ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Στο πλευρό των συλλόγων και των πολιτών τάχτηκε ανοιχτά ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός για την Θηλιά

Στη Μητρόπολη Ξάνθης ανήκει το τεράστιο ησυχαστήριο της Μονής του Αγίου Πορφυρίου στο Γέρακα Ξάνθης, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις της γερόντισσας Άννας στο Next tv. Που σημαίνει ότι πίσω από την «επιφανειακή» σύγκρουση των 4 μητροπόλεων με την συγκεκριμένη Μονή, υπάρχει και μπόλικο παρασκήνιο….
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Στο πλευρό των συλλόγων και των πολιτών τάχτηκε ανοιχτά με δηλώσεις του στον Life 921 fm την περασμένη εβδομάδα ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι και να πρυτανεύσει ο διάλογος με την Περιφέρεια που δημοπράτησε και το έργο.

*Ο Αλέξανδρος Κοντός που την Δευτέρα βρίσκονταν στην Αθήνα και επέστρεψε στη Ξάνθη την Τρίτη το απόγευμα, έκανε και το παρακάτω σχόλιο στο fb για το ίδιο θέμα:

Είναι σε όλους τους Ξανθιώτες γνωστό καθώς και σε χιλιάδες επισκέπτες, ότι εδώ και πολλά χρόνια η ευρύτερη Δασική περιοχή γύρω από τον βράχο των δύο μοναστηριών αποτελεί έναν σπάνιο και μοναδικό προνομιακό χώρο χλωρίδας και πανίδας που άλλες πόλεις της χώρας μας το στερούνται. Επίσης σε αυτόν τον πολυδιάστατο φυσικό χώρο όλο το ημερολογιακό έτος και σχεδόν με όλες τις καιρικές συνθήκες, χιλιάδες πολίτες μετέχουν της φυσικής άθλησης και ψυχαγωγίας (Πρωτομαγιά) με ήπιες φυσιολατρικές δράσεις φροντίζοντάς τον πάρα πολύ τακτικά με την αποκομιδή σκουπιδιών από τις όποιες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η οποιαδήποτε παρέμβαση στον υπάρχον οδικό δίκτυο και γενικότερα στην προσβασιμότητα, θα πρέπει να είναι προϊόν μακράς και εκτενέστερης διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πάνω στις αρχές της προστασίας της φύσης, της ανιδιοτέλειας και της διαχρονικότητας.

Τότε και μόνο τότε θα αποτελεί συλλογική αποδεκτή ενέργεια υψηλού αισθήματος προσφοράς και μετοχής στα μέλλοντα του Τόπου.

*Στο μεταξύ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΞ δήλωσε χθες ενάντια στην ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της Θηλιάς με το λιτό σύνθημα: «SOS Θηλιά»

…..

*Και μια «φλογερή» δήλωση του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Μιχάλη Σπανίδη για το θέμα της Θηλιάς την οποία και δημοσιεύω αυτούσια:

Την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία, την αρετή της γνώσης, την ανιδιοτέλεια, την τιμιότητα,  το φιλότιμο τέλος είδα να ξεχειλίζουν από την απέραντη θάλασσα των παιδιών της Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας 10 του Ιούνη εν έτη 2019 στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης-Αγοράς, σε μία σπάνια περίοδο κανονικότητας.

Απέναντι στην προσοδοφόρα πρακτική της εκπόρνευσης του δασικού οδοστρώματος στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς, στέκονται τα «παιδιά με τα ηλιοκαμένα πόδια, που εξακολουθούνε ακόμα και τους λένε αλήτες».

Μάχονται την ανοργασμική λαγνεία που συνεχώς πεινάει, καθώς τώρα απλώνεται μπροστά μας με ένα πηχτό άγνωστο, με την σύγχυση να είναι γεμάτη από κραυγές, νηπιακές προσεγγίσεις και επιθυμίες.

Στην καρδιά των ονείρων μας φωλιάζει εξιδανικευμένη η έννοια του μέλλοντος της Πόλης, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι ο νέος πολιτικός λόγος που φέρνουμε.

Και ο λόγος αυτός λέει ότι θα βασιστούμε στους καλύτερους και θα σεβαστούμε εκείνους που θα ξεχωρίσουν με τον κόπο τους. Μπας και κατορθώσουμε στο τέλος και σπάσουμε την λύπη του καιρού, στον τόπο των κερδοσκόπων και των καιροσκόπων, σε μία Πόλη που έρπει εδώ και χρόνια σε διαδρομές ασύνδετες, με το χέρι ανάμεσα στους μηρούς της, εγκλωβισμένη στην λήθη του πυθμένα μιας άδειας πισίνας, προσπαθώντας να ξεφύγει από την σκιά της αυτοχειρίας της.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας.

….

*ΟΧΙ είπε η δημοτική σύμβουλος Ξάνθης Ειρήνη Χαριτωνίδου και δεν κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη, όπως όχι είπε και η δικηγόρος και Νομική σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων Αθηνά Ιωακειμίδου που κατέβηκε υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Σημιτσή.

Αντίθετα είπαν ΝΑΙ και κατεβαίνουν οριστικά υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη οι Ανέστης Αντωνιάδης, Μπαράν Μπουρχάν και Φώτης Καραλίδης.

Καλή τους επιτυχία.

……

*Οι πρώτοι Υποψήφιοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μεταξύ αυτών είναι και οι υποψήφιοι βουλευτές στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Σερρών και Καβάλας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω:

Ξάνθη

Καπαγερίδης Χρήστος – Αγρότης

Τουμάσης Γεράσιμος – Δημοσιογράφος

Δράμα

Νικολαΐδης Ελευθέριος – Αξιωματικός Αεροπορίας Στρατού ε.α.

Σελαλμαζίδης Ηλίας – Στρατιωτικός ε.α.

Χοροζίδου Χρυσάνθη – Λογίστρια

Ροδόπη

Κιφνίδης Νικόλαος – Ιατροδικαστής

Καβάλα

Μαυρίδης Χαράλαμπος – Ταγματάρχης ε.α.

Ναθαναηλίδης Αναστάσιος -Ηλεκτρονικός –Ελεύθερος Επαγγελματίας

Σέρρες

Ιωάννου Άγγελος – Δικηγόρο

 Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ