποιος» κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές.

…..

*Σχολίασε λοιπόν χθες ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στα παραπολιτικά του:

«Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, στο Κόκκινο Καβάλας, πέρα από όσα αναφέρει για εχθρούς κλπ της Νομαρχιακής, ερωτηθείς για το αν οργάνωση είναι σε διάλυση ή όχι αναφέρει ότι η Νομαρχιακή της Ξάνθης από 11μελής έγινε 9μελής, μετά τις μαζικές παραιτήσεις επειδή “τόσοι ήταν οι αναπληρωματικοί που αναδείχτηκαν από τις τελευταίες εκλογές, το Γενάρη του 2017”.

Όμως με βάση την απλή αριθμητική, τα νούμερα δεν βγαίνουν. Το Γενάρη του 2017 υπήρξαν 6 αναπληρωματικοί, όσες και οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Όμως όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας Νομαρχιακής από αυτήν απουσίαζε ένα από τα αναπληρωματικά μέλη και ένα από από τα εξαρχής εκλεγέντα μέλη που δεν έχει παραιτηθεί. Μήπως “παράπεσε” το όνομα υποψήφιας βουλευτή του κόμματος και την “ξέχασε” η Νομαρχιακή;  Μήπως παραιτήθηκε ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου και δεν το είχε πληροφορηθεί ή απουσίασε από τις συνεδριάσεις για έξι μήνες;

Και γιατί όλα αυτά δεν έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και τόσες εβδομάδες που στον Τύπο εκφράζονται ερωτηματικά για τη σύνθεση της Νομαρχιακής; Πάντως η συχνή επίκληση των “καταστατικών διαδικασιών” ενέχει τον κίνδυνο να ανατρέξει κάποιος στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για να διαπιστώσει τι ακριβώς προβλέπει: Όπως ότι η Νομαρχιακή πρέπει να συνεδριάζει κατ’ελάχιστο μια φορά στο δίμηνο, ότι τον αριθμό των μελών της, τον αποφασίζει η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη αλλά και ότι τόσο η σύνθεση όσο και η αναπλήρωση των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής απαιτούν ποσόστωση 1/3 υπέρ των γυναικών…»

-Ερώτημα κρίσεως. Δηλαδή κύριε Γ. Σιδηρόπουλε τι επακριβώς επιθυμείτε; Να παραιτηθεί από γραμματέας της Νομαρχιακής ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου και να αναλάβεις…εσύ; Μας μπέρδεψες όλους..

…..

*Όπως μου έκανε εντύπωση και το άλλο. Υπάρχει στη Ξάνθη βουλευτής του κόμματος και είναι ο κύριος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Γιατί τα παραπάνω ερωτήματα δεν τα κάνει ο κύριος Γ. Σιδηρόπουλος στον ίδιο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης;

Άλλωστε δικός του οπαδός είναι ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κι όχι οπαδός του κυρίου Γιαννακίδη σύντροφε Γιάννη!

….

*Εθιμοτυπική επίσκεψη  πραγματοποίησε η Πρέσβης της Σουηδίας κα. Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Patrik Svensson, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 1 το μεσημέρι, στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης.

(σ.σ. Τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου δεν τα σχολιάζουμε καν, αφού η συνάντηση όπως και αυτή που είχε άλλωστε και με την διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης ήταν κλειστή κατόπιν επιθυμίας της κυρίας Charlotte Sammelin. Αν κάποιοι ή κάποιες λοιπόν θέλουν να  εμφανίσουν τον σημερινό Δήμαρχο με…Πανεπιστημιακές γνώσεις και υψηλή μόρφωση, εμείς δεν θα συνεισφέρουμε σε αυτό….λυπόμαστε πολύ κύριε Τσέπελη, αλλά πολύ αμφιβάλω αν τα μισά είπες από αυτά…)

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ