ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

H δίκη του Πάνου Παπαδόπουλου) με τον Δημήτρη Μπένη και πολιτική αγωγή τον Θανάση Ξυνίδη, θα γίνει τελικά στις 11  Σεπτεμβρίου 2018, παρόντων των μαρτύρων που κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ύστερα από αίτημα του εκδότη του «Μ». Δηλαδή των κυρίων Χρίστου Πούλιου και Ηλία Βασιλούδη και τιμωρήθηκαν μάλιστα χθες με πρόστιμο επειδή απουσίαζαν.  Κάτι που αποτελεί και την πρώτη δικαίωσή του.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Για τέταρτη φορά απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι για 111 μέρες.

Ο υπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης έφτασαν  το μεσημέρι της Τρίτης στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης, που εξέτασε το ζήτημα αλλά δεν ήρε την κράτησή τους.

….

*Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία οι δύο άνδρες θα αποσπαστούν ως στρατιωτικοί ακόλουθοι στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας.

Στόχος της μετάθεσης ήταν να μην έχει νομικό έρεισμα ο ισχυρισμός ότι οι δύο κρατούμενοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, με συνέπεια να απορρίπτονται τα αιτήματά τους για αποφυλάκιση.

….

*Με την απόφαση αυτή το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), εκτός της προσφοράς ενός «άσου στο μανίκι» στους συνηγόρους υπεράσπισης, εξασφάλισαν και την κανονική συνέχιση των αμοιβών τους.

……..

*Τυχαίο; Το μπαράζ αρνητικών σχολίων που δέχτηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου για την φωτιά στο ΧΥΤΑ κυρίως από την πλευρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που πρόσκεινται στον πρώην Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου;

-Δεν νομίζω…

…..

*Ιδού λοιπόν μετά τα σχόλια του κυρίου Σάββα Μελισσόπουλου και του κυρίου Φανουράκη στο δημοτικό συμβούλιο τι ανέφερε για το ίδιο θέμα και το ΚΙΝΑΛ Ξάνθης με ανακοίνωσή του:

«Από το Σάββατο βράδυ έως και σήμερα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε στο ΧΥΤΑ Ξάνθης.

 Έπρεπε να περάσουν σαράντα οκτώ ώρες ώστε να υπάρξει η πρώτη αντίδραση από τις υπεύθυνες αρχές (Σύνδεσμος διαχείρισης, Δήμος Ξάνθης, Περιφέρεια) χωρίς όμως να έχουν προβεί σε καμία ενημέρωση για τους λόγους, τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, αλλά και το περιβάλλον.

Το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη καθώς η ανικανότητα και η αδιαφορία των αιρετών που ηγούνται των παραπάνω αρχών είναι παροιμιώδης.

Είναι επιβεβλημένη η άμεση δημοσιοποίηση ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι πολίτες των γύρω περιοχών ώστε να προστατευτούν, καθώς και η διερεύνηση των αιτιών και των πιθανών επιπτώσεων της.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

-Τελικά ο…βήχας και το αντι-Μίχογλου μένος κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης δεν κρύβεται!

…..

*Αληθεύει ότι πρωτοκλασάτο στέλεχος Οργάνωσης που «αυτοδιαφημίζεται» για το…φιλανθρωπικό έργο της, κατηγορείται για…ενδο-οικογενειακή βία;

…..

*Θαύμα θαυμάτων; Εντύπωση πάντως στους πάντες έκανε η εμφάνιση του Πασχάλη Λύρατζη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (13.00).

Πως το έπαθε και δεν έστειλε για μια ακόμη φορά τον αναπληρωματικό του;

…..

*Και ξαφνικά από χθες το μεσημέρι…Ξανά στη Ξάνθη ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδης.

Μάλιστα το ίδιο βράδυ θεάθηκε να πίνει ποτό με τον φίλο του εκδότη και να απολαμβάνει τη δροσιά του Elisso Hotel.

…..

*Εκτός από τα δυο εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που συζητήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του επιχειρηματία της «Ξανθίππης» Μάκη Τοπαλίδη να ζητήσει από τον Δήμο Ξάνθης να κατασκευάσει ο ίδιος τον κόμβο που βρίσκεται μπροστά στο θερινό θέατρο και τα έξοδα που θα κάνει να συμψηφιστούν με τα ενοίκια του καταστήματος..
-Ωστόσο η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, απάντησε αρνητικά.

…….

*Πάντως από την πλευρά του ο Δήμος Ξάνθης, ήδη προχώρησε σε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος προκειμένου να δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο και να το κατασκευάσει με δικές του δαπάνες, αφού με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιήσει ένα δικό του ακίνητο.
Μάλιστα τα έξοδα της μελέτης θα βαρύνουν την επιχείρηση.
-Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα πέρασε ομόφωνα.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ