ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Παρέμβαση Γιαννακίδη στην υπουργική σύνοδο για την Πολιτική Συνοχής στο Βουκουρέστι

*Η πολιτική συνοχής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, όπως σημείωσε στην παρέμβαση του στην υπουργική Σύνοδο για την Πολιτική Συνοχής στο Βουκουρέστι, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ.

….

*Όπως υπογράμμισε ο Ξανθιώτης υφυπουργός, η πολιτική συνοχής αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα που συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την πραγματική σύγκλιση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών περιφερειών. Συνιστά, επίσης, την κύρια επενδυτική πολιτική της Ε.Ε. με σημαντικές και μακροπρόθεσμες ορατές επιπτώσεις.

….

*Επιπλέον, συνέχισε ο ίδιος, αποτελεί πάγια ελληνική θέση ότι η πολιτική συνοχής αποτελεί ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία, καθώς έχει ως στόχο την προώθηση ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης μεταξύ των κρατών μελών και των Περιφερειών για την ενίσχυση της λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. «Από αυτή την άποψη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτική συνοχής πρέπει να παραμείνει ισχυρή με επαρκείς οικονομικούς πόρους, τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τους πόρους της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου» όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαννακίδης.

Ο Ξανθιώτης Υφυπουργός αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στη Αθήνα ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στη Ξάνθη.

…..

*Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη για δεύτερη φορά την Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες μετά την κλήση της την Τρίτη, η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη.

….

*Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, στην ελληνίδα πρέσβειρα έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

*Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσία στο Βουλαράτι» σχολιάζουν τα ΜΜΕ της γείτονος.

….

*Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μέλη του Ιερού Λόχου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί ωστόσο νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη της η Ομοσπονδίας Πατριωτικών & Ορθοδόξων Σωματείων και του Παρατηρητήριου για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.

Κρατούσαν συνθήματα με ελληνικές σημαίες και φωνάζανε συνθήματα.

Την ίδια ώρα ωστόσο άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούσαν… αντισυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

-Μη γελάς, μη μιλάς…Κινδυνεύει η Ελλάς!

…..

*Η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του 72χρονου από τη Φωκίδα, που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφόρω από αστυνομικούς να ασελγεί σε βάρος 13χρονης ρομά, μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ερημική τοποθεσία, ενώ μαζί ήταν και ένα ακόμη ανήλικο κοριτσάκι.

*Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Άμφισσας, η οποία εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 72χρονου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πράξεις που έλαβαν χώρα απογευματινές ώρες τις 10-10-2018, σε περιοχή του Νομού Φωκίδας.

Πρόκειται για τον:

ΓΛΑΒΑ Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεν. 21-01-1946

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει ισχύ για δύο (2) μήνες, ήτοι έως 23-12-2018, και σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2634-0-51222 & 2634-0-51111, του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
«Βιάστηκαν» κάποιοι στη δίκη με τον Δημήτρη Μπένη, να κατηγορήσουν τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλου ότι πίσω από τα δημοσιεύματά του κατά του πρώην αντιδήμαρχου Ξάνθης, βρίσκονταν οι…πάτρωνές του, υπονοώντας φυσικά τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο.
Να τα λένε αυτοί που δεν τον ξέρουν, πάει και λέει…Αλλά να εμφανίζουν υπό κηδεμονία…Δημαρχόπουλου τον εκδότη του «Μ» που χωρίς ένα ευρώ κάποτε τους υποστήριξε σθεναρά, τόσο με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου όσο και με τη στάση τους στις Εθνικές εκλογές του 2009, είναι το λιγότερο αχαριστία και αδικία από μέρους τους. Τα γραπτά άλλωστε μένουν και η συνεχής αρθρογραφία του Π. Παπαδόπουλου για τις συμπεριφορές του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης, δείχνει και του λόγου το αληθές!
Η ΚΑΤΙΝΑ