ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η Άννα Ζανιδάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πασχάλη Λύρατζη

Και τώρα που τον «έδιωξαν» τον Φανουράκη από το ψηφοδέλτιο του Σάββα Μελισσόπουλου επειδή εμφανίζονταν ο ίδιος ως…αρχηγός της παράταξης «Ξάνθη για όλους», τι θα πράξει; Θα στραφεί εναντίον του Σταυρακάρα, του Αμοιρά και του Δημήτρη Ζώτου; Λέμε…
ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*Αστέρι που κάνει εκπομπές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο έκλεισε για υποψήφια δημοτική σύμβουλο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης. Πρόκειται για εξαίρετη προσωπικότητα και μητέρα 4 παιδιών που ασχολείται ιδιαίτερα με τον Πολιτισμό. Το όνομά της; Άννα Ζανιδάκη

Ποιος είναι ο τίτλος της εκπομπής της Άννας Ζανιδάκη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο; Το αραξοβόλι των ευχών!

-Με τις ευχές μου για καλή επιτυχία.

….

*Και ο εξαίρετος Γιάννης Μωραϊτης, δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου και ιδιαίτερα δημοφιλής πολιτικός στην περιοχή, κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ιδού και το σχόλιό του στο fb:

«Γιάννης Μωραϊτης: Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Ιάσμου ως Δημοτικός Σύμβουλος σχεδόν 4,5 χρόνια με τον συνδιασμό του Κυριάκου Αμουτζα όπου με πολύ δουλειά και προβληματισμούς αν και είμαστε στην θέση της αντιπολίτευσης καταφέραμε να υλοποιήσουμε αρκετές από τις προτάσεις μας .Πριν από μερικές μέρες δέχθηκα μια πρόταση απο τον Χριστοδουλο Τοψιδη Υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜΘ για να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο του στην ΠΕ Ροδόπης .Μετα από ώριμη σκέψη και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Πολίτες της Ροδόπης αποφάσισα να συμμετέχω στον συνδυασμό ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ στο πλευρό του Χ.Τοψιδη και ζητώ την στήριξη όλων σας για μια Περιφέρεια ισχυρή απέναντι στις νέες προκλήσεις.»

-Μπήκε γερά και δυνατά ο Γιάννης Μωραίτης στις Περιφερειακές εκλογές.

………….

(φώτο Μωραιτης)

*Ενδιαφέρουσα είδηση. Το Επιμελητήριο Ξάνθης διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών», την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00. π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Βασ. Κων/νου 1, 67132 Ξάνθη.

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

………….

*Aπό τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης γνωστοποιείται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου  ή για μετατροπή υφιστάμενης άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου σε άλλο τύπο σύμφωνα με το Ν. 4070/2012.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Ξάνθης μέχρι τις 29-03-2019 και ώρα 15:00, συνοδευόμενη από όλα τα οριζόμενα δικαιολογητικά στα άρθρα 109 και 110 του Ν. 4070/2012. Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Π.Ε. Ξάνθης για τις οποίες ζητείται άδεια Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, το είδος της άδειας (ή των αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα σύμφωνα με υπ΄αριθμ.οικ.: 18150/ΞΔΜΕ: 1833/31-01-2019 (ΦΕΚ 659/Β΄/28-02-2019) (ΑΔΑ: Ψ7697ΛΒ-ΠΛΔ) Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΑΔΑ: 6ΒΒΜ7ΛΒ-ΦΘΜ) έχει αναρτηθεί στoν ιστότοπο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης www.pexanthis.eu

Πληροφορίες: Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ξάνθης

Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας (γραφείο 114)

Τηλέφωνα:       2541350150 Κωνσταντινίδης Μ. και 2541350242 Φωτιάδου Α.

…………..

(φώτο δημοσκόπηση)

*Προβάδισμα 4,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata που παρουσιάστηκε στο Kontra Channel.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ 5%, ενώ το ΚΙΝΑΛ 4%, η Ενωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι 1%, ενώ οι ΑΝΕΛ 0%.

Ενεργή συμμετοχή φαίνεται πάντως ότι θα έχουν οι νέοι στις εκλογές 2019. Κι αυτό γιατί οι οκτώ στους δέκα έχουν αποφασίσει ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Το 79% απάντησε θα πάει να ψηφίσει και το 21% ότι δεν θα πάει.

…..

*Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης:

Το 74% χαρακτηρίζει θετική η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ενώ το 24% αρνητική.

Η πορεία της οικονομίας διχάζει τους νέους. Το 49% πιστεύει πως από δω και πέρα θα πάει καλύτερα, ενώ το 47% χειρότερα.

Το 71% είναι θετικό στη νομιμοποίηση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, ενώ το 26% αρνητικό. Το 40% είναι θετικό στη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους και το 59% αρνητικό.

Το 60% είναι θετικό στο σύμφωνο συμβίωσης, ενώ το 37% αρνητικό.

Το 48% είναι θετικό στην ταυτότητα φύλου, ενώ το 48% αρνητικό. Και στο ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας οι γνώμες είναι μοιρασμένες με το 49% να είναι θετικό και το 48% αρνητικό.

……..