Αν «κρατήσει» ο Ανεξάρτητος βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης και παραμείνει ανεξάρτητος, πάμε στους 152 βουλευτές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οπότε μήπως ήρθε η…ώρα του Σταύρου Θεοδωράκη και του έτερου ποταμίσιου για να ξαναγίνουν 154; Ας περιμένουμε λίγο…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Στην ανεξαρτητοποίηση από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, λόγω της διαφωνίας του με τη συμφωνία στο Μακεδονικό.
Αναλυτικότερα αναφέρει στο ρεζουμέ της επιστολή του τα παρακάτω:
«Έρχομαι τώρα στο λόγο της αποχώρησής μου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την ΚΟ τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα» για να εξηγήσει στην συνέχεια: ««Στην τοποθέτησή του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω την θέση μου».
….
*Τέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του τονίζοντας ότι «τώρα από το μετερίζι του ανεξάρτητου βουλευτή θα συνεχίσω τον αγώνα μου τον έντιμο αγώνα για τον οποίο είμαι υπερήφανος, για την πατρίδα, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία»
………

*Πως σχολίασε στο fb ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη και ποιο ήταν το σχόλιο του Πέτρου Ούτση;
Διαβάστε παρακάτω:
“Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης
ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΆΝΕΙΣ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΛΑΖΑΡΊΔΗΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΈΡΓΟ? ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΌΝ ΉΡΘΕ Η ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΓΙΑ ΤΟ” ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ” ΚΑΙ ΠΉΡΕ ΤΟ ΠΕΝΤΆΛΕΠΤΟ ΔΗΜΟΣΙΌΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΊ ΌΠΩΣ ΈΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΆΛΟΣ ΓΟΥΌΡΧΟΛ”
Outsis Petros: Ο Λαζαρίδης έκανε όλες τις ερωτήσεις των ΑΝΕΛ στην βουλή. Επίσης αν αυτή την στιγμή δεν έχουν κλείσει τα πρατήρια κάτω από τις οικοδομές στην Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα, 1500 στον αριθμό, το οφείλουν στον Λαζαρίδη. Απλά με την παραίτηση του επανήλθε στον πραγματικό κόσμο
………..

*Εντωμεταξύ, συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο Δημήτρης Καμμένος σχετικά με την πορεία της συγκυβέρνησης.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε, ακόμη, πως νομικοί ετοιμάζουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
«Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την Τρίτη (26/6).
«Την Τετάρτη αναμένουμε από την Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας – Αυστραλίας μία τεκμηρίωση ιστορικών, που μου την έστειλε ο Πρόεδρος κ. Μιχαλόπουλος, βάση της οποίας, η σύμβαση μπορεί να κηρυχθεί άκυρη διότι πρέπει να κηρυχθεί πρώτα άκυρη η Σύμβαση του Βουκουρεστίου για να υπογραφεί αυτή που υπέγραψαν στις Πρέσπες. Θα έχουν πλήρη νομική και ιστορική τεκμηρίωση. Το λέω για να καταλάβουμε ότι δίνεται ένας αγώνας, δεν είπα τυχαία ότι δεν έχει ισχύ η υπογραφή του κ. Κοτζιά, διότι η κυβέρνηση μας έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην την κυρώσει στην Ελλάδα και εσείς κάνετε τσάμπα δουλειά κ. Ζάεφ», είπε.
Όπως υποστήριξε, πως νομικοί ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
………

*Σχολιάζει με χιούμορ ο Αναστάσιος Τσορλίδης στο fb μετά τα χθεσινά μπουρίνια σε όλη την Ελλάδα, τα παρακάτω:
«Άλλες δύο φορές να δείξει ο ΣΚΑΙ την κονσέρβα εκπομπή με τον συγχωρεμένο Μητσοτάκη μέχρι και τυφώνες θα κάνει στην Ελλάδα»
…….

*Δυσάρεστη τροπή έχει λάβει η κινητοποίηση των αγροτών στην περιοχή Φιλίππων που αντιτίθενται στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, όταν μάλιστα για 6η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης λόγω των επικείμενων εργασιών που σκοπεύει να προχωρήσει η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην περιοχή των Κρηνίδων.
………

*Συγκεκριμένα χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε σε προσαγωγές 8 ατόμων που διαφωνούν με τις επιλογές της εταιρείας καθώς η τελευταία τους μήνυσε για παρακώλυση των εργασιών και μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο κ. Καλπακίδης όπως και ένας Ιταλός υπήκοος που έκανε μαζί του απεργία πείνας για συμπαράσταση.. Μάλιστα στην συνέχεια οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις και ακολουθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ





