ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – «Γιόρτασε» την 28η Οκτωβρίου στην Τουρκία ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβαν Ντελή!

Δρυoς πεσούσης πας ανηρ ξυλεύεται. Η ρήση αυτή είναι του Μενάνδρου
Μεταφορικά η φράση αυτή σημαίνει πως όταν κάποιος ισχυρός χάσει τη δύναμή του, τότε όλοι προσπαθούν να επωφεληθούν, να κερδίσουν κάτι καλό από την εξασθένισή του. Κι όσοι «ευνοήθηκαν» από τον κύριο Δημαρχόπουλο, τρέχουν τώρα με τον Τσέπελη….!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Στην Τουρκία προτίμησε να βρίσκεται ο εκλεκτός όχι μόνο του Μετέ αλλά και του κυρίου Τσέπελη, Δήμαρχος Μύκης, κος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αντί να παρίσταται στην παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων.

-Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος είναι «εκλεκτός» και του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη;

Μα γιατί αυτός τον έβαλε και στο Δ.Σ. της ΔΙΑΜΑΘ!!! Προκειμένου με τον τρόπο αυτό να «ικανοποιήσει» ένα ακόμη αίτημα του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ!

….

*Ωστόσο η απουσία του Δημάρχου από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες πομάκους της ορεινής Ξάνθης –απουσίαζε φυσικά κι από την παρέλαση της Σμίνθης όπου το παρόν έδωσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης- αρκετοί εκ των οποίων εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός.

*Μάλιστα και ο ίδιος  Δήμαρχος Μύκης έσπευσε να γνωστοποιήσει την παρουσία του στην γείτονα χώρα αλλά και τις εκεί ιδιαίτερες επαφές του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτησή του στο fb φυσικά στην…Τουρκική γλώσσα! Αφού καυχιέται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι είναι…Τούρκος Δήμαρχος.

Ιδού και η ανάρτησή του εις την Τουρκική γλώσσα!

………..

*Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης και ψήφισε ομόφωνα τα δυο θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν θέσεις στάθμευσης.

Απών από τη συνεδρίαση ρουτίνας ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, παρών όμως ο αντ’ αυτού Μανώλης Φανουράκης ενώ προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Ζερενίδης.

……

*Αναλυτικότερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης ψήφισε ομόφωνα:

Τη  «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΗΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 45 αλλά και τη θέση  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 6

Η συνεδρίαση έληξε σε χρόνο ρεκόρ. Ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και μέχρι τις 2.30 είχε τελειώσει!

*Ποσό ύψους 13.800 ευρώ κλήθηκε να επιστραφεί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, από … «μαϊμού» τυφλό ο οποίος κάθε μήνα και για 2 περίπου χρόνια λάμβανε το σχετικό επίδομα 697 ευρώ!

Καταγγελία ωστόσο έβαλε τα πράγματα…σε ..τάξη αφού η αρμόδια υπηρεσία έκανε επανέλεγχο της γνωμάτευσης αναπηρίας από το ΚΕΠΑ.

Όπως διαπιστώθηκε ο… τυφλός Αλεξανδρουπολίτης δεν ήταν τόσο τυφλός όσο θα … βόλευε την τσέπη του αλλά 50% γεγονός που δεν επιτρέπει τη χορήγηση επιδόματος τυφλότητας.

Στον… «τυφλό» πάντως ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

…..

*Όπως έγινε γνωστό από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, συγκροτείται συνεργείο δίωξης ημίαιμων αγριόχοιρων με απόφαση του Δασαρχείου Ξάνθης.

Όπως αναφέρει απευθυνόμενος στα μέλη του συνεργείου δίωξης αγριόχοιρων που δηλώσαν συμμετοχή στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου, θα συγκροτηθεί για πρώτη φορά το συνεργείο για την δίωξη-θήρα ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

…..

*Η δράση γίνεται σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που αφορά τον έλεγχο πληθυσμών ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων στα πλαίσια μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Ιδού αυτούσια και η ανακοίνωση του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης:

«Παρακαλούμε τα μέλη του συνεργείου και μόνο να βρίσκονται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 07:30 το πρωί στο γήπεδο του Ερασμίου με όλο τον εξοπλισμό τους και τα κυνηγετικά σκυλιά. Η όλη δράση διοργανώνεται και θα επιβλέπεται από το Δασαρχείο Ξάνθης με την παρουσία δασικών υπαλλήλων και την συμβολή των θηροφυλάκων των κυνηγετικών οργανώσεων».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ