ΤΟ DEB ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ Για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 7 Ιουλίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό! «Συμμαχίες» αναζητά το Τουρκικό κόμμα DEB για αυτόνομη κάθοδο στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου προκειμένου να μπει στην Βουλή των Ελλήνων, ξεπερνώντας το απαγορευτικό όριο του 3%!!! Γεγονός που αποκαλύπτει απροκάλυπτα το ίδιο με δελτίο τύπου που απέστειλε στην εφημερίδα μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εκπροσωπεί την ….«τουρκική μειονότητα»! Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι «θα τοποθετηθεί επίσημα για το τι μέλλει γενέσθε σύντομα», ενώ και παράλληλα αποκαλύπτει ότι…έχει πολλές προτάσεις από…Ελληνικά κόμματα που θέλουν να…συνεργαστούν με…το Τουρκικό κόμμα!

ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB (ΚΙΕΦ):

Η χώρα μας και επίσημα εισείλθε σε νέα προεκλογική περίοδο από τις 10 Ιουνίου 2019.

Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόωρες εθνικές εκλογές και σήμερα στις 10 Ιουνίου στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε τη διάλυση της βουλής και πρόωρες εκλογές   στις 7 Ιουλίου του 2019 ημέρα Κυριακή.

Θέλουμε   να   εκφράσουμε   ότι   ως   Κόμμα   Ισότητας   Ειρήνης   και   Φιλίας   (ΚΙΕΦ) παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις για τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στη χώρα μας. Το Κόμμα ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου πήρε συνολικά 41.000 ψήφους και με αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα ήρθε πρώτο κόμμα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και τρίτο κόμμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ΚΙΕΦ μετά τις ευρωεκλογές του 2014  επανέλαβε και το 2019 την επιτυχία του με τον σκοπό να αναδείξει τα  προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της  Δυτικής Θράκης  στην  Ελλάδα και  στην Ευρώπη. Να θυμίσει τα άλυτα προβλήματα που υφίστανται εδώ και χρόνια και επίσης την ανάγκη του δημοκρατικού ανοίγματος προς τη Μειονότητα.

Θέλουμε   να   επισημάνουμε   ότι   μετά   την   μεγάλη   επιτυχία   των   ευρωεκλογών,   πήραμε προτάσεις από τα αλλά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας για συνεργασία και  κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εύνοιας και της υποστήριξης των ψηφοφόρων μας αλλά και της κοινωνίας.

Πριν της εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, θα υπάρξει συζήτηση στα όργανα του κόμματος μας, και με τα διοικητικά στελέχη μας έχοντας υπόψη τις απόψεις της κοινωνίας μας, και θα αποφασίσουμε για την στάση και την πολιτiκή που θα ακολουθήσουμε σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα συμφέροντα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τέλος επισημαίνουμε ότι η πολιτική του ΚΙΕΦ για την επερχόμενες εκλογές θα δημοσιοποιηθεί στην κοινή γνώμη.

ΚΙΕΦ

Κομοτηνή, 12/06/2019

DOSTLUK ESITLIK BARIS PARTISI

ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

FRIENDSHIP EQUALITY AND PEACE PARTY

FREUNDSCHAFT GLEICHHEIT UND FRIEDEN PARTEI

Αποκαλυπτικό άρθρο του ΜΑΚΕΔΩΝ

ΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΚΙΕΦ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΚΙΕΦ, το κόμμα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εξήλθε πάλι πρώτο κόμμα σε Ξάνθη και Κομοτηνή, αλλ’ αφενός δεν ξεπέρασε τα ποσοστά του από τις προηγούμενες ευρωεκλογές στο σύνολο της επικράτειας (έλαβε ποσοστό 0,71%) αφετέρου συναντά το εμπόδιο του 3%, το οποίο αδυνατεί να υπερβεί στις εθνικές εκλογές για να καταλάβει έδρα στην Βουλή.

Είναι γεγονός, ότι μέχρι τώρα, τοποθετεί ως πεμπτοφαλαγγίτες στα κόμματα της Βουλής, τουρκόφρονες βουλευτές, εκμεταλλευόμενο την έλλειψη ευαισθησίας των εν τη Βουλή κομμάτων, να προτιμήσουν υποψηφίους μετριοπαθών μουσουλμάνων, και όχι τους υποστηριζόμενους από το τουρκικό Προξενείο. Οι εν λόγω βουλευτές συμπεριφέρονταν ως Τούρκοι, παραβιάζοντες νόμους της ελληνικής πολιτείας (συνδιαλλαγή με παράνομους μουφτήδες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις παρανόμων σωματείων, παρουσία σε τουρκογιορτές με ανάρτηση χάρτη της Αυτόνομης Θράκης, κ.ά.).

Όμως, φαίνεται πως η εντολή της Άγκυρας είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Τούτο διαπιστώνεται από αυτά που συμβαίνουν σε όλες τις βαλκανικές χώρες (και υποψήφιο τουρκόφρονα πρόεδρο είχαν στα Σκόπια). Στην Ελλάδα όμως, το ποσοστό 0,71% είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε επιτυχία. Γι’ αυτό και το ΚΙΕΦ-DEB αναζητά συμμαχίες άλλων μικρών κομμάτων, με ελλιπή προφανώς ευαισθησία στα εθνικά θέματα.

Ο Σταύρος Τζίμας, στην Καθημερινή, δημοσιεύει πληροφορίες από μειονοτικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες συζητήσεις, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής. Ο υπεύθυνος για εκλογικά ζητήματα του ΚΙΕΦ,  Οζάν Αχμέτογλου, επιβεβαίωσε την κινητικότητα επ’ αυτού, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες.

«Η μειονότητα και το κόμμα της θέλουν τον δικό τους βουλευτή και το πλαφόν του 3% δεν μας επιτρέπει να τον βγάλουμε», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε προτάσεις από μικρά κόμματα του δημοκρατικού τόξου για κάθοδο στην επικράτεια με κοινά ψηφοδέλτια. Συζητάμε αλλά προς το παρόν δεν έχουμε προχωρήσει, θα δούμε». Σημειώνω, πως έχω ήδη αναφέρει ότι πρόταση για συνεργασία υπάρχει και από το Ουράνιο Τόξο, μόνο που οι 6.000 ψήφοι που πήρε δεν προσθέτουν κάτι στο ΚΙΕΦ.

Το ΚΙΕΦ επομένως, αν συνεργαστεί με κάποιο από τα κόμματα της Αριστεράς, θα μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα που θα “ανοίξει την πόρτα” της Βουλής σε ένα κόμμα που πλησιάζει το όριο του 3% και αντίστροφα. Τι (θα) σημαίνει αυτό για το κόμμα της μειονότητας; Δύο βουλευτές “καθαρά δικούς μας”, όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος, έναν στη Ροδόπη και έναν στην Ξάνθη, και βεβαίως ανάδειξη του ΚΙΕΦ σε παίκτη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενδεχομένως και ρυθμιστή κοινοβουλευτικών ισορροπιών ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα έχει η προσπάθεια ανεύρεσης προθύμων συμμάχων να βλάψουν την Ελλάδα, θα εξαρτηθεί και η συμμετοχή τουρκοφρόνων υποψηφίων στους συνδυασμούς των άλλων κομμάτων.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη εξέλεξε, μέσω των ψηφοδελτίων των μεγάλων κομμάτων τέσσερις βουλευτές, τρεις στη Ροδόπη και έναν στην Ξάνθη. Στη Ροδόπη, μάλιστα, δεν εξελέγη κανένας χριστιανός.

Για την ιστορία, το ιδρυτικό καταστατικό του ΚΙΕΦ, αρχές της δεκαετίας του ’90 δεν κάνει καμία αναφορά σε τουρκική μειονότητα, ούτε καν σε μουσουλμανική. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Τώρα δήλωσε: «Εμείς ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης απαιτούμε να αναγνωριζόμαστε με τη δική μας ταυτότητα». Στο ιδρυτικό καταστατικό του κόμματος, το οποίο κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο στις 12 Σεπτεμβρίου 1991, ο σκοπός και η λειτουργία του ΚΙΕΦ ορίζονται ξεκάθαρα (στο άρθρο 4) ως εξής: «Το κόμμα για την ίση μεταχείριση των ανθρώπων εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες στην ύπαιθρο και στις πόλεις που αποδέχονται την αναδιοργάνωση της κοινωνίας πάνω στις αρχές της δημοκρατίας, της ισονομίας, ισοπολιτείας και τις αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποδέχεται και αναγνωρίζει τα ιδρύματα και τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κατακρίνει όλες τις υπαρκτές αδικίες, καταπιέσεις και διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Καταδικάζει την μόλυνση του περιβάλλοντος με όλα τα μέσα της παλιάς και σύγχρονης τεχνολογίας και ιδιαίτερα με πυρηνικά…».

Και τα επόμενα είναι του ιδίου ύφους. Είπαμε όμως. Από την στιγμή που υπάρχουν πρόθυμοι πολιτικοί και κόμματα να εξυπηρετούν το τουρκικό Προξενείο, πολλά θα δούμε ακόμη.

Μακεδών