ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ένα σπίτι κατέρρευσε στην Παλιά πόλη της Ξάνθης, λόγω των ισχυρών ανέμων

Καλά οι κύριοι Τσέπελης, Φανουράκης κλπ το διαθέτουν το χρήμα και μπορούν να πάνε και στα πλέον πανάκριβα ρεβεγιόν…Τον κόσμο δεν τον λυπούνται που τον κατέβασαν στην υποδοχή του νέου χρόνου το βράδυ της Τρίτης και το μόνο που είχαν να του προσφέρουν ήταν….πυροτεχνήματα κι έναν d.j που είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε, ένα και το αυτό; Κι όλα αυτά για να βγάλουν …ΚΑΚΙΕΣ και ΕΜΜΟΝΕΣ για τη Θρακική Σκηνή και τη Βραδιά Ονείρων;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, υποδέχτηκε οικογενειακά  την έλευση του νέου χρόνου και παρακολούθησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς την θεία λειτουργία ανταλλάσσοντας ευχές με πολλούς πολίτες, ευχόμενος τα παρακάτω:

«Το 2020 να είναι χρονιά δημιουργίας, ειρήνης και ενότητας για όλους τους Έλληνες και πρωτίστως για τους Θρακιώτες, Χριστιανούς και μουσουλμάνους. Και φυσικά μια καλύτερη χρονιά και Αγρότες και Κτηνοτρόφους.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία, προκοπή και οικογενειακή ευτυχία»

*Ε μεταξύ μας, δεν ήταν και το καλύτερο να «συνοδεύουν» τον Τσέπελη στο Γηροκομείο Ξάνθης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας Γιάννης Παπαχρόνης!

Ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος που εκλέχτηκε με το «ζόρι» Δήμαρχος Ξάνθης και χάρις στο Τουρκικό Προξενείο φυσικά και  τα γνωστά συμφέροντα και θέλει να εμφανίζεται ο…αρχηγός της «παρέας» του Δήμου Ξάνθης;

-Προσέξτε όμως κάτι…Η λέξη «παρέα» του Δήμου Ξάνθης είναι χαρακτηρισμός του γραφείο τύπου του κυρίου Τσέπελη…Όχι δικός μας!

…..

*Είναι ζήτημα αν συνεδρίασε 1-2 φορές μέχρι σήμερα το Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου όπου όπως μαθαίνω κουμάντο μέχρι στιγμής κάνει ο αντιπρόεδρος Πάνος Αμβροσιάδης με εντολές του οποίου μάλιστα….!

Προβάλλεται από το δημοτικό ραδιόφωνο ένα άλλο…ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟΝ, επειδή είναι φιλικό του κυρίου Αμβροσιάδη!!!

Κύριε Αμβροσιάδη, πόσο ηθικό αλλά και νόμιμο είναι αυτό μπορείτε να μας το πείτε;

……

*Μειωμένη ήταν η Τουριστική Κίνηση στο Νομό Ξάνθης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η υπόθεση ξενοδοχείο, είναι πολύ δύσκολη ειδικά για την περιοχή μας. Ο κύριος Ιερόπουλος αναφέρθηκε και στο Δασικό χωριό της Ορεινής Σταυρούπολης και είπε ότι η λειτουργία του είναι ασύμφορη τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές επενδύσεις, από όποιον επιχειρηματία και αν το αναλάβει..

….

*Ποδοσφαιρικό. Γεύμα για…δυο παραμονές της Πρωτοχρονιάς στο ΚΤΗΜΑ όπου θεάθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης να τρώνε και να συζητάνε προφανώς τα θέματα της ομάδας ο Πρόεδρος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου και ο ισχυρός ανήρ της Ξάνθης Νίκος Επιτρόπου!

….

*Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία, υπό τη μορφή ισχυρών ανέμων, που έπληξε και τη Ξάνθη αυτές τις μέρες. Στην εκκλησία του Ακάθιστου Ύμνου έπεσε ένα παλιό σπίτι, ενώ κατέρρευσαν οι τζαμαρίες σε πολλά καταστήματα.

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν καταστροφές και υλικές ζημιές, με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις Υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπισή τους.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν την Χριστουγεννιάτικη φάτνη που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ στην περιοχή του παλιού υδραγωγείου ένας τοίχος έπεσε. Μια στάση ξηλώθηκε ενώ έπεσαν και φωτιστικά μέσα στην πόλη. Στην περιοχή των νεκροταφείων προκλήθηκαν ζημιές στον φράχτη μετά από πτώση δέντρου ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε φωτεινούς σηματοδότες στην ανατολική και δυτική είσοδο της πόλης. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο ορεινό οδικό δίκτυο τόσο με κατεύθυνση τη Σταυρούπολη όσο και προς τον Εχίνο.

Από τη μανία των ανέμων δεν γλίτωσαν φυσικά οι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι έκαναν βόλτες μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

….

*Στο δελτίο τύπου που έδωσε η Πυροσβεστική Ξάνθης, αναφέρει τα παρακάτω:

Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα, εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων, που έπληξαν τον Νομό Ξάνθης, με ριπές που έφτασαν τα 9 Μποφώρ, η Υπηρεσία μας επενέβη σε συνολικά 23 συμβάντα, από τα οποία τα 12 αφορούσαν κοπές κλαδιών – δέντρων, τα 7 απομακρύνσεις αντικειμένων, τα 3 σε κατάσβεση πυρκαγιών μικρής έκτασης, ενώ σε 7 περιπτώσεις που κλήθηκε δεν χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ