ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η Ούτση Κούτρα Χρύσα διαψεύδει τις δηλώσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην ΕΡΤ3 για τον ρόλο του Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης!

Το έκανε με την σύζυγο του πολιτευτή των ΑΝΕΛ Διαμαντή Σκουλαρίκη. Το ξαναέκανε με την σύζυγο του Μιχάλη Ζαμπάρα. Νa πηγαίνει ερήμην τους και να προσπαθεί να τις πείσει να κατέβουν υποψήφιες μαζί του! Αλήθεια, ο κύριος Τσέπελης θα ήθελε να του κάνουν τα ίδια;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Έτοιμη είναι η προτομή του Αλέξανδρου Καραμανλή όπως μας ενημέρωσε μέσα από το fb ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που φωτογραφήθηκε μάλιστα μαζί της και το έβγαλε και στο fb ως….ανδραγάθημα!

-Αφού είναι έτοιμη, τότε γιατί δεν κάνατε τα εγκαίνια κύριε Ζαγναφέρη όπως είχατε δεσμευτεί στην 99η Επέτειο Απελευθέρωση της πόλης; Ειλικρινά απορώ…

…..

*Την ίδια ώρα και με ξεχωριστή υπερηφάνεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Κιατίπης μαζί με τον Πατεράκη, φωτογραφίζονταν υπερήφανα με το στέλεχος του κόμματός τους Μανώλη Φανουράκη…

Που σημειωτέων , δυο φορές καταψήφισε την κατασκευή της προτομής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Ξάνθη…

-Και γι’ αυτό προφανώς ο  κύριος Κιατίπης το διασκεδάζει και φωτογραφίζεται μαζί του…!

…..

*Το πρωτοκλασάτο μέλος των ΑΝΕΛ Ούτση Κούτρα Χρύσα διέψευσε τις δηλώσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην ΕΡΤ3 για τον ρόλο του Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης! Τονίζοντας με έμφαση ότι το ελληνικό κράτος δεν έκανε καμιά υποβάθμιση στο θεσμό!

Ιδού αυτούσια όλη η δήλωσή της:

Σε εκπομπή της ΕΡΤ3 λέχθηκε από τον βουλευτή του Σύριζα Ξάνθης κ.Χουσείν Ζειμπέκ μεταξύ άλλων ότι με τον διορισμό Τοποτηρητή Μουφτή υπάρχει υποβάθμιση του ρόλου του. Επειδή δεν υπήρχε αντίλογος και ακούστηκε αυτό στην δημόσια τηλεόραση, νιώθω χρέος προς τον θεσμό να διαψεύσω την δημοσία προσωπική του εκτίμηση.
Ο Τοποτηρητής Μουφτής είναι ακριβώς το ίδιο με τον Μουφτή και το ελληνικό κράτος δεν έκανε καμία υποβάθμιση στον θεσμό! Η διαφορά είναι μόνο στον τρόπο ανάδειξης- ο Μουφτής διορίζεται από 10μελους επιτροπή ενώ το τοποτηρητής Μουφτής χωρίς αυτή την γνώμη. Το κυριότερο δε οι αποφάσεις του τοποτηρητή Μουφτή έχουν ακριβώς την ιδία εγκυρότητα για το κράτος μας.
Οι υπόδικοι τώρα παρακρατικοί Μουφτήδες που εκλέχθηκαν σε τζαμιά ανά χείρας με αδιευκρίνιστο εκλογικό σώμα, εξαιρώντας από την διαδικασία τις γυναίκες και λογοδοτούν στην Άγκυρα ΠΟΤΕ δεν θα είναι ανώτεροι ή ίσοι με τους διορισμένους από την Ελληνική πολιτεία.

ΟΥΤΣΗ ΧΡΥΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Περιμένω  με αγωνία την απάντηση του Χουσεΐν…

….

*Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος με ανακοίνωσή του: «Νέος Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ορίσθηκε με τριετή θητεία ο ιατρός Νικηφορίδης Δημήτριος, Συντονιστής – Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου και έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα. Η διαδικασία πλήρωσης της θέσης ξεκίνησε μετά τη λήξη της θητείας -λόγω συνταξιοδότησης- του επί σειρά ετών προηγούμενου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου».

Καλορίζικος στη νέα του θέση και καλή επιτυχία στο έργο του…

………

*Με ανακοίνωσή της στα τοπικά ΜΜΕ η Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης για το Μακεδονικό, αναφέρει τα παρακάτω:

«Παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε στο κοινό σας ότι την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, στις 18:00μμ διοργανώνεται από την ακομμάτιστη Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης, συγκέντρωση – πορεία στο κέντρο της Ξάνθης με σημείο συγκεντρώσεως και έναρξης πορείας την πλατεία Ελευθερίας κατά την οποία θα γίνει συλλογή υπογραφών για την αντίθεσή μας στο προσύμφωνο των Πρεσπών, μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Ξάνθης με συμμετοχή εώς σήμερα πέραν των 40 εθελοντών και 2000 υπογραφών, ενώ υπάρχει συμμετοχή εθελοντών από Αγγλία, Σουηδία και Γερμανία.

Με αφορμή την ελλειπή ύλη που παραχαράζει την Ελληνική ιστορία στα μαθήματα ιστορίας και Θρησκευτικών στα σχολεία και τη πίεση στους Θεολόγους που αρνούνται να διδάξουν τα νέα βιβλία Θρησκευτικών , με αφορμή την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια ,με αφορμή την ελευθερία που δίνεται σε Έλληνες Μουσουλμάνους να κάνουν προπαγάνδα στη Θράκη υπέρ της Τουρκίας χωρίς τη παρέμβαση της δικαιοσύνης.  Διαμαρτυρόμαστε για τα παραπάνω ζητήματα και ζητάμε να δοθούν λύσεις άμεσα.

Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης: +30 690 649 4377»

…….

*Παρουσία της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου και του υφυπουργού Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της 26ης Kavala Expo 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία και Κύπρο.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ