ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ, Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ «Μ» ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν μπορώ να καταλάβω ο γνωστός κύριος Γιουσούφ που το «παίζει» Μητσοτακικός και τη Κυριακή ήταν και στα αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Εθνάρχη Κώστα Καραμανλή, τι δουλειά είχε χθες στο δικαστήριο Ξάνθης στο πλευρό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Είναι και με τον Κυριάκο αλλά και με τον Τσίπρα;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με μια ιδιαίτερα σεμνή ανάρτηση στο fb ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη χθεσινή πανηγυρική αθώωσή του στη δίκη που είχε μηνυτή τον βουλευτή του Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Διαβάστε το πρώτο σχόλιό του:

Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου (σήμερα) ύστερα από δυο διακοπές και διαδικασία τριών ημερών, ολοκληρώθηκε η δίκη τα «Μ» με μηνυτή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Το Μονομελές δικαστήριο Ξάνθης με κήρυξε αθώο και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά και για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τα γεγονότα της Γλαύκης στη κηδεία του άτυχου Έλληνα μουσουλμάνου στρατιώτη στις 14 Ιουλίου 2016.

Ευχαριστώ την δικηγόρο υπεράσπισης του «Μ» Λίτσα Μιχαηλίδου και όλους τους φίλους και αναγνώστες της εφημερίδας που έδωσαν δυναμικά το παρόν δίπλα μου. Η ελπίδα δεν χάνεται, σας ευχαριστώ όλους

…..

*Και το δεύτερο σχόλιο του εκδότη του «Μ» και πάλι στο fb:

«Στη δεύτερη φωτογραφία που βλέπετε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσειν Ζεϊμπέκ με τον Αντιπρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB Oζάν Αχμέτογλου και δημοσιογράφο της ανθελληνικής εφημερίδας Γκουντέμ περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Ο βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου κ.Ζεϊμπέκ οφείλει να στηρίξει τους Νόμιμους Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, διότι εκτός των άλλων, τους διόρισε ο δικός του (πρώην) Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η δική του (πρώην) Κυβέρνηση, ή να παραιτηθεί και να συμπορευθεί με το Τουρκικό Κόμμα DEB που και σήμερα ήταν φανατικά δίπλα του. Και τα δυο…μαζί, δεν γίνεται!»

-Για τον κύριο Ζεϊμπέκ όλα γίνονται! Αρκεί να εκλέγεται βουλευτής, να εισπράττει κάθε μήνα τον υψηλό μισθό του και να το «παίζει» και με τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ και με το DEB αλλά και να δηλώνει ταυτόχρονα…αριστερός!

Άξιος!

….

*Στα τρία «έσπασε» η ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη νέα Κομισιόν.

Τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL) ακολούθησε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου και η Έλενα Κουντουρά καταψήφισαν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν.

*Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους της αρνητικής ψήφου σημείωσε ότι η ευρωομάδα δεν θέλει την Κομισιόν να είναι όμηρος των Όρμπαν και Σαλβίνι.

«Δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι. Και γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Εντούτοις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης είχε διαφορετική άποψη, ψηφίζοντας υπέρ της Επιτροπής ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία.

….

*Σαν μια…καλή και ευτυχισμένη οικογένεια ήταν στη συνεδρίαση της Τρίτης συμπολίτευση και αντιπολίτευση με τον μεν Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη μάλιστα να κάνει και πάλι…γύρες στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να κάθεται δίπλα στον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Ματθαίο Σαββίδη τον δε Μανώλη Φανουράκη να έχει…πολιτικό φλερτ με τον Πασχάλη Λύρατζη που εξακολουθεί μάλλον να «ψάχνεται» αναζητώντας…ρόλο και φυσικά έτσι να εκτίθεται περισσότερο!

….

*Στην αρχή της συνεδρίασης  ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» κ. Γιάννης Παπαχρόνης πρότεινε την διεξαγωγή συμβουλίων κατά την ημέρα Τετάρτη ή και κάθε Τετάρτη εάν χρειαστεί, αφού τα απογεύματα της Τρίτης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουν μαγαζιά ή ιατρεία ή γραφεία και εργάζονται.

Με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να ζητάει την…κατανόηση των δημοτικών συμβούλων.

…..

*Τελικά το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να προηγηθούν το 24ο  και 25ο θέματα που αφορούν στο τεχνικό πρόγραμμα –και πέρασαν- προκειμένου να διευκολύνει τον Δήμαρχο Ξάνθης που απουσίαζε χθες στην Αθήνα λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεών του.

*Από τα ενδιαφέροντα θέματα στη προχθεσινή συνεδρίαση που όπως ανέφερα και παραπάνω θύμιζε…ευτυχισμένη οικογένεια, το ψήφισμα που πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Κώστα Βογιατζή υπέρ των δασεργατών Ξάνθης και Σταυρούπολης  και πέρασε ομόφωνα.

…..

*Στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα, συζητήθηκε πρώτο το 24ο, το οποίο αφορούσε σε «Τροποποίηση της αριθμ.174/2-8-2019 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αφορά «Έγκριση της αριθμ.12/2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης η οποία αφορά: «Επιχορήγηση του Δήμου Ξάνθης από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”».  Θέμα για το οποίο ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης, πρότεινε την αλλαγή του τίτλου για τις κατανομές, προκειμένου να διευκολυνθούν πολλά ζητήματα και πέρασε με…άνεση!

….

*Εκεί βέβαια που έγινε ένας μικρός χαμός ήταν το θέμα του κολυμβητηρίου όπου ακούστηκαν πολλά και διάφορα…χωρίς για να περάσει τελικά το θέμα κατά πλειοψηφία με εκατέρωθεν αιχμές….και πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ