«Ευτυχισμένος» χθες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, όχι μόνο γιατί ψήφισαν όλα τα θέματα που εισηγήθηκε, αλλά γιατί τα «ψήφισε» και η Ελένη Χατζηγεωργίου της παράταξης Δημαρχόπουλου! 6.000 ευρώ για σύστημα…τηλεδιάσκεψης
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Αφού διαπιστώθηκε η απαραίτητη απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις με τον Πρόεδρο Γιάννη Μπούτο να ξεκινάει δίνοντας το λόγο στον Μπάμπη Δημαρχόπουλο ο οποίος ήταν κυριολεκτικά στα…μαύρα του τα χάλια και προτιμώ να το τελειώσω εδώ.
Το κακό είναι ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι έχει «τελειώσει» εκτός από τον ίδιο!!!
…

*Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σάββας Μελισσόπουλος εμφανιζόμενος ως «ηγέτης επικεφαλής» των δημοτικών συμβούλων, και αποκάλυψε ότι «δεν θα συμμετάσχουν από το 8ο και μέχρι το 23ο θέμα» και «θα απέχουν της συνεδρίασης», αφήνοντας τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή στην «μοναχική» και αδιέξοδη» πορεία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων.
-Τώρα πόσο «μοναχική» μπορεί να είναι φίλτατε Σάββα όταν ο Τσέπελης των «10» δημοτικών συμβούλων κατάφερε να πάρει μαζί του και τους «5» του Παπαχρόνη, τρεις από τον Δημαρχόπουλο και κατά τα φαινόμενα, δεν αποκλείεται να τον στηρίξουν ακόμη και οι δυο του ΣΥΡΙΖΑ Αρριάνα Παπαϊωάννου και Ανταμπούφης λόγω…προτομής Θανόπολου, ε, αυτό καλύτερα να μη το σχολιάσω!
…

*Όπως φυσικά δεν θα σχολιάσω και την πρόταση του Παπαχρόνη να γίνει…εκστρατεία εμβολιασμού με πρόταση για «τοπικιστικά σποτάκια», για να τα πάρουν με νέες απευθείας αναθέσεις δηλαδή τα «παπαγαλάκια» του Δήμαρχου Τσέπελη;;
(σ.σ. Να γελάσω ή να μειδιάσω….Αντιπολίτευση κυριολεκτικά για τα κλάματα αυτή της Τρίτης!)
…..

*Και φυσικά μοναδική «όαση» και στην προχθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου που αναφέρθηκε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης που όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν κατάφερε να απαντήσει στο ερώτημα για την ΔΗΚΕΞ και για τα στοιχεία που είχαμε ζητήσει…»
Ο ίδιος σχολίασε δηκτικά μάλιστα και τα παρακάτω: «Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Πράγματι η Οικονομική Υπηρεσία δεν προσφέρει στους πολίτες και στον δήμο, παρά μόνο στην Δημοτική Αρχή», επισημαίνοντας ότι θα επανέλθουν με το ίδιο ερώτημα, το οποίο επειδή είναι ιδιαίτερα σοβαρό (σ.σ. Η ΔΗΚΕΞ είναι η εταιρεία μέσα από την οποία διοργάνωνε ο Φανουράκης τα καρναβάλια του 1.150.000 ευρώ και κάτι….ψιλών, που ενδέχεται να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή!!!)
…..

*Και φυσικά μπράβο στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη που χαρακτήρισε ΝΤΡΟΠΗ την απουσία του Δήμου Ξάνθης από τις κινητοποιήσεις του Δήμου Αβδήρων για το Κέντρο Υγείας ενώ αναφέρθηκε σε μια «καταγγελία» αναφορικά με την αντιμετώπιση μιας φοιτήτριας με covid από το νοσοκομείο. Ο κ. Λύρατζης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «ανικανότητα» και «μηδαμινό έργο», ενώ αναφέρθηκε και στο «πράσινο» κολυμβητήριο της Ξάνθης, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» και «φιέστες»!!!…
…
*Γενικά μια συνεδρίαση –αυτή η προχθεσινή- που το μόνο που κατάφερε, ήταν ένα. Να «ταλαιπωρήσει» όλους όσους είχαν βασικές γνώσεις SKYPE και την παρακολούθησαν!!
……
*Στον ΑΡΕΙΟ Πάγο βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προκειμένου να καταθέσει το καταστατικό του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ που ίδρυσε μαζί με τις απαραίτητες 200 υπογραφές των ιδρυτικών μελών.
……

*Σημειώνω ότι την Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη το μεσημέρι ο Εμφιετζόγλου μίλησε μετά τη Ξάνθη, στη Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Αιτία της απόφασης του να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα ήταν, όπως σημείωσε, το ότι «η κατάσταση χειροτερεύει τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στα οικονομικά», τονίζοντας με έμφαση, “ΦΤΑΝΕΙ πια, αρκετά τράβηξε ο ελληνικός λαός απο τα λάθη των πολιτικών μας”
«Θα έχουμε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και θα έχουμε νέα μνημόνια», είπε για να προσθέσει «φτάνει πια. Αρκετά τράβηξε ο ελληνικός λαός από τα λάθη των πολιτικών. Έλεος πια, δεν αντέχει άλλο μνημόνιο ο ελληνικός λαός. Θεωρήσαμε ότι είναι ή τώρα ή ποτέ. Εάν δεν πετύχει η προσπάθεια μας, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν κάνω καμία προσπάθεια αυτοπροβολής, άλλωστε με ξέρετε. Ποτέ δεν ήθελα την αυτοπροβολή, πάντοτε ήθελα το καλό της πατρίδας», σημείωσε.
…..
*Μεταξύ άλλων, ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε και στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και στη στήριξη του πληθυσμού στις ακριτικές περιοχές ενώ αναφέρθηκε και στη δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για το οποίο είπε πως «είτε θα περιοριστεί στα διπλωματικά του καθήκοντα είτε θα καταργηθεί». «Το παραμυθάκι αυτό με το Προξενείο να απειλεί και να εκφοβίζει κατοίκους θα τελειώσει», τόνισε χαρακτηριστικά.
O ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ





