ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Τι έγινε χθες στην Οικονομική Επιτροπή! Με ψήφους 5-4 πέρασε η απευθείας ανάθεση 24.800 ευρώ του Κέντρου Πολιτισμού για τον διάκοσμο της πόλης!

Συνεχίζουν να καταφτάνουν αιτήσεις ποδοσφαιρικών και γενικά αθλητικών ομάδων στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα όπως έμαθα η επόμενη ομάδα που θα ενισχυθεί από το δημοτικό συμβούλιο θα είναι ο Εθνικός Κιμμερίων. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με αρκετές αντεγκλήσεις συνεδρίασε χθες στις 2 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη αλλά με τον Μανώλη Φανουράκη και πάλι να είναι αυτός που έδινε απαντήσεις σε όλα!

-Ένας Δήμος, ένας Μανώλης Φανουράκης!

…….

*Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ Σάββας Μελισσόπουλος για μια ακόμη φορά είπε τα πράγματα με το όνομά τους, ρωτώντας ποιος είναι τελικά ο Δήμαρχος Ξάνθης…

Ο Τσέπελης ή ο…Φανουράκης;

(σ.σ. Ο πρώτος ενώ είναι Πρόεδρος δεν είχε καν μικρόφωνο ενώ ο Φανουράκης για μια ακόμη φορά απαντούσε για όλους και για όλα. Κάτι μου λέει αυτή η ιστορία θα έχει και συνέχεια, εκτός αν ο Τσέπελης παραιτηθεί και αναλάβει και επίσημα ο έτερος Εμμανουήλ….)

…..

*Τι άλλο μου έκανε εντύπωση; Ο Παναγιώτης Σταυρακάρας που ήταν και στη χθεσινή συνεδρίαση επιθετικός και με διάθεση σκληρής αντιπολίτευσης…

Η παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους γενικά εμφανίζει μέχρι στιγμής την ΚΑΛΥΤΕΡΗ εικόνα…!

Με χειρότερη φυσικά αυτή της παράταξης Δημαρχόπουλου…Ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης εξακολουθεί να μην πείθει!

Εκτός αν ετοιμάζει κάποιες εκπλήξεις που δεν ξέρουμε…

…..

*Σημειώνω ότι ομόφωνα πέρασε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας Δήμου Ξάνθης» (συντάκτης Κυριάκος Πεπονίδης)

*Αντίθετα στο 2ο θέμα με την ψήφο και του Γιάννη Παπαχρόνη και ψήφους 6-3 πέρασε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ».

Ο κύριος Παπαχρόνης ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και ήθελε να δοκιμαστεί πρώτα, μόνο που πρόκειται για ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε ιδιώτες κύριε επικεφαλής της Παράταξης ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη μας.

….

*Στο 3ο θέμα παρουσιάστηκε το φαινόμενο να παραιτείται ο κύριος Σερραίος που είχε πάρει τον διαγωνισμό για την «Προμήθεια καυσίμων κίνησης ΔΕ Σταυρούπολης» (εισηγητής Κυριάκος Πεπονίδης, πρόεδρος επιτροπής) και τον διαγωνισμό πήρε τελικά ο δεύτερος που ήταν ο κ.Σιούτας.

…….

*Εκεί βέβαια που έγινε χθες κι ένας χαμός ήταν το με αριθμό 10 θέμα  που αφορούσε την Έγκριση της με αριθμ.40/2019 απόφασης του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» η οποία αφορά την έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2019

Και αφορούσε την γνωστή απευθείας ανάθεση 24.800 ευρώ από το Κέντρο Πολιτισμού. Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μίλησε για κατάτμηση του έργου και τελικά το θέμα πέρασε με ψήφους 5-4!!!!  Οπότε μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια…

Επίσης δικαιώθηκε το ΜΟΥΣΟΥΤΟΥ από τα δικαστήρια και έγινε η διαγραφή του χρέους του από τον χρηματικό κατάλογο του Δήμου Ξάνθης με εισήγηση του Μανώλη Φανουράκη.

…..

*Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή με τα παρακάτω θέματα:

  1. Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «Μελέτη διαμόρφωσης και ρυθμίσεις οδικής ασφάλειας 4 σχολικών δακτυλίων του Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)
  2. Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «Μελέτη ανάπλασης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας Λεωφόρου Στρατού» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)
  3. Έγκριση εκτός ημερήσιας μετακίνησης Δημάρχου στο εσωτερικό (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
  4. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης τμήματος του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του κολυμβητηρίου (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
  5. Εξειδίκευση πίστωσης για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον Σύνδεσμο Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης)
  6. Προέλεγχος ισολογισμού – κατάσταση αποτελεσμάτων – πίνακας διαθέσεως των αποτελεσμάτων χρήσης 2018
  7. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2020

-Τουτέστιν κάθε βδομάδα όχι μία…αλλά δυο συνεδριάσεις θα έχουμε!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ