ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – «Στροφή» Σωκράτη και εγκώμια για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης!

Όλα αναμενόμενα…Αλλά να χαρακτηρίζει το «ύφος» του (παρά)ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Ξυνίδης ότι «μιμείται» το αντιδημοκρατικό στυλ των «παραπολιτικών» του Πάνου Παπαδόπουλου στο «Μαχητή» ομολογώ ότι δεν το περίμενα…! Ποιος ξέρει μέχρι τις εκλογές, τι άλλου θα μάθουμε..
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Λίγο πολύ είναι γνωστό πως ξεκίνησε η αντιπαράθεση του πρώην Υπουργού του ΓΑΠ και βουλευτή Ξάνθης με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Από ένα σχόλιο του ιδίου στον τοίχο του στο fb στις 26 Οκτωβρίου με αφορμή την είδηση ότι «την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ο Ξανθιώτης Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης».

Έγραψε λοιπόν στις 26/10, γιορτή του Αγίου Δημητρίου στο fb τα παρακάτω ο Σωκράτης:

«ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Στην μεθαυριανη παρέλαση (σ.σ. της 28ης Οκτωβρίου) μήπως αντί για τα καραγκιοζλικια να κάθεστε απέναντι από την εξέδρα επίσημων, να καταθέσετε μια πρόταση για κατάργηση των παρελάσεων; ή μήπως θα σας μαλώσει ο Μπάνος»

*Την παραπάνω ανάρτηση έκανε στη συνέχεια «θέμα» ο «Μαχητής»  του Πάνου Παπαδόπουλου χωρίς ωστόσο κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο…

Με αποτέλεσμα το XanthiLeft δια του γραμματέα του Γιώργου Χατζηθεοδώρου να απαντήσει στον Σωκράτη με το παρακάτω σχόλιο.

«Ο πρώην “σοσιαλιστής” βουλευτής υπουργός Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΣΥ και τώρα ΚΙΝΑΛ, έχασε και την αστική του ευγένεια αλλά και την ψυχραιμία του, εδώ και καιρό. Αποκαλεί τους 3 βουλευτές του νομού, καραγκιόζηδες.

Μάλλον εμπνευσμένος από τη σκιά που βρίσκεται.

ΥΓ. Συνέχισε να λειτουργείς ως απλός πασόκος δικηγόρος όπως ο λαός της Ξάνθης αποφάσισε για σένα».

*Ενώ λοιπόν όλοι θεωρούσαν ότι η αντιπαράθεση γίνονταν μεταξύ του στελέχους του ΚΙΝΑΛ και του ΓΑΠ στη Ξάνθη με  τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο πρώην Υπουργός αντέδρασε εκ νέου, με εγκώμια και «κλάδο ελαίας» ουσιαστικά για τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (Γρηγόρη Στογιαννίδη και Χουσεΐν Ζειϊμπέκ), κάνοντας μάλιστα και αβάντα στον μειονοτικό βουλευτή….εξαπέλυσε επίθεση κατά του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου χαρακτηρίζοντας… «αντιδημοκρατικά» τα παραπολιτικά του και παράλληλα άφηνε αιχμές κατά του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου!

Ο οποίος όμως σιγοντάρεται φανατικά από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που ήταν και είναι φιλικά προς τον κύριο Σωκράτη Ξυνίδη!!!

*Διαβάστε αυτούσια όλη την ανάρτηση και απάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη στο XanthiLeft! δια μέσω…Πέτρου Ούτση (XantniPress), που επί σειρά ετών ήταν επικοινωνιολόγος του Πούλιου ενώ το site που διαθέτει, επί 4ετία και πλέον, λιβάνιζε το ΣΥΡΙΖΑ:

«Αγαπητό  xanthipress

Διάβασα σε άρθρο σας με τίτλο “Έχει το θράσος και μιλάει – Για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μιλάμε” της 30ης Οκτωβρίου 2018 ότι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, απάντησε σε σχόλιό μου σχετικά με τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στις παρελάσεις, ως εξής: «Ο πρώην “σοσιαλιστής” βουλευτής υπουργός Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΣΥ και τώρα ΚΙΝΑΛ, έχασε και την αστική του ευγένεια αλλά και την ψυχραιμία του, εδώ και καιρό. Αποκαλεί τους 3 βουλευτές του νομού, καραγκιόζηδες. Μάλλον εμπνευσμένος από τη σκιά που βρίσκεται. ΥΓ. Συνέχισε να λειτουργείς ως απλός πασόκος δικηγόρος όπως ο λαός της Ξάνθης αποφάσισε για σένα».

Καταλαβαίνετε βέβαια ότι δεν παρακολουθώ τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για πολλούς λόγους. Πρώτον δεν με απασχολούν πολιτικά. Δεύτερον έχω και δουλειά να κάνω ως δικηγόρος Ξάνθης (που ευγενικά μου υπενθυμίζει ότι κατ’ αυτόν έχω …” υποβαθμιστεί”).Τρίτον δεν παρακολουθώ στήλες παραπολιτικών  με ύφος Πάνου Παπαδόπουλου που επιμελείται ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, (ίδια αντιδημοκρατική αντίληψη για την πολιτική και τα δημόσια πρόσωπα).

Επί της ουσίας τώρα.

Μίλησα για καραγκιοζλίκια. Εάν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσωποποιήσει τον χαρακτηρισμό στους βουλευτές δεν έχω πρόβλημα. Ο υφυπουργός και βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης είναι άτομο που υπολήπτομαι και συνεργάζομαι στα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου (κι ας έχουν φροντίσει καλοθελητές να με πληροφορήσουν ότι τον Ιούλιο του 2011 ως φοιτητής στην Κομοτηνή ήταν ανάμεσα στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ που μου πέταξαν τα αυγά στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Κι έτσι να έγινε, οφείλουμε ανοχή στους νεώτερους). Ο Γρηγόρης Στογιαννίδης είναι συμμαθητής μου και το 2010 τον στήριξα (μόνος και έρημος) στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης όταν το συνδικαλιστικό κατεστημένο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ήταν αντίπαλοί του και εξέλεξαν τους γνωστούς συνδικαλιστές παλαιάς κοπής. Φυσικά δεν εξελέγη και αντιμετώπισα τη χλεύη για την επιλογή μου από το συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Ο Χουσείν Ζεϊμπέκ είναι μακράν ο καλύτερος βουλευτής που έχει εκλέξει η μειονότητα στη Ξάνθη και του το έχω πει κατ’ επανάληψη και συνδεόμαστε για πάνω από 10 χρόνια με σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης. Τα παραπάνω δεν σχετίζονται με την απόφασή τους να κάθονται απέναντι από την εξέδρα τον επισήμων. Αυτό είναι καραγκιοζλίκι. Αλλά νομίζω ότι τον κ.Γραμματέα άλλο τον πείραξε. Ότι τους προκάλεσα να προτείνουν κατάργηση των παρελάσεων, άποψη που κατ’ επανάληψη έχουν διατυπώσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τολμούν να το κάνουν λόγω κ. Καμμένου. Πείραξε τον κ. Γραμματέα η αμφισβήτηση της “αριστεροσύνης” του. Δεν πειράζει όμως. Ποιος νοιάζεται άλλωστε με τόσα που έχουμε στο κεφάλι μας…»

…..

*Ποια ήταν η απάντηση του εκδότη του «Μαχητή» στην ανάμιξη του ονόματός του;

Διαβάστε κι αυτήν για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη:

«Ο…βήχας, τα σύνδρομα και η εμπάθεια του Σωκράτη Ξυνίδη ανέκαθεν δεν μπορούσαν να κρυφτούν! Από την εποχή των γενικών συνελεύσεων του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στα «Ολύμπια» τους παλιούς καλούς “καιρούς”, έστω κι αν κάποια στιγμή αναγκάστηκε και τα «κατάπιε» όλα γιατί στις εκλογές του 2009, φάνταζε ως…»θαύμα» να κερδίσει τον Σγουρισμό! Κάτι που ωστόσο το κατάφερε με την συνδρομή-ψυχής  βέβαια και του Πάνου Παπαδόπουλου και του “Μ”! (Σ.Σ. Ευτυχώς τα γραπτά μένουν…όπως και η αφιλία και αχαριστία του καθένα μας στη ζωή)

Αυτό στην ουσία …«εκβράζει» και με την απάντησή του στον (παρά)ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω….XanthiPress-Ούτση, με αιχμή του δόρατος όμως…εμάς!..

Ο Σωκράτης, ενοχλούμενος εμφανώς επειδή ο «Μαχητής» εκτός από το δικό του «χλευαστικό» σχόλιο για τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τις “παρελάσεις”, δημοσίευσε και την απάντηση του XanthiLeft, υπενθυμίζοντας ωστόσο στον…«ευγενή» και “δημοκράτη” πρώην Υπουργό του ΓΑΠ ότι «από τη μια ναι μεν χλευάζει τη στάση των 3 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις», από την άλλη όμως, η δικηγορική τους εταιρεία εμφανίζεται στα δικαστήρια ως …πολιτική αγωγή του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κατά των Δεδέ..!»

 Κι όσο για τα «αντιδημοκρατικά παραπολιτικά μας σχόλια»; Η έννοια περί «αντιδημοκρατισμού» είναι υποκειμενική κι όχι αντικειμενική…

Ιδίως όταν εκστομίζεται από τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Βέβαια ο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ το πιο πιθανό να βλέπει με …«συμπάθεια» και τα σχόλια αλλά και το συνολικό «ύφος και τη ζήλεια» του Σωκράτη για την υφυπουργοποίηση του Στάθη Γιαννακίδη…

Αντίθετα εμάς σε -αντίθεση με τους περισσότερους- δεν μας ενόχλησε, όπως δεν μας ενόχλησε βέβαια κι όταν ο  ΓΑΠ έκανε και τον Σωκράτη Ξυνίδη Υπουργό..!

Μερικά πράγματα είναι και θέμα γονιδίων…τι να κάνουμε».

-Τα συμπεράσματα φίλοι αναγνώστες για σας…

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ