ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Στην ασφαλτόστρωση της Θηλιάς!  

 Μαζεύτηκαν χιλιάδες υπογραφές ενώ ακυρώθηκε η δημοπρασία για το έργο ασφαλτόστρωσης της δασικής οδού γνωστής με το όνομα “Θηλιά”.

Βροντερό «ΟΧΙ» της Ξάνθης στην ασφαλτόστρωση της Θηλιάς!

Πάνω  από 600 Ξανθιώτες που συγκεντρώθηκαν μετά τις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να ασφαλτοστρωθεί η περιοχή της Θηλιάς Ξάνθης από την  Περιφέρεια ΑΜΘ, απάντησαν με μια δυναμική κινητοποίηση κι ένα ψήφισμα που υπέγραψαν πάνω από 2.500 πολίτες.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσαν 4 σύλλογοι στης Ξάνθης και συγκεκριμένα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης   «Ο Πήγασος», ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Δρομέων Ξάνθης Xanthi Runners και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία στους δρόμους πεζών και ποδηλατών.

Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΗΛΙΑΣ-ΜΗ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσική συναυλία που καλούσε τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν και σύντομα η πλατεία γέμισε κόσμo όλων των ηλικιών που στήριξαν την πρωτοβουλία των τεσσάρων συλλόγων που οργάνωσαν την κινητοποίηση για την μη ασφαλτόστρωση της Θηλιάς, έργο ωστόσο που έχει ήδη δημοπρατηθεί και στηρίζεται και από την Διεύθυνση Δασών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μάζεψαν υπογραφές πολιτών που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ασφαλτόστρωσή του δασικού δρόμου της θηλιάς, ενώ επέδωσαν το ψήφισμά τους στο Δασαρχείο.

Αναλυτικά το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα:

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλτόστρωση τμήματος του δασικού δρόμου Ι. Μ. Παναγίας Καλαμούς – Κενταύρου (θέση Θηλιά)

Εμείς οι πολίτες της Ξάνθης δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δασαρχείου Ξάνθης για την ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της Θηλιάς.

Το παραπάνω, αμφιβόλου σκοπιμότητας, έργο θα αποτελέσει μια καταστροφική επέμβαση σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες  συμπολίτες μας για να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν είτε ατομικά είτε μέσα από τη συμμετοχή τους στις ήπιες δραστηριότητες αθλητικών και φυσιολατρικών συλλόγων της περιοχής, θα αλλοιώσει την ιδιαίτερη ομορφιά του περιαστικού δάσους και θα υποβαθμίσει και σε αυτό τον τομέα την ποιότητα ζωής των Ξανθιωτών.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια και το Δασαρχείο να εισακούσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μας και να ακυρώσουν αυτό το έργο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στους τωρινούς αλλά και στους μελλοντικούς κατοίκους της Ξάνθης τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πόλης.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ  ΑΛΛΑ ΓΙΑ…ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ωστόσο, ακυρώθηκε η δημοπρασία για το έργο ασφαλτόστρωσης της δασικής οδού γνωστής με το όνομα “Θηλιά”, διότι διαπιστώθηκαν…τεχνικά προβλήματα με τον προϋπολογισμό του έργου!!! Συγκεκριμένα και όπως ειπώθηκε από τους υπεύθυνους διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα στον προϋπολογισμό του έργου ο οποίος ενώ έπρεπε να είναι ύψους 697.000 ευρώ, προϋπολογίστηκε στο ποσόν των..565.000 ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε μάλιστα από τους αρμόδιους για να προχωρήσει σε νέα δημοπράτηση θα πρέπει να καλυφθεί η διαφορά από την περιφέρεια ΑΜΘ που ωστόσο δεν μένει αδιάφορη στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.