ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Μόνος και έρημος ο Καρά Αχμέτ στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης

Ακόμη δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο διαψεύδει η κυρία  Χρύσα Ούτση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη για την χορηγία των 4.500 ευρώ από το Υπουργείο Τουρισμού κι όχι η ίδια η Υπουργός κυρία Κουντουρά! Ως πότε θα υποκαθιστά Υπουργικούς ρόλους ένα απλό κομματικό στέλεχος των ΑΝΕΛ;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ.Χαρίτση σε ερώτηση που συνυπέγραψαν και με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, μας έστειλαν οι δυο βουλευτές Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης και Ζειμπέκ Χουσεΐν.

Ιδού λοιπόν η απάντηση του κ.Χαρίτση στη Βουλή των Ελλήνων:

Απαντώντας στην ερώτηση που καταθέσαμε με θέμα: «Εισοδηματική Ενίσχυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών στην Ξάνθη» προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου να επιτευχθεί ομαλά η μετάβαση της άσκησης της αρμοδιότητας σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών. Συνεπώς, τα κατά τόπους ΚΕΠ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά των δικαιούχων μέχρι και τις 31-12-2018 και κατόπιν τα αποστέλλουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έπειτα στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ.

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε τους δικαιούχους των περιοχών του Δήμου Μύκης και των κοινοτήτων Σταυρούπολης, Γαλάνης, Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κιμμέριων, Κομνηνών, Νεοχωρίου και  Πασχαλιάς ότι μπορούν να απευθυνθούν σχετικά στα κατά τόπους ΚΕΠ έως 31-12-2018. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση φτάνει τα εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και τα τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

…….

*Επτά αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε 522 ανέργους, πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αφορούν τις επιχειρήσεις:

«ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.»: 85 άτομα

«Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.»: 71 άτομα

«ΚΑΠΝΙΚΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.»: 343 άτομα

«ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ»: εννέα άτομα

«ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ»: επτά άτομα

«ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ»: επτά άτομα

«Α.Ξ.Ε. ΠΛΑΖΑ Α.Ε.»: 13 άτομα.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Ηλιόπουλος υπέγραψαν την απόφαση για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 641,41 ευρώ, σε άνεργους του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Το υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και εργαλείο που διαθέτει για την ενίσχυση και τη στήριξη εργαζομένων που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

*Από την ΔΕΥΑΞ πήρα και δημοσιεύω την παρακάτω ενδιαφέρουσα ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης είναι απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 από 10:00π.μ. έως 14:00μ.μ. στις παρακάτω οδούς :

  1. Κύθνου από την οδό Κοψιδά έως την οδό Δοϊράνης και Λ. Στρατού.
  2. Λ. Στρατού από την οδό Κοψιδά έως την οδό Δοϊράνης.

Ευχαριστούμε  για  την  κατανόηση.

…….

*Σε χρόνο ρεκόρ πέρασαν στη χθεσινή οικονομική επιτροπή τα δυο θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ποια ήταν αυτά;

1.Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού διενέργειας της υπηρεσίας με τίτλο: «Εργασίες καθαρισμού του περιαστικού άλσους για λόγους πυρασφάλειας» (εισηγητής Κυριάκος Πεπονίδης)

2.Εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης για άσκηση έφεσης κατά της αριθμ.306/2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ξάνθης (εισηγήτρια Ελένη Χατζηλιάδου)

….

*Τι μου έκανε εντύπωση; Και η χθεσινή…μοναξιά του δημοτικού συμβούλου και δικηγόρου της παράταξης Φανουράκη. Μόνος κι…έρημος!

Και απόντες από τη συνεδρίαση τόσο ο Φανουράκης, όσο και οι Λύρατζης και Δέσποινα Παρτσαλίδου!

Κι ο νοών νοείτω, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να δεχτούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον εργολάβο που εκτέλεσε «εργασίες» στο υπόγειο πάρκινγκ κατόπιν…προφορικών εντολών του κυρίου Τσέπελη την περίοδο 2013-2014 με δήμαρχο τον  Λάκη Στυλιανίδη!!!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ